Sayfalar

31 Aralık 2010 Cuma

MUTLU YILLAR HERKESE

2010 yılının son saatlerini yaşadığımız şu dakikalarda herkese mutlu yıllar diliyorum.Umarım  2011 yılı herkese istediği tüm güzellikleri getirir.Sağlık,huzur,mutluluk ve nice mutluluklar diliyorum herkese,
Sevgiler....

30 Aralık 2010 Perşembe

Bebek Beresi..

1 hafta önce çok sevdiğim bir arkadaşımın bebeği oldu.Bu günlerde yeni misafire birşeyler hazırlama telaşındayım.Bu bere de onun için hazırlandı.Şimdi de yeleğini örüyorum,bakalım nasıl olacak.Yeni yıla bir gün kala herkese sevgiler :)...




29 Aralık 2010 Çarşamba

Çanta Düzenleyicisi

Daha önce bu çanta düzenleyicileri Derya Baykal'ın programında görmüştüm.Hemen yaptım kendim de,ama bu yeni.Kalan kumaşlardan yapılabilcek birşey.Ayrıca çok da kullanışlı oluyor.Eğer sık sık çanta değiştiriyorsanız ideal birşey.Bunu özellikle biraz küçük yaptım ki orta büyüklükteki çantalarıma da sığsın diye.Ayrıca gözlerini farklı büyüklüklerde yaptım.
Sevgiler...


28 Aralık 2010 Salı

El Örgüsü Elbise :)

Merhabalar..
Bunu kendim örmedim.Eşimin ablasının hediyesi.Buradan da çook çok teşekkür ediyorum ablacım.Akıllı yün denilen yünlerle örülmüş.Acaip sıcak tutuyor.Bebeklere örülen elbise modellerinden.

Bel kısmı lastik örülmüş.

Ve son olarak eşime özlemimin giderek arttığı bu günlerde eşimle çekilmiş bir kareyle huzurlarınızdan ayrılıyorum.Sevgiler...

Bir de haberim var sizlere,severek takip ettiğim bloglardan MODAVESAİRE çok cici hediyeler veriyor tıktık

27 Aralık 2010 Pazartesi

Limango Siparişi Çantam Geldi

Güzel haftalar diliyorum herkese.Yılın son günlerini yaşıyoruz artık.Beni takip eden, yada yazılarımı okuyan herkes mutludur iyidir umarım.Herkes için öncelikle sağlık diliyorum.Benim 3 gündür feci şekilde boynum ağrıyor.Ağrıdan neyi elime aldıysam bırakıyorum,bu gece uykudan bile uyandım :( Umarım haftasonuna kadar iyileşirim.
Gelelim siparişime.Limango'nun Bag Stage kampanyasından almıştım.Gerçi Mulberry Alexa'nın yerini tutmaz ama ben sevdim,gayet iyi..Fotoğrafı flaşlı çektiğim için biraz farklı çıkmış rengi ama tam beklediğim gibi bir renkmiş.Sevgiler herkese....

25 Aralık 2010 Cumartesi

Düzenleyici (Organizer)


Herkese mutlu haftasonları diliyorum.Ama benim haftasonu pek mutlu olmayacak sanırım.Eşim bir haftalığına şehir dışına iş seyehatine gidiyor.Evlenmemizden bu yana ilk ayrı kalışımız olacak :( 




Bu düzenleyicilerden her yerde görüyorum bu aralar.En sonunda ben de yaptım.Terlikler için hazırladım.Ardiyenin kapısına asıcam.Pembeye bayılıyorum,o nedenle pembe bir kumaş kullandım.Bitmiş hali bana bebek odası organizerlerini anımsattı :) Dikmesi oldukça basit birşey,ben biraz da süslü olsun istedim ve fiyonklar da taktım.Ben sevdim ya siz ?

24 Aralık 2010 Cuma

El Örgüsü Süslü Tozluklarım


Tozluk kullananlar bilir acaip sıcak tutuyor.Ben özellikle yağmur çizmelerimle kullanıyorum.Böylelikle onların içinde de ayaklarım sıcacık kalabiliyor.Örülmesi oldukça basit.Bir ters bir düz.Yağmur çizmelerime uyum sağlaması açısından ben pembe ve mor ponpon ve yine pembe ve mor kurdeladan oluşturduğum fiyonkla süslemesini yaptım.Nasıl olmuşlar ?

23 Aralık 2010 Perşembe

Puzzle...EGIZIE DI TORINO

Tam 3 gündür kendileri ile uğraşıyorum.Biraz deli işi birşey.Renk çoz az.Ama az kaldı,sona geliyorum.2 hafta önce almıştık,ama bir türlü başlamamıştım taki geçen gün bir iş görüşmesinden dönene kadar.Çok canım sıkıldı.Geldim döktüm parçaları önüme.1000 parça 50*70 olunca bütün salona dağıldım :) Ama stres attım puzzle ile.Canı sıkılana,bir tasası olana şiddetle tavsiye olunur.Uğraşmaya başlayınca ondan başka birşey düşünmüyorsunuz.Gerçi akşam eşime hadi gel sen  de yap biraz dedim 20dk da canı sıkıldı.Ama ben sabırla yapıyorum.Tamamlıyım da haftasonu çerçevelettiririz artık :)
Sevgiler....

Yeşil Çay...


Her gün en az 2 fincan içiyorum yeşil çaydan.Artık farklı firmalar değişik aromalarla hazırlıyorlar yeşil çayları.Son favorim çileklisi.Müthiş bir kokusu var.İnanılmaz faydalı bir içeçek.İşte yararları

  • Ağız kokusunu önler
  • Stresi azaltır.
  • Gribi önleyicidir. 
  • Anti enflamatuar, hücre yenileyicidir.
  • Arterioskleroz riskini azaltır.
  • Damar sertliğinden koruyor. Kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önlüyor.
  • Deriyi besler
  • Kalp ve dolaşım sistemini olumlu etkiler ve, hastalıklarını azaltır.
  • Kemik erimesini engelliyor.
  • Kilo verdirir.
  • Mide ve barsak problemlerini hafifletir.
  • Migreni geçiriyor.
  • Sürekli kullanımı, romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlar.
  • Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırarak diyetleri destekler.
  • İstenmeyen yeğların %30'unu absorbe eder 
  • Kolestrolü düşürür.
  • Tansiyonu ayarlar.
  • Kan şekerini ayarlar.
  • Bakterileri öldürür.
  • Grip virüsünü öldürür.
  • Kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor
  • Akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki yapıyor.
  • Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıyor.
  • Yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilirken, sakat çocuk dünyaya getirme riski de azalacak.
     Ne dersiniz bu kadar yararlı bir içeçek içilmez mi... 

22 Aralık 2010 Çarşamba

Süslü Kapı Altlığı


Aslında bir kaç hafta öne İKEA'da görmüştük hazırlarından,ama fiyatı biraz pahalıydı bence böyle birşey için.Bende daha az maliyetli olması açısından İkea'nın el kuklarından alıp kendim hazırladım.Kuklara uygun kumaşlar ve biraz elyafla işlem tamamlandı.Yarım saat içinde ikisi de hazırdı.Nasıl olmuşlar?



21 Aralık 2010 Salı

Sebze Çorbası

Sizlerle bugün çok kolay ve severek yiyebileceğiniz bir çorbayı paylaşıcam.Çalışan bayanlar için özellikle çok iyi.Tencereye sebzeleri atın kaynasınlar.Siz o sırada masayı hazırlayın ya da ne biliyim başka bir yemek.Haşlanınca blender ile ezilir ve afiyetle yenilir.
Malzmeler:1adet patates,1 adet kabak,1 adet havuç,1 adet soğan,1fincan yada göz kararı azıcık mercimek biraz sıvı yağ,tuz,1 yemek kaşığı salça.Hepsini orta büyüklükte parçalar yapıp kaynatın.Haşlanınca da blenderdan geçirin.İşte bu kadar.

20 Aralık 2010 Pazartesi

Yılbaşı ağacımız :)



 Herkese mutlu haftalar diliyorum.Sonunda ağacı hazırladık :)Çok büyük değil ama bizim minik evimize ancak bu olurdu.Ağacımızın ışıklı halini çook sevdim.Her ne kadar fotoğraflarda çook net olmasa da,sevimli bir görüntüsü oldu.



 
 Noel babamız da var.(Bu aslında 2 yıl öncesinden.Arkadaşlarla 2008 yılında düzenlediğimiz yılbaşı eğlencesinden.Böyle temsili hediyeler alıyoruz o gecenin anısına.Eşime çıkmıştı yaptığımız çekilişte.(tabi biz o zaman sevgili idik)Şimdi evimizdeki yerini aldı.


18 Aralık 2010 Cumartesi

Çam Ağacı Süsleri

Daha önce bahsetmiştim ağacımızı aldığımızdan.Bir kaç parça süsü aldık,bir kaç tane de ben yapıyorum.İşte benim yaptıklarımdan iki tanesi.Kumaşı tanıdık.Oturma odamda kullandığım kumaşlardan.Bir kalp ve bir de yıldız yaptım.İçlerinde elyaf var.Ağaca asmak için kurdela diktim,bir de üzerine hazır aldığım kalpçikleri yapıştırdım.Nasıl olmuşlar?


Haftasonu,Yeni Dergiler,Gezmeler,Soğuklar....

Herkese mutlu haftasonları diliyorum.Biz de yine yolculuk var.Tabi yolculuk sırasında bana eşlik edecek dergiler.Aslında okuduğum bir kitap da var ama,yeni fikirler için biraz araştırmak lazım :) Sevgiler..
Burda dergisinin verdiği Örgü Dergisinden örmeyi planladığım bir model.
.

17 Aralık 2010 Cuma

Sandalye Minderi

Bu minderlerden daha önce bahsetmiştim.Ev hazırlıkları sırasında hazırladıklarımdan.
Yapılışı:Önce kumaşlardan kılıfları hazırlayıp içerisine boncuk elyaf koydum.Daha sonra şık bir görüntü olması için inci boncuklarla süsledim.Sandalyeye bağlamak için ise iki yanına kurdelalar diktim.Hepsi bu kadar.Nasıl güzel olmuş mu?


16 Aralık 2010 Perşembe

Mavi Çiçekli Peçete Halkası

 
Merhabalar...
Günlük kullandığım yemek takımlarım mavi desenli olduğu için uyum sağlaması açısından hazırladım.Dantel bilenlerin sık sık yaptığı bir motiftir bu çiçek motifi.Size bir şey itiraf edeyim,ben üniversite bitene kadar ne şiş kullanmasını ne de tığ kullanmasını biliyordum.Anneme sen başla ben devam edicem derdim,karıştırınca sorduğumda bir türlü çözemezdi annecim(solaklık özelliklerinden dolayı terse çeviriyomuşum,ama farkında değilim ben tabi :)) Lafın özü aslında şurda bi kaç yılda öğrendiğim şeyler bunlar.Gelelim peçete halkasına.Çiçekleri hazırlayıp,arkasına da tül dikip,daha önceden hazırlanmasını bahsettiğim halkalara yapıştırdım..yapımı oldukça basit..Nasıl olmuş?



Bir de size güzel bir çanta ve ayakkabı kazanma şansını yakalamak için bir haberim var:İşte linki
Herkese bol şanslar :)

15 Aralık 2010 Çarşamba

Snood denemesi :))


Aslında snoodun trend olduğu bi dönemde o amaçla başlanmış fakat galiba farklı bir sonuçla tamamlanmış bir örgü çalışması kendileri.İpi kalın,ilmek sayısı fazla ve kalın şişle örülününce kocaman birşey oldu.Snood değil ama boyunluk oldu sanırım,ya da ne biliyim kısa bir pelerinimsi,pançomsu birşey.Biraz daha örseydim resmen öyle olacaktı.Neyse sonuç fena olmadı.Biraz da ponpon ve kurdela ile süsledim.Sonuç işte böyle.Nasıl?

Yılbaşı hazırlıkları,haftasonu gezisi :)

Mutlu haftalar,gecikmeli de olsa...
Malum haftasonları ziyaret ve gezmelerle geçiyor.Geçen haftasonu biraz yılbaşı için alışveriş yaptık.Ağacımzı ve süslerimizi aldık :) Şimdi sıra süslemede.Ağaca asmak için birşeyleri kendim yapmasam olmaz.Onlarla uğraşıyorum.Haftasonu gezdiğimiz bütün dükkanlar yılbaşı için hazırdı.Biz de bol bol alışveriş yaptık.İkea'ya gitmeyi çok seviyorum.Ama haftasonu tam bir işkenceydi :(.Çok kalabalıktı,otoparktan yarım saatte zor çıktık.Ama ben yine orada çok eğlendim :) fotoğraflardan da belli oluyor zaten :)



13 Aralık 2010 Pazartesi

Romantik Yaka Kolye

Herkeze mutlu haftalar diliyorum.Havalar çook soğudu,kış geldi artık sonunda.
Epeydir aklımda olan bir çalışmaydı.Dün eyleme geçtim.Evde olan malzemelerimle bişi yapmaya çalıştım.Ben sevdim.Vintage esintisinin yoğun olduğu,dantelin tavan yaptığı,fiyongun zirvesini yaşadığı son günlerde,herşeyden nasiplendirdim kolyemi.Ortaya tam bir karışık oldu kıascası.Nasıl olmuş sizce?





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...