Sayfalar

15 Eylül 2011 Perşembe

Ayna,ayna....


Merhabalar
Öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.İyi ki bloğu açmış ve sizler gibi güzel kalpli insanları tanımışım.
Sonrada tekrar buradan da biricik eşime teşekkür ediyorum.İyi ki onu tanımışım.Hepimizin eşleri kendimiz için kıymetlidir elbet,benim ki de öyle.İyisiyle,güzeli ile 1 yılı geride bıraktık.Nice yıllarımız olur inşallah sağlık ve huzurla.Seni çok ama çok seviyorum Herşeyim !!!
Bu arada görseldeki ayna da bizim evde yeni ama aslında eski,Sofranbolu'dan bir antikacıdan uzun pazarlıklar sonunda alında. Kimbilir kimler bakmıştır bu aynadan..Vazo'yu daha önce de paylaşmıştım ama bahsetmemiştim sizlere.İçindeki çiçekler eşimin bana aldığı ilk çiçekler :)Böyle güzelce kurudular.
Bu arada aynanın çerçesini beyaza boyama niyetindeyim ama oymalarından dolayı tereddüt ediyorum,sprey boya kullananız varsa onunla olur mu?Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Not:Şimdi fotoğrafa bakarken aklıma geldi şu süpürgelikleri nerdeyse 1 ay aramıştık.Süpürgelikler olmadığından yerler yapılamamıştı.Şimdi önemsiz bir ayrıntı o zaman bir ay en önemli mevzumuzdu :))) 
Sevgiler...

22 yorum:

  1. Sprey boya bir kez denedim. Sehpamın yüzeyi cilalı olduğundan aktı sanırım. Arkadaşlarda bu konudaki fikrini yazarlar eminim. Yani zemini zımparalı olmalı tecrübesine ulaşmış oldum. Ama evin içinde değilde dışarıda yapılması gerektiğini kesin öğrendim.

    YanıtlaSil
  2. Sprey boya bir kez denedim. Sehpamın yüzeyi cilalı olduğundan aktı sanırım. Arkadaşlarda bu konudaki fikrini yazarlar eminim. Yani zemini zımparalı olmalı tecrübesine ulaşmış oldum. Ama evin içinde değilde dışarıda yapılması gerektiğini kesin öğrendim. canım. Süpürgeliklerde çok hoşmuş. Ben gezdiğim yerlerde rastladığımı hatırlamıyorum mesela. Büyük marketlerde mi satılıyor acaba? Bu arada ayna çok güzelmiş. Güle güle kullan

    YanıtlaSil
  3. suhuba;yapı marketlerde bulamamıştık biz 1 yıl önce şimdi masılsır bilmem,özel üretim oluyormuş bunlar,kerestecide yapıldı..fikir için teşekkürler.Bizim evde minnacık balkon da yok,evde imkansız sanırım.

    YanıtlaSil
  4. ayna çok güzelmiş rahmetli ananemin yatak odası takımının oymalarına benziyordu.O zaman akılsız kafamız kırdırmıştık onları bi tek komidin kalmıştı nostalji olarak onu yaşatıyoruz.
    birşey daha sorucam çiçekleri böyle güzel nasıl kurutabildin ve saklayabildin? Bende saklamak istiyorum ama çok zor oluyor saklaması ve düzgünce kurutması.

    YanıtlaSil
  5. Çeyiz Kız;Özel olarak birşey yapmadım aslında canım.Ama sanırım nemli bir ortam olmaması gerek.Yoksa çürür.Hatta ben önce suda tuttu bir müddet vazo içinde kurudu..

    YanıtlaSil
  6. sprey boyayı bende denedim sakın evde yapma, tüm boya pigmentleri evi sarıyor. ve kapalı ortam olduğu için rahatsız oluyorsun . birde çok sıvı olduğu için düzgün kaplamıyor ahşapı damla damla iz bırakıyor. Bence fırça yardımıyla boyamalısın.

    YanıtlaSil
  7. Baharcım ben hiç denemedim o yüzden fikir almak istedim ama sanırım denemesem daha iyi,evde boya var zayen onunla boyarım ben de artık,yardımların için çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. bende gecenlerde elime gecen eski bir sehpayı sprey boyayla boyadım zemin pürüz ve parlak oluyor amaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!
    aması var ilk defa yapıyorsan ve altı boylı birşeyi boyuyorsan zor.ham bir maddede güzel olabilir lakin altındaki boya yada vernikten olabilir yada iyi kullanamadığımzdan uzaklığını ayarlayamamış hava da sıkmış olabileceğinden akıyor ve o görüntü sonra düzelmiyor.ben şimdi eski rengi kapattım evet ama hep akmış bir görüntü var o yüzden boya alıp fırcayla üstünden geçicem ama şuda bir gerçek çok güzel kapatıcı oluyor.
    bu arada sakın kapalı bir yerde -evde-yapma zaten açık havada bile elini kolunu kurtaramayacaksın bari ev batmasın değil mi?:))
    sevgiler
    bu arada çok mutlu olursunuz inşallah ilk yıllar kıymetlidir ve daha özenlidir umarım bu özeniniz hiç bitmez
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. sezobigo;ayy çok sağol canım ya,bak iyiki sormuşum,yoksa bir faciaya neden olacaktım.Yok yok vazgeçtim,ben alırım fırçamı elime paşa paşa yavaş yavaş boyarım,çok sağol yardımların için canım..

    YanıtlaSil
  10. Ayna çok güzel ve doğal,Ben'ce doğallığını bozma,çünkü Beyaz ayna bulursun ama bu antika diyorsun orjinal haliyle muhafaza etmen daha iyi olur sanki, tabi boya ve bakıma ihtiyacı yoksa...
    ve emin ol çok güzel görünüyor yanında ki kurutulmuş çiçeklerle :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Sedo Kız;aslında evet bu şekilde de güzel gerçekten,şimdilik böyle beklemekte,ama sanki bu hali ile eve uymuyor gibi geliyor bana :( Biraz daha beklesin bakalım,çünkü oymalarından dolayı boyamaya da cesaret edemiyorum..

    YanıtlaSil
  12. cok guzel gercekten bence de bıraz daha dursun belkı gezerken veya baska bır sekılde aklınıza fıkır gelır oyle degerlendırırsınız:)

    YanıtlaSil
  13. Kokos kelebek;Sanırım en iyisi biraz beklemek tatalım...

    YanıtlaSil
  14. Ayna gercekdende cok güzel bencede böyle daha güzel duruyor tam bir antika aynasi gibi :D bu arada esinle sana sonsuza kadar mutluluklar dilerim insallar 1 degil 11 degil 111 yil mutlu olursunuz :D

    YanıtlaSil
  15. Ben sprey boyayı hiç tavsiye etmiyorum özellikle bu ayna için..ama bu haliyle bile önündekilerle tam sonbahara yakışır bir ayna olmuş, yazı bekle bence:)

    YanıtlaSil
  16. guzelgul;Çok teşekkür ederim tatlım:))

    zeynep;Sanırım genel yargı sprey boyanın iyi olmayacağı yönde,iyiki sormuşum.Mahvolacaktı güzelim ayna.teşekkürler canım.Bir süre daha bu şekilde eşlik edecek sanırım bize :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Merhaba merhaba,

    ben de seni ziyarete geldim ve bloguna bayıldım, sen de benim gibi beyazcısın, ona daha çok bayıldım. Artık takipteyim şekerim.

    Bu arada ben de hasır bir tepsim içib sprey beyaz boya kullandım. Evi rezil etmemek için bahçenin uzak bir köşesinde yapayım dedim. Allahım uçuşan o boya zerreciklerinin farklı bir yüzeyi beyaza dönüştürmesi için ya bir tür makinanın atması lazım ya da aynı işleme 1 saat devam etmek lazım, ki kutuda o kadar boya var mı bilemiyorum. En iyisi şekerim sen bazı kısımlarına mum sür, sonra fırçayla beyaza boyayıp, zımparayla mumlu yerlerin üstünden geçerek eskit. Eskitilmiş beyazlar çok hoş oluyor bence, girme sprey boya dertlerine :)

    öpüyorum, bundan sonra hep görüşeceğiz.

    YanıtlaSil
  18. ayna çok güzel görünüyor, bulunduğu yere renk olarak oldukça iyi uyum sağlamış. sprey boyayla sehpa boyama tecrübesine sahibim, kesinlikle tavsiye etmem. düşününce kolayca ve düzgünce boyarmışsınız gibi geliyor ancak pratikte ne yazık ki hiç alakası olmuyor. ayrıca evin içinde yaparsanız bilin ki birkaç metre çapında çevreyi de beyaz sprey boyayla boysmış olacaksınız. kısacası, değmez; güzelim aynanıza, hazır rengi de bu kadar güzelken, yazık etmeyin derim.

    YanıtlaSil
  19. herkes benim gibi sprey boya mağduru olmuş galiba :)

    YanıtlaSil
  20. Bahar evet canım,bak iyi ki sormuşum :) yoksa mahvolacaktı güzelim ayna..

    YanıtlaSil
  21. Ama ama ama, bu ayna çooookkkk güzel :) Yurtiçi, yurtdışı nerede bit pazarı görse dalan ve saatlerce çıkmayan ben, şu an bu aynaya sahip olduğunuz için sizi fena halde kıskanmış bulunmaktayım :P Sprey boya konusuna gelirsek, daha önce evdeki ahşap resim çerçevelerimi bu yolla boyamıştım, hiçbir sorun yaşamadım ama bu büyüklükteki bir aynaya nasıl olur bilmiyorum. Zaten bu rengiyle de çok güzel :)

    Eşinizle beraber geçireceğiniz uzun ve güzel bir hayata bu aynadan beraber bakmanız dileğiyle...

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. hiih sakın arkadaşı sakın bozma bu halini aynanın, bak ben sizi aylardır takip ediyorum ama üşengeçlikten yazamamıştım hiç yorum:) Baktım ayna elden gidiyor hemen yorum bırakayım dedim:D Bence doğal hali çok güzel, hem eğer boyarsan antika dokusunu bozmuş olursun.Zevkinize hayranım bence bu aynayı da zevkinize göre doğal dokusunu bozmadan kullanmanın bir yolunu bulursunuz siz.Biraz düşünün ellemeyin aklınıza mutlaka bir fikir gelir:)Hem aradığınız oymanlı beyaz aynalardan heryerde var artık hatta ben daha geçen gördüm şöyle kocaman bir tane(marka:THE COMPANY) , oymaları çok zarifti ama ben de tam aksine beyaz olmayan aradığımdan işime yaramamıştı.Neyse uzun oldu, kendinize iyi bakın:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...