Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

Evde Kumpir Keyfi...


Merhabalar
Tüm güzel duyguları yaşadığım şu günlerde tek dileğim en kısa sürede üzerimdeki şu yorgunluğun kalkması.Şu yaşa kadar hiç bilmem ki 15 saat yatıyım gerisini düşünün artık.Ki normalde 6 saat bir uyku bana yeter.Bir diğer sıkıntım yemek hazırlamak.Yemek pişerken kokusu beni rahatsız ettiğse ki daha etmeyen olmadı,onu bir daha yiyemiyorum.Resmen yemek hazırlamak işkence oldu bana :( Mesela makarna ben normalde de yemezdim,şimdi ise bir yerde fotoğrafını dahi görmek beni çok kötü yapıyor,ilginçtir..
Tek severek yediğim şey patates :) Hal böyle olunca artık patatesle yapılabilecek her şeyi yapıyorum evde.


Normalde kumpir için fırınlamak gerekir ama benim patateslerim çok büyük olmadığı için ben haşlayarak yaptım.Normalde tuz,kaşar peyniri ve tereyağ katıp harmanlıyorum ama bu kez tereyağ katmadım.Mayonezde fazla ise yağ var zaten.Çok sağlıklı değil belki ama mayonez ve ketçap kumpirin olmassa olmazı bence.Üzerine malzemeler girince tat olarak dışarıda yediğimiz kumpirden hiç bir farkı yok,tavsiye ederim :)

Sevgiler..

45 yorum:

  1. ah ev yapımı kumpire bayılırım bende:) püre haline getirip malzemelerin hepsini karıştırıp üzerine kaşarla fırına veririm bende:) bayılarak yerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bir kaç dakika pratik yollu mikrodalgaya koyuyorum,daha iyi eriyor kaşar peyniri..

      Sil
  2. ellerine sağlık , canım istedi ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yaa,o zaman akşam için hazırla mutlaka,zaten zahmetsiz bişi..

      Sil
  3. offf canım çok güzel olmuş ye beni diyor
    :))

    YanıtlaSil
  4. ilk 3 ayın sonunda daha rahat edersin .genelde öyle oluyor ve tavsiye fırsat buldukça yat ihtiyacın olacak:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat mı dedin canım,nerdedeyse hep yatıyorum,yemekten değil ama yatmaktan şişicem bu gidişle,dediğin gibi doğduktan sonra çok arıycam uyku için zamanı :) Sevgiler..

      Sil
  5. ÇOK LEZzetli görünüyor canım, patates gratenide tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper,iyi fikir bir çeşit daha çıktı,sağol canım..

      Sil
  6. o tabağı ben alabilirmiyim :)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık vazgeçilmez lezzetlerin arasındadır benim için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep pratik,hem lezzetli daha ne olsun,bize de afiyetle yemek kalıyor,gerçi ben patatesi her hali ile seviyorum :)

      Sil
  8. Çok severim ve çok yaparım bende.Bir de bu şekilde tereyağı ve kaşar ilaveli şekliyle fırına veriyorum ben.Nefis oluyor..Üşenmeyip kalkıp yapacağım öyle canım çekti ki:)))Harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  9. çok güzel görünüyor canım.umarım en yakın zamanda yorgunluğun geçer işlk üç ay biraz zahmetli oluyor ama geçiyor...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım öyle olucak,ilk trimesteri tamamlamaya az kaldı,biraz daha dişimi sıkmam lazım,teşekkürler canım :)

      Sil
  10. Benim de canım çekti canım , size afiyet olsun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Zeynep'cim :) Sanırım kumpir sevmeyen yoktur :)

      Sil
  11. elinize sağlık ekrandan tabağı alasım geldi :) ben de hamileyken yemeklerden tiksinmek için dua ediyordum. öyle yemeğe düşkündüm ki 25 kilo aldım. neyseki zamanla herşey yoluna giriyormuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben kendi kendime yaptım sanırım,ilk zamanlar hiç sorun yoktu hatta öyle çok yiyordum ki,kim sorarsa çok yiyorum dedim sonu böyle oldu,yiyememkten olmasa da kokulardan şikayetçiyim,sanırım emzirdikçe gidiyormuş,çoğu kimse böyle diyor,ilerde mutlaka çok kilo alırım bende,bünyem oldukça müsait çünkü...
      Ahh keşke ikram etme şansım olsaydı,sevgiler canım..

      Sil
  12. enfes gözüküyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. ben 3 aydan itibaren mutfağa giremedim yemek pişiremedim o koku mahvetti beni öğrendimki herşey kokarmış buzdolabımı açmak istemezdim plastik gibi kendine has bir kokusu vardı:)
    kumpirde sofrada çok güzel ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen canım yaa,herşey hem kokuyor hem de ilginçtir bende her ağzıma atıcam şeyi koklamadan yiyemiyorum.
      Teşekkürler tatlım :)

      Sil
  14. çok güzel ooohh ellerine sağlık :) minnoşa yarasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Minnoşa yarasında bana pek yaramasın inşallah ;) Teşekkürler canım :)

      Sil
  15. aaaaaahhhh aahhhh diyorummm sadece canim, bende cok rahatsiz oldum yemek pisirmekten! zaten kendi pisirdiklerimi yiyemiyordum! yediklerimi ise fiiiiirrrrt :( patates guzel bir dosttu benim icin de! ama bir zaman sonra gina geliyor, zaten ozamanda canim yemek yemek istiyor bu da bulantilar bitmis demek oluyor! ben 16 haftaya kadar bir hayli kustum durdum! ama sabret, emin ol ki geciyor! allahin bir hikmeti sanirim sonradan cok uykusuz kalacagimiz icin olsa gerek simdilerde bende deli gibi uyuyorum, keyifli de oluyor aslinda! kolayliklar ve sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki çoğumuzun sıkıntısı bu canım.Ben de bir an önce geçmesini bekliyorum.İkinci trimester için balayı dönemi deniliyor ya,bir geçsem de tadını çıkarsam bu güzel duygunun.Ama ben bu uykularında artık geçmesini istiyorum yaa :( Resmen hasta gibi oldum canım.Yataktan çıkamıyorum.Sana da kolaylıklar canım,sevgiler :)

      Sil
  16. ayy canım benim çabuk geçer inşallah uzun sürmez.ben ozamanlar acaba tekrar ağız tadıyla yemek yiyebilirimiyim diye düşünüyordum ama geçince hiç merak etme hem yapıyorsun hem de bir güzel yiyiyorsun.hatta bulantılarımın geçtiği ay 3-3.5 kilo almıştım 1 ayda düşün yemeyi ne çok özlemişim.ben bir süre hiç mutfağa girmedim kayınvalidem altımda sağolsun o pişirdi ben yedim sen de seni zorlayan şeylerin üstüne gitme gerçekten insan tiksiniyor o zaman.benim o dönem bol bol yediklerim haşlanmış yumurta(sabah değil ama) yeşil zeytin ve yeşil salataydı.ve uyumak istiyorsan uyu kendini iyi hissettiğinde zaten uyumayacaksın fazla uyuyan biri değilsen.her anının keyfini çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynı şeyleri düşünüyorum ben de,hatta herkes durmadan canın ne istiyor yapalım diyorlar ama yok,ben bişi düşünmek bile istemiyorum,içim karışıyor.Aslında artık çok iyi beslenmem lazım ama sanırım biraz daha zamana ihtiyacım var.Açıkçası çok kilo almak da beni tedirgin ediyor,bünyem çok müsait hayırlısı bakalım artık.Ben bir gece yarım kavanoz salata turşusu yedim daha da yiyemiyorum.İstekle yediğim şeyi sadece bir kez yiyebiliyorum sonrası olmuyor.Geçicek ama,sevgiler canım...

      Sil
  17. Ah canım ya benim de aksine hiç ama hiç ne bulantım ne de uyku Halim olmuyor demin eşimle de konusuyodum şükret iste ne güzel dedi yediğim halde de şimdiden dört kilo verdim hamilelik ben de ters etki yaptı sanırım :) gerçi kilo durumundan memnunum çünkü noal kilomdan fazlasıyla hamile kalmıştım inşallah az alirim bu arada kupür enfes bakalım ben neyden tiksincem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten şükret canım,benim de istifra durumum çok nadir ama kokular beni mahvediyor.İnşallah hiç birşeyden tiksinmeden geçer hamileliğin tatlım..

      Sil
  18. Merhaba,
    ben bir şey sorucaktım biraz alakasız olacak bu yazıyla ama masa örtülerinin renk renk çeşit çeşit olduğu süper bir sürü yazınız var,ben de kumaş alıp dikmek niyetindeyim ama kumaşçıdan masa örtüsü için kumaş isterken ne tür bir şey istemek gerek yani sizin renk renk diktiğiniz masa örtülerin kumaş türü nedir? şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkça söylemek gerekirse ben kumaşın cinsini çok önemsemiyorum masa örtüsünde.Çok ince olmadığı sürece her kumaştan yapıyorum.Ama özellikle runnerlar döşemelik kumaşlardan çok daha iyi oluyor,tok bir görüntüsü oluyor.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

      Sil
  19. Merhaba canım seni takip ediyorum ama cok sık değil :) o yüzden kacirdm sanırım hamilesin . Hayırlı olsun..masadaki sosis salam gibi bir şey mı dogranmis olan ? Kacinci ayindasin bilmiyorm ama yasak olduğunu biliyorsun değil m ? Zaten çığ olan et her sekilde hamilelikte yasak. İnşallah hamilelegn cok güzel gecer tatlım. Ben de hamileyim hamdolsun mide bulantım yok ama iştahım kapanikti şimdi normale dondüm ama yine de her şeyi yiyemiyorum. Sevgiler


    Aslı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Aslı'cım.Senin de hayırlı olsun inşallah,sağlıkla gelsin bebişlerimiz.Biliyorum canım,zaten ben vejeteryanım yani hiç bir şekilde et ve et ürünü şeyler tüketemiyorum malesef ,onlar da eşim içindi :) Sevgiler...

      Sil
  20. merhaba: öncelikle aranıza katıldığımı yenı takipçiniz :)olduğumu söylemek isterim,blogunuzu cok begendım son derece içten ve samımı buldum.peçetelıkleriniz cok hoş bayıldım dogrusu özellıkle daha öncelerde yapmıs oldugunuz doreli ortası incili modele tek kelımeyle şahane ben de onlardan almak ıstıyorum ama oyle guzel hıcbır yerde bulamadım acaba sız satışını gercekleştırıyormusunuz?LÜTFEN EVET DİYİN.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim,hoşgeldiniz :) Hangisinden bahsettiğinizi tam anlayamadım paylaştığım iki tane dore peçete halkası var,bana mailimden ulaşabilirmisiniz,sevgiler...

      Sil
  21. Ablacım,bu ilk 3 ayda çok iyi beslenmelisin.Ne yap ne et ama mutlaka,ceviz,balık ve yumurtayı çokca tüket.Ben bu bilgiyi yeni hamilelere hep söylerim.Bebeğin zeka gelişmesi bu ilk üç ayda çok önemli.Profdan duymuştum.Hoşca kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim desteğiniz için,sanırım artık zorlamam lazım kendimi doktorumdan da aldım bugün uyarıyı,sen açmı duruyorsun dedi,tahlil sonuşlarım iç açıcı çıkmayınca..Balık konusunda dikkatli olmak lazım ama,her tür yenmiyor gibi yazılar okudum,sevgiler..

      Sil
  22. Canım dip balığı olmasın diyeyim.Yaz geliyor bol bol semiz otu yersen,omega 3 bol bol alırsın.Am sızma zeytinyağını hiç unutma.Öptüm.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semizotuna bayılırım,bu iyi fikir,ilginiz için çok çok teşekkür ediyorum,kocaman sevgiler,öpücükler..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...