Sayfalar

28 Mayıs 2012 Pazartesi

Hamileliğimin 20.Haftası ve Biz :)

Merhabalar...
Evet yarı yolu tamamladık çok şükür kızımla.İlk trimesterde yaşadığım sıkıntılardan eser kalmadı.Hakikaten şimdilerde balayı dönemini yaşıyoruz :) Prensesimi artık hissedebiliyorum.Çok minik hareketler olsa da hissedebilmek müthiş bir his..18.haftamdan bu yana da acaip bir şekilde iştahım açıldı.Resmen ne görsem yiyesim geliyor.Aklım sürekli yiycek bişilerde.Hep açım,hep açım.Ne olacak sonum bilmiyorum.Gerçi şimdilik 20. haftamda toplam aldığım kilo 2.Ama korkarım daha çoook çok kilo alıcam bu gidişle.Gerçi bebeğim sağlıklı olsun da,herşeye değer..
Bu hafta renkli ultrasonla gözlemlenicek kızım,merak içindeyim :)Üç boyutlu göreceğiz yani :)
Şimdilerde tek sıkıntım geceleri yatmak için uygun pozisyon bulamamak.Sabah uynadığımda resmen yorgun uyanıyorum.Her yerim ağrıyor..


Sanırım doğuma kadar tam rapunzel olacağım.Malum bu dönem saç kestirmekle ilgili rivayetler.Aklı kısa olur,ömrü kısa olur vs.vs. Belki sadece batıl inanç ama yine de göze alamıyorum.Beyaz saçlarsa aksine öyle bir arttı ki,boyatamamak da cabası.Organik boyalar var belki ama.Yine de kendi görünümüm için bebeğimin sağlığını riske atmak istemiyorum.Görüldüğü üzre göbüşte büyümeye başladı.Ama ben daha çok yana doğru genişliyorum.
Mutlu haftalar,kocaman sevgiler...

49 yorum:

  1. annelik güzelliği gelmiş, ne kadar hoş görünüyorsun maşallah :) az kalmış bir de hayırlısıyla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Daha bir bu kadar daha var,ama ben hemen gelsin istiyorum :)

      Sil
  2. Canım çok tatlısınız hem hiçte öyle fazla kilo almışa benzemiyorsun, gayet sevimli bir hamilesin. Ama ben olsaydım kesin bi 100 kilo olmuştum:( Benim de bu tür olaylara yavaş yavaş hazırlansam iyi olacak, ben ne kadar istemesem de eşim çok istiyor. Hamilelikten önce doktora gitmeye gerek var mı, kaç kilo hamile kaldın öyle bi yazı yazabilir misin acaba hamilelik düşünen bayanlar için çok iyi olur. Kendine çokkk ama çokk dikkat et, umarım uygun bi zamanda tanışırız:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben normal kilomun oldukça üzerinde hamile kaldığım için şimdi daha da bir artmış oldum.Ama hamilelik öncesi diyet kesinlikle tavsiye edilmiyor.Çünkü birşeylerden mutlaka yoksun kalıyor vücut.Buda bebeğin anne karnında gelişiminde bazı aksaklıklara neden olabiliyormuş.Ama şöylede bir gerçek var en rahat verilebilen kilo doğum kilosu imiş :) Tabi bu süreçte yediklerine de dikkat etmesi gerekir kişinin ama inan şu dönemde onun önüne geçmek çok zor,ben ve genel hamilelerin ortak duygusu bu.Hep aç hissediyor insan kendini.resmen içim kazınıyor :) Hayırlısı ile istediğiniz zamanda sizin de olsun inşallah canım...

      Sil
  3. 41 kere maşallah ne kadar bakımlı ne kadar güzel görünüyorsun :) yüzünden tebessüm hiç eksik olmasın işallah ;)

    YanıtlaSil
  4. Maşallah bebişin ve sana, Allah en güzel şekilde bu dönemi tamamlamayı nasip etsin. Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım,amin inşallah..

      Sil
  5. ayyyyyy canim ne güzel yakisiyor sana hamilelik yüzünde sanki güller aciyor :))

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim,güzel bakan güzel görürmüş çok teşekkürler :)

      Sil
  6. bravoo bravoo bravoo diyorum 2 kilomu hakikaten tebrik ediyorum prensesinle seni . 19, haftadayım vede 4,5 kilo aldım dahada alıcak gibiyim :S benim doktor beyazlarımı görünce boyayabilirsin demişti . Hoşş ona kalsa herşeye müsade ediyorda yüzme vss serbestte , Şu içimizdeki koruma içgüdüsü ile sanırım sende bende pek birşeye müdahale etmyiceğiz . Sağlık olsun yolu yarıladık az kaldı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dönem kilo konusunda geriye gitmiştim canım.O yüzden böyle.İlk trimester çok sıkıntılı idi.Ama şimdilerde almya başladım.Bundan sonrası eminim hızlı bir artış olucak,çünkü hep açımmmmm :) Kesinlikle bu koruma içgüdüsü ama sonradan pişman olmaktansa böylesi daha iyi.Hayırlısı ile kavuşalım canım küçük bey ve küçük hanıma :) Sevgiler :)

      Sil
  7. Maşallah çok güzel görünüyorsun ! 2 kilo ha! Harika! Haydi canım çok iyi gidiyorsun,güzel haberlerini bekliyoruz hayırlısıyla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüntü daha fazla gösterdiği kesin ama tartı 2 diyor şimdilik.Ama ben kendimi 2 değil 12 almış gibi hissediyorum.Acaip şiştim,anne kıvamı aldım sanırım :)) Güzel kalp güzel görüyor teşekkürler Nilgün Ablacım :) Sevgiler..

      Sil
  8. gayet güzel görünüyorsun canım sağlıklar sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. ben kestırmıstım sacımı bu tarz hurafelere benım ınancım yok canım ya, sonucta ömrü biçen Yaradan saç kesildi diye ömrü mü kısalacak :) Allah etmesin.. Kilo durumun çok iyi cok cok az almışsın ben daha 17. haftaya yeni girdim hazımsızlık sebebi ile şuan 3 kilo almış durumdayım ne güzel 1,4 tü bir haftada 3 kilo oldu. kız bebeklerinde göbek yayvan olurmuş aynı senın yanlamasına genişliyorum tabirin gibi :) erkekte ise sadece göbek büyürmüş .. aman neyse sağlıklı olsun da ne olursa olsun, kilolar da gider genişlemeler de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyosun da tatlım ne biliyim işte,keşkelere yer vermemek adına..Ben normal kilomun üzerinde hamile kaldığım için şimdi kendimi oldukça fazla hissediyorum.Birde garip bir şişlik var üzerimde.gerçekten öyle ama ben göbekten ziyade yana genişledim,hayırlısı ile kavuşalım da önemli olan sağlık,sonra gider kilolar nasılsa..

      Sil
  10. Güzel anne çok yakışmış hamilelik ama dediğin gibi daha hiç belli bile değil,genelde zaten derler kızda yanlardan erkek ise sivri olur die,kii bu durum bende böyle.Benim çok erken çıkmıştı göbeğim sivri şekilde devamda ediyor. Saç konusunda ben inanmadığım için kestirmiştim ama sen için nasıl rahat ediyorsa öyle davran canım.Yeme konusunda sorma dışarıda milletin ne yediklerine gözüm kayıyor artık :)hiç kendini tutma az ama canının istediği herşeydende ye canım,hele biraz daha zaman geçsin tatlı meyve yediğinde tekmeleri savursun orasını burasını çıkarsın en büyük zevklerden biri,işte ozaman mucize diyorsun...

    hımm yatamama konusunda canım hamile yastıkları var kendin bile dikebilirsin,birde göbek için yan yatış yastıgı var hafif eğimli ben mesela onu kullanıyorum oldukça rahat etmiştim ama şimdilerde o bile banamısın demiyor iyice büyüdüğü için.ama bu uzun yastıklardan kullananlar çok memnun bi araştır derim,kocaman sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok tatlım tutabilene aşk olsun,her gördüğümü yiyesim geliyor yiyorum da.Hatta geçen sokakta tezgahta bi otumsu :) (ot gibi yani) bişi gördüm eşime diyorum yeniyormu bu.Ne olduğunu bilmiyorum ama yeniyorsa yiycem yani o kadar :) Saç konusunda sanırım benim böyle devam edicek.Doğumdan sonra ilk işim kestirmek olucak ama :)Yastıklar konusunda epey araştırdım canım,sanırım o uzundan bi tane yapıcam,genelde yan yatabildiğim için rahat olur diye düşünüyorum.Kocaman sevgiler :)

      Sil
  11. çok yakışmış hamilelik canım.çok tatlısın.boş ver kilolara,beyaz saçları.bebişin hele bir doğsun herşey yola girer.saçlar da boyanır kilolar da verilir.tadını çıkar.sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Evet en önemlisi bebeğim kesinlikle :) SEvgiler..

      Sil
  12. Tatlım bin maşallah size.Bende bu hafta ilk kez göbüşlü fotomu eklicem bloga.Ben 19.haftadayım şimdi.Yani çok yakın zamanlarda anneliği tadıcaz kısmetse.İlk 3 ay bende kilo kaybettim hiç bişey yemek istemedim ama şuan herşeyi yicek potansiyelim var:)Çok güzel görünüyorsun.Saç kestirmedim ama 1kez boyadım dayanamadım.Doktorum boyat dedi ben kararsız kaldım derken 4,5ay bitince boyadım.Sık boyamaya niyetim yok ama dipler siyah-beyaz gerisi sarı olunca boyadım.
    Sağlıkla,mutlulukla geçsin günlerin.Buarada uykuda rahat bir durum bulursan haber ver olurmu:)Sırt üstü yatmaktan sıkıldım.
    Oğlumla benden size kocaman öpücükler,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım benim,bekliyorum fotoyu :) Yemek konusu bu dönemde hat safhaya ulaşıyor sanırım hepimizde,herşeyi canım çekiyor,ya hep aç hissediyorum ben kendimi,resmen içim kazınıyor :) Boyama konusunda çoğu doktor serbest bırakıyor evet ama ne biliyim canım,idare etmeye çalışcam.İnşallah hepimizin sorunsuz devam eder ve hayırlısı ile kavuşuruz yavrularımıza canım.Ahhh keşke bulsam hemen söylicem canım :) Ama şu L şeklindeki yastıklar işe yarar gibi geliyor.Bir tane yapıyım diyorum.Biz de öperiz kızımla ;) KOcaman sevgiler :)

      Sil
  13. Ah tatlııım, güzeldin de, daha bi güzelleşmişsin sen :)
    Allahım korusun ikinizi de :)

    YanıtlaSil
  14. ayy çok ama çok tatlısıniz ;))

    YanıtlaSil
  15. kızın güzelliğini almamış, güzelliğine güzellik katmış canım, çok cici bir anne olacaksın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel kalp güzel görürmüş, teşekkürler Zeynep'cim :)

      Sil
  16. maşlh canım çok şirin bir anne olmuşsun, sıkıntılarının artmaması dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tontiş anne,anne kıvamı aldım sanırım hehhe :)))İnşallah canım,sevgiler..

      Sil
  17. ah canım canım ne güzelsin hiç bir şeyi takma boşver sen kendine bebeğine dikkat et ben 17 kilo aldım ve yaklaşık 2 ayda doğum fazlalıklarımdan kurtuldum kiloyu sıkıntı etme geçiyor inan ki aman süt olsun yarasın diye bildiğin bir ton şerbetli tatlıları yiyerek:)))
    saçlarımı kestirmedim boyatmadım kafam 10 renk gezdim manikür bile yaptırmadım o kadar abarttım düşün:)))
    ama şu an saçlarım çok sağlıklı kuaförüme kes dedikçe kesmeye kıyamıyor:)))
    şu an ki zamanın keyfini çıkar çünkü çok kıymetli:))
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yolumda kesin 17'ye varır bu aralar iştahım öyle bir açık öyle bir açıkki canım herşeyi yemek olarak görüyorum :))) Sağlık olsun,sağlığımız yerinde olsun da,dediğin gibi en kolay verilen kilo doğum kilosu imiş..annneliğin koruma içgüdüsü sanırım benim de içim el vermiyor,ne biliyim boya kimyasal belki kestirmkte birşey yok ama ,insan böyle şeyleri duyunca da tasalanıyor,şimdiden avham sardı hadi hayırlısı bakalım..Evet aslında sanırımm içtiğimiz vitaminlerin bol bol faydası oluyor bize de,saçlar konusunda arkadaşımda öyle demiişti,çok güçlendirmiş.
      Kocaman sevgiler tatlım :)

      Sil
  18. Masallah, kiz annesinin guzelligi de eklenince ayri bir hos olmussun! Kilo dert degil, sonra nasilsa veririz! Sacini boyama AMA kes, bunlar gercekten hurafeden baska birsey degil! Icin ferah olsun, Kim uydurmus bunlari bi bulursam tum kafasini kazirim :p
    Allah saglikla kucaklamak nasip etsin bebeklerimizi insallah! Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güldürdün beni sabah sabah tatlım,kazı valla :) Ben çok uzun yıllardır uzun saç kullanıyorum zaten.Hatta azıcık fazla gitse ucundan üzülenlerdenim.Ama saçımın yapısı gereği çok çabuk uzuyor,malum sıcaklar biraz zorlıycak.Ayyy hayırlısı bakalım,dayanabildiğim kadar dayanıcam da,dayanamassam gidicek..Amin inşallah canım hepimizin yavruları hayırlısı ile gelsin inşallah :)Sevgiler..

      Sil
  19. çok çok çook güzelsin canım.kırkbinkere maşallah ikinizede:)

    YanıtlaSil
  20. çok şeker bir hamile olmuşsun.maşallah.inşallah rahat bir doğum gerçekleştirir sağlıklı bir şekilde pembe prensesine kavuşursun..pembeler çok yakışmış sana.
    doğum kiloları kolay gidiyor.doğumdan sonra bol bol su içersin,emzirirkende birde bakıyorsun ki erimiş gitmişsin.20 kilo aldım hamileliğimde hepsi gitti 3 ayda benim.şimdi emmeyi bırakınca bizim minik kilo verme işi oldukça yavaşladı ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım çok teşekkür ediyorum.Aslında fiziksel olarak kiloyu pek takmıyorum ama malum havalar ısınıyor fazla kilo sıcaklar bastırınca zorlayıcı olur diye düşünüyorum.KOcaman sevgiler :)

      Sil
  21. eveeet harika görünüyorsun; 2 kilo da gayet iyi bence.. 25.haftadan sonra bi sapıtıyor insanın kilosu; 31.hafta ve toplam 9 kilo diyorum anla sen onu işte :))
    Ama daha dur rahat rahat yatacağın zamanlar bunlar; karnımın üzerine yanlışlıkla dönsem kabuğunun üzerinde ters dönmüş kaplumbağa gibi oluyorum :))
    Kestir saçları rapunzel!! benim 3. kestirişim; çinko eksilmeye başlayınca canlılığı da gidiyor saçların hem de yaz geliyor, yıkanmak zorlaşacak vs. vs, gene de sen bilirsin hala gayet güzeller..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım :)Eminim çoşucak kilolar canım.Valla artık nerdeyse herşeyi yiycek olarak görüyorum o derece :) Yok valla ben şimdiden böyleysem yatma konusunda sonrasını bilemiyorum.Hatta bu gece fecii durumdaydım.Belim nasıl ağrıyordu.Sırt üstü yatıyım diyorum göğüs kafesim sanki kırık gibi nefes almakta zorlandım o derece.Hayırlısı artık canım..Kocaman sevgiler..

      Sil
  22. Maşallah sana hamilelerin en şirinesi, harika görünüyorsun, hep böyle geçer inş. hamileliğin ve rahat bir doğum olur umarım. Sıcakmış, kiloymuş vs. vs. bütün sıkıntılar minik prenses gelince kaybolup gidecek, o yüzden bu günlerin keyfini doya doya çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy efendim teşekkür ederim,çok naziksiniz :)İnşallah Sevdiye Ablacım sağlıkla kavuşalım,onun içindeki varlığı bile herşeye değer :) Kocaman sevgiler..

      Sil
  23. allah tamamına erdirsin ,her şey gönlünce olsun en güzel dönemi son ayda biraz sıkıntılı oluyor çünkü hiç yatamıyorsun:))tadını çıkar ye ,iç gez:)
    ben yatmak için bir yastığı hep bacaklarımınn arasına koyup yatmıştım çok da rahat ettirmişti beni bu pozisyon.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah canım..Eyvah diyim o zaman ben şimdiden yatamıyorum.Bel fıtığım var, sanırım ondan kilo artışında çok etkileniyorum karnım daha çok şiştikçe bele daha çok yük binecek ve ben daha kötü olucam sanırım,hayırlısı diyim artık..Ben de şu L yastıklaardan yapıyım diyorum belki rahat ettirir canım.KOcaman sevgiler..

      Sil
  24. ayyy maşallah 20 haftalık oldu bile.allah sağ salim tamamına ermeyi nasip etsin inşallah.kilo artışın çok iyi ama gerçekten sıkıntılar geçince iştehta acayip bir artış oluyor.ben hamile yastığıyla yatış problemini epey çözmüştüm.annelik zor canım ama onlara değiyor benim prenses de uyuyor şuan sanırım bu gece bizi nöbete dikecek:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşalalh canım.Evet şimdiye kadar az ama şimdilerde acaip iştahım açık,herşeyi yiyesim geliyor :)Ben de yapıcam bir tane canım.Değmez mi minicik bir kıpırtısı bile öyle mutlu ediyor ki şimdilerde :) Kocaman sevgiler,sağlıkla büyüsün inşallah prensesin..

      Sil
  25. Canim benim ne de uzak kalmisim ben buralardan! Bebegimiz Prenses demek;) Sagligiyla gelsin, bol bol nese getirsin.
    Kiz annenin guzelligini alir derler ama sen daha da guzellesmissin. Siyah sacli Rapunzel olmussun;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Sevgi'cim bir prenses geliyor inşallah :)Çok çok teşekkür ederim canım benim,öperim :)

      Sil
  26. Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. Doğumdan sonra bebek ile ilgilenmekten saçlara zaman bulamayabilirsin. Kısa bir model tercih et derim sana ama kıyabilirsen

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...