Sayfalar

22 Haziran 2012 Cuma

Hamilelikte Tetanoz Aşısı Olmalı mı ?


Hamileliğimin başlangıcında Aile Hekimi'mizin bağlı bulunduğu Sağlık Ocağı'na kaydımı yaptırmıştım.Onlarda hamilelik esnasında gebe anneyi takip ediyorlar.Gerçi ben biraz fazla hassasım sanırım birçok hastanede takibim yapılıyor.Aile hekimim 20.haftadan sonra tetanoz aşısı yapılacağını söyledi.Daha sonra diğer doktorlarıma bu durumu sorduğumda yaptırabilirsin dediler.Ama sanki tercihi bana bırakmış gibi bir cevap aldığımı hissettim.İnternetten araştırdığımda ise olumlu ve olumsuz yorumların olduğunu görünce kararsız kaldım.Sonuç olarak ben bunu bebiğimin sağlığı için yaptırıcam,ona sakıncası olabilecek birşeyi yaptırmak istemem.
Aranızda konuyla ilgili bilgisi olanlar veya yaptıranlar fikirlerinize ihtiyacım var ?
Bu arada anne adayı arkadaşlarım aranızda Sağlık Ocağı'na kayıt olmayanlarınız varsa olmanızı tavsiye ederim.İnanılmaz ilgililer.Hatta doktorum bizzat telefon edip hamileliğimin seyri ve varsa şikayetlerimle ilgili bilgi alıyor.İnanılmaz ilgililer...
Sağlıklı günler,mutlu haftasonları...

9 yorum:

  1. Doktorum banada yaptirtmisti,sonucta sister sezeryan ister normal dogum ikiside steril ameliyat ortaminda hastanede oluyor riske atmayalım ne olur ne olmaz demişti .bende saglık ocağında iki kere yaptırmıştım bı zararı olmaz endişeli seyler düşünmeyin,bebeğinizle gecireceginiz guzel günleri duşunun))

    YanıtlaSil
  2. Canım 20. Haftada birde 24. Haftada iki doz olarak uygulanıyor benide saglık ocağı aradığında bilgilendirmişti yoksa kendi doktorum söylememişti ,aradığımda yaptırabileceğimi ama artık ameliyatların oldukça steril ortamlarda yapıldığını söylesede bı sakıncası yok deyince yaptırdım. İlk dozda biraz kol ağrısı çektim onun dısında bı sorun yaratmadı bence ol aklında kalmasın derim. Hatta doğumdan sonra 2 doz daha yapılınca sanırım 10 yıl koruyor öyle demislerdi yanlış hatırlamıyorsam ama onu yaptırtmicam sanırım.

    YanıtlaSil
  3. Canım ben 3gün önce aşımı yaptırdım.Benim doktorum tercihime bırakmadı yaptırmamı önerdi.Sağlık ocağında benimle ilgilenen doktor ve hemşire ise seçenek bile sunmadı soluğu aşı odasında aldım:)Çok yorum okuyup çok korkmuştum hatta bu konuyla ilgili bir yazı yazmayı da düşünüyorum.Bundan sonra daha az dinleyip daha az netten yorum okuyup kendi iç sesime güvenmeye karar verdim.İlk 2gün ağrım oldu ama dayanılmaz bir ağrı değil.Biraz şişlik ve kızarıklık var şuan.5dozu tamamlayınca ömür boyu koruyuculuğu var.Ben 5doz yaptırmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. BEN İKİ ÖZEL DOKTORA GİTTİM AMA SAĞLIK OCAĞINA GİDİLECEĞİNİ BİLMİYORDUM ÖGRENDİĞİMDE GEÇ OLMUŞTU HATTA DOĞUMA 3 HAFTA KAL GİTTİM HİÇ GELMESEYDİN DEDİLER NEREDEN BİLEYİM NASIL OLSA ÖZELE GİDİYORUM DİYE GEREK DUYMADIM AMA MUTLAKA GİDİLMESİ GEREKİYOR GERCEKTEN ÇOK İLGİLENİYORLAR AYYYY UZUN SÜRE PEŞİMİ BIRAKMADILAR SÜREKLİ EVİ ARIYORLAR ZATEN BEBEK DOGUNCADA DEVAM EDİYOR SONUÇ OLARAK BEN YAPTIRMADIM ŞUAN İÇİN HALA HAYATTAYIM:))

    YanıtlaSil
  5. ben henüz 6 haftalık hamileyim ama yapılması gereken aşıları yaptıracağım, bende ufak bir şey duyduğumda hemen internette araştırıyorum, olumlu ve olumsuz bilgiler çok olduğu için bazen kafamız karışıyor bizlerinde

    YanıtlaSil
  6. Kafamı en çok karıştıran konulardan biriydi.Sadece iki doz vuruldum,hepsini tamamlamadım.Sebebi ise hepsini tamamlayıp ömür boyu koruyucu olsa bile sonraki sonraki hamileliklerde tekrar vurulman gerekiyormuş kendin için değil elbet bebek içinmiş.
    Hayırlı doğumlar dilerim.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba canım,benide sağlık ocağından düzenli arıyorlar 31.haftamdayım gerçekten ilgililer,aşı için özel hastanedeki beni takip eden doktorum steril bir ortamda doğum yapacağım için gerekli olmadığını söyledi ve bende yaptırmadım.Hepimize sağlıklı günler diliyorum ;)

    YanıtlaSil
  8. 20. haftadan sonra yapılıyor aşı; ilk dozun beklenen doğum tarihine 4-5 hafta kala yapılması lazım ki repel dozu da doğumdan önce vurulabilsin...
    bence pek bir sıkıntı yok; bebekle kanlarımız karışmıyor; ama sütle tüm bağışıklığımız ona geçecek, bence işe yarar :))

    bende ağrı şişlik vs. hiçbirşey olmadı; bu ayın başında 2. dozu da tamamladım. 34. haftam bitti bebişi bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  9. Ben 22 haftada yaptirdim 1 ay sonra bidaha gel 2 ciyi yapicaz dediler bebegim icin katlaniyorum zarariyok aksine yarari olan bisey tip bosuna bulmamistir.Önlemi al taktiri Allaha birak benim kolum cok agridi ve sisti insaĺlah ikincisi daha agrisiz gecer 😕

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...