Sayfalar

29 Temmuz 2012 Pazar

Hamileliğimin 28. Haftası ve Biz...

Merhabalar
28. haftayıda tamamladık hayırlısı ile.Bu hafta kızımla ilgili güzel haberler almam yüzümü gülümsetti.Prensesim bir ay önceki kontrolümden bu yana 490gr almış ve artık 1 kiloyı bile aşıp 1190gr almış.Gelişimi gayet güzel.Açıkcası ben kendim diyet yapıyorum diye endişe duyuyordum fakat çok şükür etkilenmemiş.Çünkü ben bir aydır kilo almadım.Hatta 500gr gerileme bile var.Tabi çok önemsencek bir şey değil.Kısacası şimdilik hala +5 ile devam ediyorum.Diyetim çerçevesinde beslenmemin,egzersiz yapmamın ve bol bol yürümemin buna etkisi kaçınılmaz.Bu günlerde hava öyle nemli ki bol bol su içmeden de duramıyorum tabi.


Bu hafta 2. doz tetanoz aşımı da oldum.Neyseki bu da sorunsuz halloldu.5 doza kadar devam ettirmeyi düşünüyorum.


Kızımsa bazı günler öyle hareketli ki yerinde durmak bilmiyor (maşallah).Öyle güzel ki prensesimi hissetmek.Bu arada bir yerlerde bir yazı okudum normalde genelde gece biz yatarken daha çok hareket ediyorlarmış.Çünkü gündüz biz hareket ettikçe amniyo sıvısı içerisinde sürekli sallandığından bu durum uyumasına sebep oluyormuş.Gerçekten bazı geceler daha net hissediyorum hareketlerini.Hatta geçen gece sanki ellerini veya ayaklarını hissettim yan kısmımda,gıdıklar gibi :)
Bir kaç sefer gece uyurken ayağıma ve bacağıma ilginç kramplar girmeye başladı.İnanılmaz ağrılı oluyor.

Herkese sağlıklı!!! ve musmutlu haftalar ve hayırlı ramazanlar diliyorum.Malum ben oruç tutamıyorum.Bu sıcaklarda tutanlara kolaylıklar diliyorum.Açlık değil ama susuzluk biraz zorluyordur sanırım.
Sevgiler

19 yorum:

  1. kramplar icin dr magnezyum verebilir yada orada da varmi bilmiyorum magnezyumlu sular var yurtdisinda onlardan iciliyor hamilelikte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben doktoruma bu konudan bahsetmeyi ihmal ettim,vardır mutlaka burada da..

      Sil
  2. Canim kramp icin magnezyum verir doktorun direkt ve eğer süt içmiyorsan süt içmeni söyler ;) ben acikcasi sut icmeyi pek sevmiyorum ama ayrani cok seviyorum peyniri de oyle bir kere kramp oldu uykudayken bir daha yasamadım şükür sanırım ayran peynir vs dengeledi.sen kilo versende endişe etme bebek senden alıyor nasılsa . Ben 30. Haftamın içindeyim iki hafta icinde 600 gr verdim sıcaklardan sanırım iştahım gitti ama iki haftada oğlum 500 gr almış maşallah .


    Deniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sütü çok içiyorum aslında.Diyet listemde de bol bol var.Ben de zaten çok severek içiyorum.Günde 1 litre içiyorum.Peynirimi de ihmal etmiyorum ama ne biliyim.Ayy ilaçlardan fenalık geldi zaten.Mümkünse onu da almasam daha iyi :( Vitamin,folik asit ve demir hapı,enfeksiyon ilacı...içim dışım ilaç oldu :( Evet kesinlikle bu sıcaklar mahvetti.Bu hafta verdim ben de.Bebişler alsında biz versek de olur zaten canım.2 haftada 500gr çok iyi maşallah,sağlıkla gelsin inşallah oğluşun..Sevgiler..

      Sil
  3. Bana da kamplar için doktor suya katılan bir İlac verdi kramp yoğunluğuna göre almam gerektiğini söyledi su aralar yogun olmadıgı için hic kullanmadım. Gece hareketlilikleri konusunda kesinlikle katılıyorum her hareketleri yüzünden uyuyamiyorum bazen :) benim tek sıkıntım sag tarafa dönüp yattığımızda bebeğe oksijen az gitmesi ve yeterli beslenememesi bu yuzden sola dönüp yatıyorum ama gecelerim kabusa dondü cunku ben asla sola dönüp yatamam ama bebeğimiz için herseye katlanırım yeter ki o iyi olsun. Bakalım biz bu haftaki kontrolümüzde kac kilo aldık cok merak ediyorum. Ben malesef normalden az yememe rağmen sekiz kilo aldım 25 hafta bitiminde. Sen cok iyi almissin. Canim bir de senin 28 bitti mı yoksa yeni mı girdin. Ben bugün 26 ya yani 25+1 e girdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiloyu çok takma canım kafana,normal bir ağırlığa zaten ulaşıcaktır emin ol.Zaten çok kilolu olması durumunda normal kabul edilmiyor biliyorsun.Sağlıkla gelsin de inşallah,sen besler bakarsın..İnşallah almıştır canım..Yürüyüş ve egzersizi ihmal etmemeni tavsiye ederim,insülin dengesi için.Çünkü vücut yeterli insülin üretemediğinden kilo alırmış diyabetliler bilgin olsun.Benim bugün 28+3 bitti canım.29.Haftadayım yani..

      Sil
  4. çok fiit görünüyorsun maşallahh sana tatlım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker!!! şekerim malesef fit yaptırıyor insanı :(

      Sil
  5. maşallah sana ve bebişine biz henüz 11 haftalığız ama benimde bacaklarımda, özellikle diz kapaklarımının arkasında eklemlerimde geceleri çok ağrılar oluyor,Rabbim hepimize sağlık sağlık versin inş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağrılardan ziyade feci kramplar benimkiler canım,arkadaşların dediği gibi magnezyum eksikliğinden sanırım..Sağlıklı ve güzel bir süreç diliyorum canım sanada...

      Sil
  6. Allah en kısa zamanda saglıkla yanınızda olmasını nasip etsın cok sıksınız

    YanıtlaSil
  7. Sağlıkla, hayırlısıyla bebeğinize kavuşursunuz inşALLAH.Sevgiler,bloguma beklerim :)))

    YanıtlaSil
  8. Senin adına sevindim canım inşallah hep güzel haberler alırsın alırız:) bu haftalarda benimde ayak ve bacağıma özellikle sabah uyandığımda kramp giriyor. Doktorum bana 1,5 ay önce magnezyum (magvital)vermişti ama ben bazen aksatıyorum hergün içmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlım miniklerle ilgili güzel haberler almak çok sevindirici,onlar sağlıklı gelişsinler de en önemlisi o...Açıkçası benim hiç aklıma gelmedi bahsetmek canım,umarım tekrarlamaz,sevgiler..

      Sil
  9. 27. Haftadaki yazida sormustum. Kircali'denmissin:) ben de oyle. Saliflerden:) guzel bir tesaduf. Kircali cok ufak o yuzden kesin biyerlerden tanidik cikacagiz:) seni takip etmek eglenceli olucak. Es zamanli gidiyoruz nerdeyse. Ben de beklerim.

    thebabyboybump.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası ben 7 yaşında geldiğim ve bir daha hiç gitmediğim için bilmiyorum oraları.Biz de Köprülü'deniz.Sanki annemlerden duymuşluğum var Salifler'i.
      Şimdi geliyorum bloğuna canım..

      Sil
  10. Benim doktorum bu ay kazı çalışmaları başlıyacak demişdi kramp lar için.ve olmuştu da aman allahım ne büyük bi olay feci .. bebek magnezyum eksiğini annenin kemiklerinden alırmış bu da kramplara neden oluyormuş magnezyum önemliymiş.sevgiler.he bu arada çok yakışmis hamilelik

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...