Sayfalar

26 Ağustos 2012 Pazar

Hamileliğimin 32. Haftası ve Biz...

32.haftayı kızımın güzel haberleri ile sonlandırdım çok şükür.Bu hafta kontrolümüz vardı.Geçen ay minnoşum 1190 grdı bir ayda 1935 olmuş :) Kendim kilo almayınca endişeleniyordum ama çok şükür bebeğim sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdürüyor.İsteğimin aksine normal doğum yapamıyacağım sanırım.Çünkü küçük hanım hala dönmemiş,ters duruyormuş.Hayırlısı bakalım inşallah kalan zamanda döner..Doktorum dönmeyeceği anlamına gelmez dedi.
Kramplarımdan bahsedince doktorum magnezyum takviyesi uygun gördü.Yalnız karışım öyle tatlı ki,uzun zamandır tatlı bişiler yemeyince içtiğimde tuhaf oluyorum..Ayrıca folik asit ve demir ilaçlarını almaya devam ediyorum.
Sona yaklaştığımız için artık kontrollerimiz de 2 haftaya düştü.Zaman daraldıkça heyecan artıyor,sabırsızlıkla meleğimin gelmesini bekliyorum.
Çok şükür enerjimde her hangi bir azalma yok.Hatta ilginçtir ilk zamanlarda yaşadığım halsizliğin aksine çok daha hareketliyim.Bunda sanırım sağlıklı beslenmemin(diyet yapmamın)ve de bol bol yürüyüş yapmamın etkisi var.Tek sorun uykudan yana yaşıyorum.Zaten uykuya düşkün bir yapım yok ama.Sabah daha 5 gibi uyanıyorum,sonrada yatakta kıvranıp duruyorum.Sanırım bünye kendini adapte ediyor erken uyanmalara..
Sevgiler,mutlu haftalar..

25 yorum:

  1. Canım ne güzel bebişin sağlıkla kilo artışı.Magnezyum takviyesine bende başladım geçen ay.Ve bu hafta kontrolümüz var.Günden güne heyacanım artıyor.Miniklerimize kavuşmaya az kaldı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlım ya ben nerdeyse 2 aydır kilo almadığımdan endişeleniyordum ama çok şükür bebeğim gayet normal bir şekilde kilosunu almış.Magnezyum iğrenç bişi yalnız çok zor içiyorum :( Evet çok az kaldı gerçekten yavru kuşların gelmesine :)))))

      Sil
  2. Maşallah prensese ve size.. ben de 23. haftadayım henüz, oğluşumu sabırsızlıkla bekliyorum.. hamilelik yazılarını okumak çok ilgimi çekiyor artık.. yarın kontrolumuz var, inşallah güzel haberler alırız.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah güzel haberlerini alırsın tatlım.Bu dönemde insan gerçekten merak ediyor süreci.Hele ki yaşanılanların bahsedilip okunması tecrübe edinmeyi sağlıyor..Sevgiler..

      Sil
  3. maşallah diyelim o zaman..inşallah hayırlısı diyelim doğum konusunda...valla uzaktan her ikisi de( sezeryan ve normal ) korkunç geliyor bana :) çok korkağım nolcak bu halim :)))heheheee
    sevgiler tatlım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bir mucizeyi gerçekleştirdiğini düşün tatlım,sonra senden ve sevdiğinden bir parça can bulucak muhteşem bişey,hiç endişe etme bence ;)

      Sil
  4. Maşallah Maşallah inş sağlıkla mutlulukla kucağınıza alırsınız :D


    semforever-semforever.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Uykusuzluk bende de başladı çok fena, 28+4'teyim şuan.
    Yalnız maaşallah süper görünüyorsun, kilo konusunda toplamda kaç kilo aldın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum.Benim şekerim olduğu için beslenmem diyet programına göre olduğundan sadece 5 kilo aldım.Hatta son iki aydır hiç almadım canım...

      Sil
  6. canim henuz 32. haftadasin. 40 hafta gibi surecegini dusunursen hamileligini, bebeginin donmesi icin 8 haftasi daha var:) minikler bizden sabirlilar. normal dogum dusunuyor olman cok guzel. aklisilik olmadigi muddetce ben de normal dogum istiyorum. hem bebegim hem de benim icin en dogalinin o olucagini dusunuyorum cunku. seni bir hafta arkadan takip ediyorum. :) gittikce guzellesiyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım ben de doğal yolla olmasını çok istiyorum,hayırlısı tabi ama,inşallah da öyle olur..Hiç belli olmaz minikler belki aynı zamanı seçerler dünyaya merhaba demek için :) Çok teşekkür ederim :))

      Sil
  7. çok şeker bir anne adayı

    YanıtlaSil
  8. Canim benim cok guzel duruyorsun prensesimize de kocaman bir maşallah kilosu cok guzel sanırım onde gidiyor. Bende 30. Haftama girdim ve yaklaşık 5 haftadır hic kilo almadım Perşembe gunü kontrolum var bakalım minnosum kac kilo olmus. Artık gramliktan çıkmıştır diye düşünüyorum :) 26. Haftamda 868 grdi. Senin Aksine benim halsizliklerim had safhada bir gün cok zinde oluyorsam ertesi gün kötü oluyorum. Nefes almakta sorun yasıyorum o kdr az yememe rağmen yemek sonrası kendime gelemiyorum. Bazen öyle yorulduğumu hissediyorum ki artık bir an önce gelsin istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlım kilosuna biraz önde gidiyor.Çıkmıştır çıkmıştır.Gerçekten ben emin oldum ki bebek almak isterse alıyır bak ben hiç almıyorum ama o çok şükür alıyor.Tatlım yürüyüş yapmanı tavsiye ederim,ben çok yararını görüyorum.Gerçketen ne kadar hareket edersem o kadar daha zinde oluyorum.Sende de mi şeker çıktı yoksa ?

      Sil
    2. Canim ben yürüyüş yapıyordum gunde bir saat. Sonrasında kasık ağrılarım asiri artınca yürüyüşü kesmek zorunda kaldık. Ev icinde cok hareketliyim. Tuzu kesip yememi de azaltınca kilo alımım durdu inşallah bizimki de sizin minnos gibi güzelce beslenmiştir. Ben de ikinci yüklemede seker çıkmadı canim ama hala idrar yoluyla bogusuyoruz

      Sil
  9. Bu fotoğrafını çok beğendim tatlım ;)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,
    Öncelikle sağlıklı bir doğum diliyorum. Çok tatlı görünüyorsunuz. Doktorların sözlerine aldırmayın. Sezaryenle doğurmuş biri olarak normal doğum diyorum. Çünkü, sezaryenden sonra ameliyattan çıkmış bir hasta oluyorsunuz. Size mi baksınlar bebeğinize mi? Bu arada Avrupa'da insanlar ebelerle doğuruyor. Ebelerin sezaryen imaları olmuyor çünkü böyle bir hakları yok. Buradaki doktorlar ise daha kısa sürdüğü için ve zamanı belli olduğu için düşünceli yüzleriyle anne adayını korkutup sezaryene yönlendiriyor. Korkmayın bence. Yüzyıllardır kadınlar nasıl doğurdular diye düşünün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah normal olur.Bu hem benim hem de bebeğim için pek tabiki çok daha sağlıklı,hayırlısı bakalım,çok teşekkürler...

      Sil
  11. Ne kadar güzel bir anne adayı olmuşsunuz. blogunuzu epeydir takip ediyorum, hamilelik size çok çok yakışmış :) sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileğiniz için çoook teşekkürler inşallah :)Sevgiler..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...