Sayfalar

23 Eylül 2012 Pazar

Hamileliğimin 36. Haftası ve Biz...


Artık günler gittikçe azalıyor.Azaldıkçada heyacanla birlikte sıkıntılarda giderk artıyor.Artık gece uykuları malesef çok zor.Sanırım bünyem gerçekten uykusuzluğa hazırlanıyor.İki gündür göbeğimde inanılmaz bir ağrı var.Nerdeyse artık patlıycak gibiyim :)
Bu haftaki doktor kontrolümüzde kızımın güzel haberlerini almak beni çok mutlu etti.İki hafta öncesine göre 900gr almış kızım.Ben 2500gr beklerken nerdeyse 3kilo olmuş kızım.Kilomuz 36 hafta itibariyle 2991gr.Ama malesef benim tembel kızım hala ters duruyor ,bu haftadan sonra dönermi bilemiyorum.Sanırım artık normal doğum şansım çok az.
Hazırlıklarımız artık tamamlandı,tek eksik prensesimiz..
Sanırım diyet,egzersiz ve bol yürüyüşle kan şekerim artık daha düzenli.Şeker ölçümlerim gayet iyi çıkıyor son günlerde.Gestasyonel diyabetin bir yararı bu süreçte daha düzenli beslenmiş olmama bağlı olarak kilo almamı sağladı.Diyete başladıktan sonra ben hiç kilo almadım.Sadece toplamda 5 kilo almış oldum.
Hakikaten bu hafta bir kez daha anladım ki anne kilo alsın yada almasın bebek kilo almak istediği zaman alıyor.Bir önceki kontrolde iki haftada 200gr almıştı.Şimdi ise iki haftada 900gr.
Nst ile yapılan inceleme sonucumuz da gayet iyiydi.Bu süreçte bebeği ile ilgili en ufak güzel haber almak insanı inanılmaz mutlu ediyor :)


Mutlu haftalar...

27 yorum:

  1. yani toplamda ,hamilelik boyunca mı 5 kilo aldın anlayamadım da.yazarsan çok memnun olucam.2. hamileliğim de bende fazla almak istemiyorum.bu arada çok tatlı oldun ya çok yakıştı hamilelik ben de merakla bekliyorum buğlemi.sanal teyzesi olarakdan:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım hamileliğimin başından beri toplamda 5 kilo aldım.Çok teşekkür ederim Sema'cım.Bence de artık gelsin prensesim :)

      Sil
  2. herşeyin yolunda olması çok güzel.. ne güzel bir gebelik geçiriyorsun maşallah. dediğin gibi gdm sayesinde öğünlerin de düzene girmiş oldu ve oldukça dengeli beslemiş oldun ;) senin az kg alıp kızının iyi bir kg da olması ne güzel ;)) herşey güzel ne mutlu sana ve eşine ve miniğiize ;)) heyecanla bekliyoruz ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tatlım,hem düzenli ve dengeli beslendim bu sayede hem de gereksiz yere kilo almamış oldum.Her zaman destek olduğun için tekrar çok teşekkürler tatlım..

      Sil
  3. Maşallah. Sağlıklı bir doğum diliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. canım maşallah çok güzel duruyorsun , sağlıklı bir gebelik en güzeli. kesinlikle sana katılıyorum anne kilo almasa da bebek alıyor bir şekilde enteresan ama bu bi gerçek. kendimde de görmesem bu duruma zor inanırdım ben 3. ayıma giriyorum kilo almıyorum bi de senin gibi diyet yapmıyorum ama az yiyorum. çok şükür 34. haftamda 9 kilodayım hala ve bebeğim yaklaşık 2.4 gibi. az kilo almanın en güzel yanı da göbek ve diğer bölgelerde çatlama olmaması. hamileliğimde kilodan çok çatlağı dert ederdim ya olursa diye ( nerede olursa olsun göbekte olmasın derdim ) şükürler olsun göbeğimde hiç yok. buğlem hanımın son zamanları artık dış dünyaya merhaba demeye hazırlanıyor. bizim 35 günümüz var sen de büyük ihtimal sezeryan olacaksan 15 günün bile yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Handan'cım minik kuşlar isterlerse alıyorlar kilo geçen sefer endişelenmiştim bende ama ben yine kilo almadığım halde çok şükür kızım fazlası ile almış.Göbeklerdeki çatlaklar biraz da cilt tipi ile de alakalı sanırım,biz şanslı kesimdeyim.Benim de hiç olmadı çok şükür.Düşününce bile içimi kocaman bir mutluluk kaplıyor evet artık çok az kaldı tatlım,sağlıkla gelsin inşallah hepimizin bebişleri :)

      Sil
  5. Maşallah herşeyin yolunda olması harika prensesin kilo almasıda çok güzel hayırlı doğumlar dilerim:))

    YanıtlaSil
  6. canımcım;
    Güzel haberleri aldıkça inan çok seviniyorum.Allah zamanında :) kucağına almak nasip ederim.

    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah tatlım,çok teşekkür ediyorum,aynı temennileri bende senin minnoş için diliyorum canım,öpücükler...

      Sil
  7. Valla helal olsun diyorum, rol modelimsin demekki düzenli beslenince hiç kilo almıyormuş insan. Öyle korkutucu oluyorki bazı hamileler diyorum acaba bende mi böyle olurum ama seni gördükçe içime su serpiliyor.
    Hadi artık bebişi de odasını da çok merak ediyoruz, inşallah sağlıcakla kucağına alırsın bebğini ve umuyorum ki normal doğum yapabilirsin.

    Sevgilerle tatlım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlım,düzenli beslenme bol yürüyüş sayesinde bebiş sağlıklı bir şekilde kilo alıp gelişirken anne de boşuna kendine kilo yükü yapmamış oluyor.İnşallah tatlım bizde sabırsızlanıyoruz artık :) Fotoğraflıyım paylaşıcam canım,öpücükler..

      Sil
  8. İnş sağlıkla mutlulukla bir ömür geçirirsiniz bebeğinizle beraber :D


    semforever-semforever.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Selam,
    Bir de derler ki, kızı olacak hamile kadının güzelliğini bebek alır, anne biraz çirkinleşirmiş diye? İşte canlı bir örnek gözümüzün önünde, annemiz daha da güzelleşmiş. Anne gün geçtikçe böyle güzelleşiyorsa minik prensesi hayal bile edemiyorum. Gerçekten az bir zaman kalmış, hayırlısıyla inşalllah. Size ve prensese sevgilerimle....
    NURDAN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Herkes o yüzden erkek mi diyor :) Aman efenim bu güzel sözleri duymak ne hoş,çok teşekkür ediyorum hem güzel sözlere hem de dileklerinize,sevgiler...

      Sil
  10. Öncelikle kocaman bir maşallah ve hayırlı doğumlar dilerim :) Minnoşu sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.
    sizin gibi az kiloyla tamamlayanları gördükçe hamilelikte sınırsız yemenin anlamsızlığını görüyorum :) +17 kilo ile tamamlamıştım da ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,amin inşallah.Sanırım diyabetin faydası oldu bu durum,yoksa ben de homili gırtlak yerdim,yedirilirdim.Klasik görüş sen ye ki bebek beslensin.Herkes durmadan birşeyler yedirirdi.Böyle olunca kimse birşey diyemedi..

      Sil
  11. 5 kilo mu? :) E, süpermiş *-* Biri bana da bunu garanti etsin :p :))) Şaka bir yana, bravo sana canım... Artık biz dört gözle prensesinin yolunu bekliyoruz *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım 5 kilo,bende hiç düşünmezdim böyle olacağını,aslında kilo almaya müsait bir bünyem var ama,şekerden dolayı diyet yapıp bol bol da yürüyüş yapınca oluyormuş cidden.Çok kilo almadan rahat bir hamilelik geçirebiliyor insan..

      Sil
  12. maşallah kırkbin kere maşallah güzel arkadaşıma.Rabbim sağlıcakla kucağında görmeyi nasip etsin hepimize.sevgiler cnm

    YanıtlaSil
  13. O küçücük dünya tatlıları için yapmadığımız şey kalmıyor her şey değişiyor, her şeyi onlara göre yapmaya başılıyoruz bizim onların kıymetini bildiğimiz gibi Rabbimde onlara bizim kıymetimizi bilmeyi nasip etsin inş.. Bende 27 haftalık hamileyimde.. İnş sağ salim kucağınıza alırsınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,inşallah sizde sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize..

      Sil
  14. toplamda 5 kilo mu? harika!...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...