Sayfalar

30 Eylül 2012 Pazar

Hamileliğimin 37. Haftası ve Biz...


Kavuşmaya çok az kaldı.Gittikçe göbüş büyüyor.Kızıma alan dar gelmeye başladı.Sürekli göğüs kafesime baskı yapıyor.Bu haftaki kontrolümüzde gayet iyi idi.Ama sanırım kızım hiç dönmeyecek.Hala ters pozisyonda.Sanki benim normal doğum isteyimin aksine olur gibi.Dönmemekte ısrarcı küçük hanım.Hayırlısı tabi.
Şekerle ilgili hem açlık hem tokluk tahlil sonuçlarımın gayet normal olması beni sevindiren bir diğer konuydu.O yüzden bu hafta biraz da olsa ödüllendirdim kendimi :) Tatlı şeyler yemeği inanılmaz özlemişim.Tabi abartmıyorum yine..

Son dönemler genellikle pek çok hamile kimse ödem oluşması dolayısı ile sorun yaşar,neyse ki benim böyle bir sorunum oluşmadı.Geri kalan süreçte de umarım oluşmaz.Bu durumu yine diyet yapmış olmama borçlu olduğumu düşünüyorum.Hamilelik sürecinin başlarında olanlara veya yakın zamanda bebek düşünenlere tavsiyem bu süreçte kesinlikle dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat etsinler ve yapabiliyorlarsa günde en az 30dk yürüyüş yapsınlar.Kişinin çok yemesi ile bebek çok kilo olmuyor bu bir gerçek.
Artık her an süpriz yapıp gelmesini bekliyoruz meleğimin.Bugün itibariyle 37+3 bitiyor bu arada..38.hafta bitiminde her an gelebilir diye düşünüyoruz.Hatta herkes kendince bir tarih belirliyor :) Bakalım küçük hanım ne zamanı seçti gelmek için.Nedendir bilmiyorum ama ben sezeryan için gün verilip o gün olmasını hiç istemiyorum.Süpriz olsun istiyorum.Doğal süreç ne zamansa o zamanda gelmesinden yanayım :)
Mutlu ve sağlıklı haftalar herkese...

24 yorum:

  1. masallah diyorum, cok yakismis hamilelik size, darisi basima bende artik anne olmak istiyorum.
    http://tatlikiraz.blogspot.nl/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah en kısa zamanda siz de tadarsınız bu güzel duyguyu,çok teşekkürler..

      Sil
  2. ne cabuk gecti zamann sanki daha dün o ilk hamilelik postunu gördügümü hatirliyorum :)) demekki zamani geldi? ins hersey allahin izniyle güzel ve kolay dogum olur canim allah yardimcin olsun

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  3. sağlıkla kavuşun kızınıza inşallah

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel ve zevkli bir anne. Ne mutlu şanslı bir bebek olacak. Kolaycacık bir doğum dilerim.

    YanıtlaSil
  5. canımmm, uzun zamandır yazamadım ama senin yazılarını hep okudum, malum o kadar yoğun günler geçirdim ki... neyse ki artık herşey yavaş yavaş yoluna girmeye başladı çok şükür! senin de ilk haftaların biraz karmaşık geçecek haberin olsun :) sabır, en çok olması gereken duygu bu zaman zarfında! yazının ilk paragrafının sonlarına doğru kızım uyandı, ve onu emzirirken acaba doğum için tarih almasa da sancısının gelmesini beklese diye bir tavsiyede bulunsan mı diye düşünüyordum, nitekim yazının ikinci kısmında senin de aynı fikirde olduğunu anladım, inan bana çok mutlu oldum! kızın doğacağı tarihi kendi belirlesin,sen seçme, yöntem ne olursa olsun ki amaç sadece onun sağlıkla dünyaya gelmesi ise bunu yüce Allah zaten senin için lütfedecektir! bırak beynin hormonların ne zaman uygun görürse onun doğmasını o zaman git ameliyathaneye! emin ol, çok çok daha iyi hissedeceksin! o senin seçtiğin tarihte değil, kendi doğmması gerektiği zamanda doğacak, altını çizmek istiyorum minik Buğlemcim miyadını doldurunca dünyaya gelecek,doğacak!çok yapmacık geliyor bana belirlenen tarihte gidip doğum yapmak! hiç acele etme, hiç endişelenme, doktorun da eğer uygun görüyorsa sancılandığında git hastaneye,ki ben güle oynaya girmiştim hastaneye, danışmadaki kızlara yüzümde kocaman bir gülümsemeyle sancılarım başladı yaşasın doğurmaya geldim demiştim! o filmlerde gördüğümüz çığlıklarla falan gitmiyorsun hastaneye, hiç merak etme, ilk anlar çok tatlı geliyor o sancılar! onu yaşa, normal olmasa da doğumun hiç doğum sancısı nedir diye bilmeden gitme şu fani dünyadan! inan annelik o acıyla keyifli!belki benim kızım gibi tam 40 haftayı doldurup öyle gelecek, ne biliyoruz?! dedim ya kendine izin ver, o koca göbüşünü doyasıya okşa! ben son zamanlarımı fenalıklar geçirerek bekliyordum doğumu,sıcaktı, ağırdım, yorgundum ama senin için çok şükür havalarda serinledi bak artık! bir an önce doğurayım istiyordum ama doğurunca da bu fotoğraflara bakıyorsun ve gerçekten özlüyorsun o halini! elbette ki bebişini kucaklayınca çok daha başka hislerin olacak ama bu halinin de keyfini doyasıya çıkar!ay çenem düştü, yaşayıp göreceksin! çok güzel anlarmış diyorum ben!rabbim bir an önce sağlıkla kavuştursun sizi inşallah! çok ama çok öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yaaa,ne güzel yazmışsın.Eminim özliycem bu anlarımı da,özellikle içimdeki kıpırtılarını.Çünkü bir süre hissetmiyeyim şimdiden arıyorum,ama bir o kadar da varlığını hissetmek istiyorum.İnşallah bana da senin ki gibi bir doğum nasip olur tatlım.Güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum tatlım,kocaman öpücükler...

      Sil
  6. Güzel anne bebişin sağlıkla gelsin inşallah.:)

    YanıtlaSil
  7. guzel gunlere bırlıkte kavusmanız dılegı ıle

    YanıtlaSil
  8. ayy, anadolumun güzide kadınları, hiiç böyle düşünmüyor...akıllarına kazımışlar, hamileler çooook yemeli, en az 3 tabak yemek yemeli diyorlar...tatlı yemeli, canı ne isterse yemeli...her yemeğin üstüne tatlı yemeli, çok hareket etmemeli:)) akıllara zarar valla..bu insanlar da üniv. mezunu...amaan , off düşününce sıkıldım , neyse cicim, boşver sen beni, venüste hayatın yazdıkları çok hoşuma gitti...öptüm, doğum için de hayırlısı olsun..:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu'cum şekerim olmasına rağmen herkes öyle ısrarcıydıki ilk dönemlerde ye ye diye.Sonra nihayet kabullandirdim.Bu sayede gereksiz yere kilo almamış oldum..
      Teşekkürler canım..

      Sil
  9. canım çoğu bitti azı kaldı maşallah size.sağlıcakla yavrunuzu kucağınıza almayı nasip etsin Allah'ım. biz geçen hafta muayeneye gittik erken doğum teşhisi ile bir gece hastanede kaldık, sancılarım durunca ertesi gün çıkışımızı verdi doktorumuz. son haftalar bir türlü geçmek bilmiyor sen 38. haftayı bitiriyorsun ben daha yeni 35e girdim bebeğim inşallah 2 hafta daha doğmak için acele etmez en azından 37 haftalık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyamam canım benim aman dikkat et kendine..Umarım şimdi iyisinizdir ikinizde.Benim henüz hiçbir belirti yok.Çok şükür herşey yolunda,kızımın henüz gelemye niyeti yok ama o bir gerçek :)
      Hayırlışı ile zamanında gelsin inşallah minnoşlar canım,öpücükler..

      Sil
  10. Canım benim, çok az kalmış artık inşallah senin de istediğin gibi normal doğum olur, sonrası çok rahat oluyor çünkü. Sağlıkla, sıhhatle kavuşmanız dileğiyle tatlım, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım,gönlüm hep normal olmasından yana,çok teşekkürler..

      Sil
  11. En tatlı anne ;))
    Heyecanla bekliyoruz Buğlem bebeği...
    Doğum nerede olacak kısmetse? ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Evet gelsin artık kızım yaa..Nerede derken hastaneyi mi kastediyorsun tatlım..

      Sil
    2. evet canım merak ettim sadece ama yazmasan da olur ;))

      Sil
  12. kızlardan fırsat bulup pek yorum yazamasamda heyecanla bekliyorum çok az kaldı ...Sağlıkla kavuşun birbirinize ...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...