Sayfalar

11 Aralık 2012 Salı

Buğlem Elora 2 Aylık Oldu..


Merhabalar
Meleğim artık yavaş yavaş büyüyor.Artık iki aylık olduk :) İnanın zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamıyorum..Zaman öyle hızlı geçiyor ki prensesimle...


İlk 10 gün tam bir faciaydı..Sabaha kadar hiç uyumuyordu.Gündüz bebek ziyaretlerine gelenler olduğundan ben hiç uyuyamıyordum..Gece gündüz ayırdına varamadığından gündüzleri sürekli uyuyordu.Uykusunu açamadığından ememiyordu bile..Sürekli sağıp biberonla beslemek zorunda kalmıştım..Hatta şöyle de bir tecrübemiz olmuştu,emzirmek için zorluyordum emmiyordu,çevremdekilerde aç olsa emer zorlama dediler ve sonuç 10 günde sadece 80gr almıştı.Ve aynı zamanda yeni doğan bebeklerinde oluşan sarılık seviyemiz yükselmişti.Sonrasında sık sık emzirme (yada sağıp vermeyle) sarılığımız atlattık.Çünkü sarılığın geçmesini sağlayan en önemli şey anne sütü,yani çocuğun beslenmesi..Bu şekilde devam ederek ikinci 10 günlük süreçte 400gr aldı...Birinci ayın sonunda aldığı toplam kilo 880gr oldu..Boyumuzda 3cm uzamıştı..

 Buradaki fotoğraflar ilk ayımızda..



Meleğim henüz birkaç saatlik :)
 
İkinci ayımıza girişimizle agucuklar ve gülücükler başladı.Özellikle sabahları çok keyifli oluyor..Şimdilerde tek sorunumuz günde sadece bir kez kaka yapmamız..Kabız olmuyor ama yapmadan önce epey ağlıyor ve zorlanıyor..Beslenmemize sadece anne sütü ile devam ediyoruz şimdilik.İnşallah ek besine geçme dönemine kadar böyle devam eder..Ben gaz yapıcak şeyleri yemekten kaçındığım için sanırım gaz sıkıntımız yok çok şükür..
İkinci ayını tamamlamadan gittiğimiz doktor kontrolünde 600 gr daha almış,boyunun toplam uzunluğu ise 7,5cm ulaşmıştı.Bir ay içerisinde en az 600 ila 800gr alması gerekliymiş bebeğin. Geçen hafta kalça USG'si yaptırdık bir sorun yoktu neyseki..Şimdilerde beni endişelendiren tek şey perşemebe günü ikinci ayda yapılan verem aşısı.Ateşlenmesinden korkuyorum,umarım etkilenmez..
Aklıma gelmişken yazıyım.Anneme gittiğimde grip oldum.1 aylıktı o zaman kızım.Ben ona da geçeceğini düşünmüştüm.Hemen doktora gittim.İlaç kullanmak sakıncalı emzirirken biliyorsunuz.Doktor maske kullan bol bol meyve tüket,anne sütü ile geçmez dedi..Nitekim öyle de oldu.Çok şükür kızım hastalanmadı..
Epey karışık yazdım biliyorum şunu yazmadan geçmiyeyim.Ben önceleri çok sık altını açıyordum kızımın.Gece de bu şekilde idi.En fazla iki saatte bir altını değiştirdiğimden gece bu sebeple uyandığı oluyordu.Sevgili Venüste Hayat'ın yazısını okuduktan sonra alt değiştirme işini kademeli olarak azaltmaya başladım.Şimdilerde bende gece 23-24 gibi kapatıp (çünkü ancak bu saatten sonra gece uykusuna geçiyor) sabah 7 gibi açıyorum.Gece uykusu için gerçekten inanılmaz etkili oldu.Önceleri uyanıcak diye korkarak açıyordum,nitekim bazen uyanıyordu da.sonrada  uyumak bilmiyordu..Şimdi ise bu şekilde sabaha kadar uyuyor..Ben en fazla iki saat ara ile yanıma alıp emziriyorum.Yatarak emzirme gecelere hem benim için rahat oluyor,hemde kızım için.Hatta gece uykusuna geçmesinde de çok etkili.Yanıma alıp yatırıyorum.Bazen emerken uyuyor,uyumadığında biraz başını okşuyorum bu şekilde de uykuya geçebiliyor.Uyuduktan sonra yatağına bırakıyorum..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar..
Bizden kocaman sevgiler,öpücükler..

25 yorum:

  1. Maşallah Allah nazarlardan saklasın ne çabuk gecti 2 ay daha çok yakın gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebekle zamanın nasıl geçtiği gerçekten farkedilmiyor :)

      Sil
  2. maşallah buğlem çok tatlı olmuş büyümüş çok geçmiş olsun sizede
    nolur yatarak emzirmeyin bu alışkanlık olur onda büyüdükçe devam eder heryerde ister yapamayabilirsiniz birde bebek emerken bellibir açı olmalı yoksa yatarak biberon emen bebeklerde bile orta kulak iltahabına sebeb olur isterseniz dr unuza danışın
    bebeklerimde bende gece altını değiştirmedim kaka olursa almak gerekir yoksa pişik mantar sorunları olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyüyor yavaş yavaş,sadece gece uykuya geçerken ve gece emmeleri yatarak oluyor ve belli bir açıda olmasına dikkat ediyorum,zaten uygun bir açı oluşmassa ememiyor ve bende rahat olamıyorum.Nerede okudum bilmiyorum ama hem anne hem de bebek için en uygun emzirme şeklinin bu olduğunu öğrenmiştim.Hatta emzirme eğitimi sırasında izlediğim videolarda da böyle idi.Ama ben yine de doktorumuza danışırım tabi.Kaka olması durumunda illaki alt değişmeli,ama postta da yazdığım gibi malesef prensesim günde sadece bir kez yapıyor kakasını..Kocaman sevgiler,uyarılar için teşekkürler..

      Sil
  3. prensesimize maşşallaaaahhhh diyelim. maşallah annesi gibi çok güzel. öpüyorum ikinizide canım.

    YanıtlaSil
  4. anam ben yirim bunu ya dil çıkarmış bize :)) AALLAHIIM nazarlardan korusun bana da bebeğimin yüzünü görmeyi nasit etsin inşallah ben de bloğuma yazarım senin gibi şunu yaptk bunu yaptık die.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıkla kavuş prensesine inşallah canım sen de..

      Sil
  5. Maaşallah maaşallah
    Allah analı babalı bahtlı büyütsün inşallah

    YanıtlaSil
  6. Maşallah bir ömür mutlu olur inş :D

    semforever-semforever.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah,güzel dileğiniz için çook teşekkürler..

      Sil
  7. maşallah cici kıza..verem aşısı tek basına ateş yapmaz.artık karma aşılar da ithal onlar da çok hafif ates yapıyor endişelenme şimdiden:)))Allah analı babalı büyütsün şansı bol bahtı acık olsun....

    YanıtlaSil
  8. canım benim maşallah çok tatlı :) gelişimide gayet güzel annesi ve aşıdan korkma artık aşılar eskisi gibi değilmiş biraz huysuzluk yapabiliyor ama asel bugüne kadar çok şükür hiç bir aşı sonrası ateşlenmedi. birde evet alt açma bebeğin uykusunu açan bi eylerm iyi yapmışsın artık gece yatmadan önce değiştirip sabah uyanana kadar değiştirmemekle asel'lede aynı bu şekilde başladık hala aynı şekilde devam ediyor :) en güzel güzel günleriniz geri gelmiycek bir daha bol bol keyfini çıkarın

    YanıtlaSil
  9. Maşallah minik Buğlem ömür boyu sağlıklı, huzurlu , mutlu bir bebek olsun inş.:) sevgiler

    YanıtlaSil
  10. maaşallah allah nazardan saklasın

    YanıtlaSil
  11. maaşallah allah nazardan saklasın

    YanıtlaSil
  12. 2. ve 4. fotoğrafına sarılmak istedim :) minicik maşallah Allah nazarlardan saklasın...

    YanıtlaSil
  13. hamileliğinizi hep takip ediyordum,bende 33 haftalığım oğlumla,buğleme sağlıklı bir yaşam dilerim darısı bana inş :))

    YanıtlaSil
  14. Aman da aman... Büyüyor prenses... Maşallah, nazar değmesin... Özledim canım seni, bebişi daha çok göster bize ve daha çok haber ver kendinden ;)

    YanıtlaSil
  15. minik meleğimiz bizim o .. özledik ;))

    YanıtlaSil
  16. artik yazmiyormusunuz hergun tikliyorum merak icinde fransadan sevgiler..
    takipcinarzu

    YanıtlaSil
  17. maaşallah...

    merhaba canım,
    ben ahudemde yarışıyorum...
    oyuna ihtiyacım var, benim blogumda bana oy ver butonuna tıklayarak
    bana oy verirsen çok sevinirim...
    şimdeden teşekkürler...

    mutlu seneler...

    YanıtlaSil
  18. ayyy canım benim çok tatlı maşallah yerim ben onu annesi öpp kokla benim için :))

    YanıtlaSil
  19. Çirkiiin. Yerim seniii. Allah bağışlasın. Maaşallah:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...