Sayfalar

23 Şubat 2012 Perşembe

Yaban Mersinli Kek (Ekmek Yapma Makinası'nda)

                                          
                                                             Merhabalar
Bir süredir.Ekmeğimiz artık evde pişiyor.Doğum günü hediyelerimden biriydi ekmek yapma makinası.Ben almayı düşünüyordum tereddüt ediyordum.Eşimin ablası da sağolsun almış. İnanılmaz lezzetli bir ekmeği oluyor.Hele o mis gibi ekmek kokusu etrafa yayılınca müthiş..Ama ben sizlerle öncelikle kekini paylaşmayı uygun gördüm.Çok uzun sürede pişirse de (3 saat) lezzetli bir kek oluyor.
Islak kek misali.Aslında 3 saati de pişirme süresi değil.İçine sadece malzemeleri koyup pişmesini bekliyorsunuz.Çırpıyor ve pişiriyor.
Tarifi ben buradakini kullandım.Tek farkı ben yaban mersinli yapacağım için kakao ve çeviz değil iki avuç kadar yaban mersini ilave ettim.Ben kek ve kurabiyede kuru meyvelere bayılırım sade yerine böyle meyveli kek ve kurabiyeler tercihimdir.Bir de reçelle yemeğe bayılırım.Herkez yadırgıyor ama ben seviyorum :)

21 Şubat 2012 Salı

Bebek Patiği...


Merhabalar
Bu günlerde bir yorgunluk var üzerimde.Bahar gelmedi ama,güneş bir iki yüzünü gösterdi rehavete kapıldım galiba.Bu patiği de aslında daha önce paylaştığım ev botunu yaparken yaptım.Kalan parçaları ile.Gerçekten ben minicik bir parçayı bile ziyan etmem.Bir süredir fotoğraflanıp paylaşılmayı bekliyordu.Kalıbı bot ile aynı aslında sadece bilekten sonraki kısım  yok.Bu sefer astar kısmı puantiyeli.Kurdela ila fiyonku da ekleyince,sanırım şirin birşey oldu .Boyutu tamamen kalan parçalara göre ayarladım.


Sevgiler

16 Şubat 2012 Perşembe

Madame Coco...


Merhabalar
Melekler ve beyazlarla...
Efendim,ben bazen birşeye takınca durmadan alıyorum.Madame Coco ile ilgili ilk peçeteliklerle başladı,öyle sevdimki meleklerini.Ardından melekli bir biblo ve aynayı evimize dahil ettim.Ev tekstil ürünleri de şahane ama malesef alamıyorum.Neden mi yeni evlenenler bilir.Çeyiz diye resmen ömrümün sonuna kadar yetecek havlu ve neversim var evde.Sanırım pek çoğumuzun da böyledir.
Unutmadan Madame Coco artık internet üzerinden de satışa başlamış.Hem de internete uygun fırsatlarla..
İşte buradan ulaşabilirsiniz.Madame Coco



Sevgiler..
Not:Bu arada aynanın fotoğrafını malesef duvarda alamadım,zira o zaman malesef benim yansımam gözüküyor ve aynanın şahaneliği belli olmuyor :)

13 Şubat 2012 Pazartesi

LOVE YASTIK...


Merhabalar
Sevgi dolu bir hafta olsun bu hafta herkese :)


Uzun zamandır aklımdaydı bunu yapmak.Tam da her yerin kalplerle kırmızıya boyandığı bugünlere yakışır  birşey oldu :)
Harfleri aplike yaptım,puantiyeli zeminde hoş durmayınca düz zemine çalıştım.
Biz sevdik,siz de sevdiniz mi?


Daha önce yaptığım kalp yastıkla pek uyumlu oldular..


Arka kısmını da şekilli yaptım.Ben yastıkları mutlaka kılıf şeklinde yapıyorum.Zira her hafta,hatta bazen daha da sık yıkanıyor.Kılıfı yıkamak çok daha rahat..Eşimin önerisi ile düğmeler siyah oldu :)Bizim evde genelde ben birşey yapınca şöyle bir konuşma geçiyor.Yaparken genelde nasıl oluyor diye sorarım,eşimde kendince fikir verir şöyle yapsan böyle olsa diye.Önemser yaptığımı laf olsun diye söylemez.Ama bazen altından kalkamıycam fikirler de veriyor ayrı.Sonra ben tamamladıktan sonra birlikte bakarız.Ben'' güzel oldu galiba'' derim :)) eşim de ''fikir kimden '' diye hemen ortak çıkar :))
Sevgiler :)

10 Şubat 2012 Cuma

Pembeler...


Merhabalar
İnsanoğlu hep doyumsuzdur o bir gerçek ama,herşeyin aşırısı da bünyeye zararlı geliyor.Neden mi ? Artık karın sürekli yağmasından sıkıldım :( Hayatı öyle zorlaştırıyor ki.


Gelelim esas konumuza.Benim bir peçete halkası sevdam var o bir gerçek :) yapmayı da seviyorum almayı da :) Ama bunları neden mi yaptım.Çünkü aşağıdaki takım artık benim :) onlara eşlik etsinler diye..
Sanırım bilmeyen yoktur English Home'un bu şirin takımını.Bir de unutmadan internetten satışı başlamış,ama şimdilik pek fazla çeşit yok..

Not;Bu güzellikler için tekrardan çok teşekkürler hayatım :)
Sevgiler
Mutlu haftasonları :)

6 Şubat 2012 Pazartesi

Kiremit Rengi Elbise ve İncili Bebe Yaka..


Merhabalar
İyi haftalar herkese :)
Bu aralar örgü,dantel,dikiş.. havaların soğuk olmasının faydası ile herşeyden hevesimi alıyorum :) Bu da geçen karın bolca yağdığı haftasonunun ürünü..Malesef benim bunlar için evde ayrı bir odam olmadığından,her zaman dikiş için zaman ayıramıyorum.Dikiş dikenler bilir,ortalık fena halde ip ve kumaş parçaları ile dolar.Arkasından dip köşe temizlik gerekir.Bu sebeple ben bir günü dikişe ayırırım.Biçerim ve dikerim :) Zaten öyle içime de sinmez,hemen sonucu görmem lazım :)
Bu elbiseyi diktiğim gün,bir de eşimin anneannesine bir elbise ve kendime de bir maksi etek diktim.Hızımı alınca durmuyorum :)
Gelelim elbiseme,daha önce bu elbisemdeki kalıpla aynı aslında.Sadece bunda belde değil de göğüs altından başlıyor etek kısmı.Kumaş yine esnek bir kumaş.Bu yüzden yine dikişin temiz olması için üst kısmı iki kat yaptım.Hatta malum bu tarz kumaşlarda en iyi sonuç sanayi makinalarında oluyor.Bizim kullandıklarımız biraz kumaşı açıyor.Mesela kol ve etek bitişi reçme makinası ile yapılıyor,oldukça düzgün oluyor.Ben de bu yüzden kol kısmını çift kat yaptım üstte dikiş olmasın diye.Bu kalıp öyle rahat kullanılıyor ki günlük hayatta.o yüzden başka modellere baksam da yine bu tarzda karar kılıyorum.Bu kez arkada toplamak için kuşak da yaptım.
Bir de daha önce yarım hali ile paylaşmış olduğum bebe yakayı kullandım.



3 Şubat 2012 Cuma

Bugünlerde Örmeler...


Merhabalar
Bir haftanın daha sonuna geldik..
Bol karlı bir hafta idi,zaman zaman keyfini sürdük zaman zaman çilesini çektik ama sanırım herşeyi zamanında yaşamak lazım..
Bu arada herkesin kandili mübarek olsun...

Soğuk kış gecelerinin en keyifli uğraşlarından biri hiç şüphesiz örgü.Bu aralar ben de o yüzden örüyorum :) Bu 3. bere oldu :)Boş durmak yok.Ben birşey üretmessem gerçekten sıkılıyorum.Ayrıca birşeyler yapmak terapi gibi geliyor bana :)
Sevgiler,Mutlu haftasonları..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...