Sayfalar

30 Eylül 2012 Pazar

Hamileliğimin 37. Haftası ve Biz...


Kavuşmaya çok az kaldı.Gittikçe göbüş büyüyor.Kızıma alan dar gelmeye başladı.Sürekli göğüs kafesime baskı yapıyor.Bu haftaki kontrolümüzde gayet iyi idi.Ama sanırım kızım hiç dönmeyecek.Hala ters pozisyonda.Sanki benim normal doğum isteyimin aksine olur gibi.Dönmemekte ısrarcı küçük hanım.Hayırlısı tabi.
Şekerle ilgili hem açlık hem tokluk tahlil sonuçlarımın gayet normal olması beni sevindiren bir diğer konuydu.O yüzden bu hafta biraz da olsa ödüllendirdim kendimi :) Tatlı şeyler yemeği inanılmaz özlemişim.Tabi abartmıyorum yine..

Son dönemler genellikle pek çok hamile kimse ödem oluşması dolayısı ile sorun yaşar,neyse ki benim böyle bir sorunum oluşmadı.Geri kalan süreçte de umarım oluşmaz.Bu durumu yine diyet yapmış olmama borçlu olduğumu düşünüyorum.Hamilelik sürecinin başlarında olanlara veya yakın zamanda bebek düşünenlere tavsiyem bu süreçte kesinlikle dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat etsinler ve yapabiliyorlarsa günde en az 30dk yürüyüş yapsınlar.Kişinin çok yemesi ile bebek çok kilo olmuyor bu bir gerçek.
Artık her an süpriz yapıp gelmesini bekliyoruz meleğimin.Bugün itibariyle 37+3 bitiyor bu arada..38.hafta bitiminde her an gelebilir diye düşünüyoruz.Hatta herkes kendince bir tarih belirliyor :) Bakalım küçük hanım ne zamanı seçti gelmek için.Nedendir bilmiyorum ama ben sezeryan için gün verilip o gün olmasını hiç istemiyorum.Süpriz olsun istiyorum.Doğal süreç ne zamansa o zamanda gelmesinden yanayım :)
Mutlu ve sağlıklı haftalar herkese...

25 Eylül 2012 Salı

Bebek Odası Duvar Süsü (Bebek Odası Üçgen Bayrak)


Yine odanın genelinde kullandığım kumaşlarla bir çalışma.
Oldukça kolay birşey.Hem de çocuk ve bebek odalarına güzellik katıcak bir çalışma..
Üçgen kestiğim kumaşlara ben bir de aplike ile kızımın ismini yazdım.Temiz bir çalışma olması için çift taraflı yaptım.Aplikeyi uyguladıktan sonra arkasını astarlamış oldum yani.
Belirginleştirmek amaçlı olarak da yeşil kurdela üzerine diktim.


Duvara asmak için ise çift taraflı bant kullandım.Çok ağır olmadığı için yeterli oluyor..




23 Eylül 2012 Pazar

Hamileliğimin 36. Haftası ve Biz...


Artık günler gittikçe azalıyor.Azaldıkçada heyacanla birlikte sıkıntılarda giderk artıyor.Artık gece uykuları malesef çok zor.Sanırım bünyem gerçekten uykusuzluğa hazırlanıyor.İki gündür göbeğimde inanılmaz bir ağrı var.Nerdeyse artık patlıycak gibiyim :)
Bu haftaki doktor kontrolümüzde kızımın güzel haberlerini almak beni çok mutlu etti.İki hafta öncesine göre 900gr almış kızım.Ben 2500gr beklerken nerdeyse 3kilo olmuş kızım.Kilomuz 36 hafta itibariyle 2991gr.Ama malesef benim tembel kızım hala ters duruyor ,bu haftadan sonra dönermi bilemiyorum.Sanırım artık normal doğum şansım çok az.
Hazırlıklarımız artık tamamlandı,tek eksik prensesimiz..
Sanırım diyet,egzersiz ve bol yürüyüşle kan şekerim artık daha düzenli.Şeker ölçümlerim gayet iyi çıkıyor son günlerde.Gestasyonel diyabetin bir yararı bu süreçte daha düzenli beslenmiş olmama bağlı olarak kilo almamı sağladı.Diyete başladıktan sonra ben hiç kilo almadım.Sadece toplamda 5 kilo almış oldum.
Hakikaten bu hafta bir kez daha anladım ki anne kilo alsın yada almasın bebek kilo almak istediği zaman alıyor.Bir önceki kontrolde iki haftada 200gr almıştı.Şimdi ise iki haftada 900gr.
Nst ile yapılan inceleme sonucumuz da gayet iyiydi.Bu süreçte bebeği ile ilgili en ufak güzel haber almak insanı inanılmaz mutlu ediyor :)


Mutlu haftalar...

19 Eylül 2012 Çarşamba

Kanca Ev Cicileri..


Artık mutfaklar ve sofralar birbirinden sevimli araçlarla çok daha keyifli. Son dönemde Kanca Ev'in birbirinden sevimli ürünleri favorilerim arasında.Şimdilik aldığım bir kaç ürünü sizlerle paylaşayım..
Kaşıkların sevimliliğine bakarmsınız..


Ya bu dondurma servis kaşığı...

 
Şişe Tıkacı
 

Salata Servis Kaşıkları..

Kanca Ev'in birbirinden sevimli o kadar çok ürünü var ki.Alınmak için sırada bekleyen daha pek çok cici var.Siz de göz atmak isterseniz online satış sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.

17 Eylül 2012 Pazartesi

Mint Yeşili Fırfırlı Ceket...


Hamileliğimin son günlerini bol bol dikiş makinasının başında geçiriyorum.Nedendir bilinmez sanki daha sonra hiçbir şey yapamıycakmışım gibi aklımda ne varsa dikme isteği içindeyim..
Not;Dün inanılmaz rüzgarlı bir hava vardı,o yüzden saç baş uçuşuyor fotoğrafta..


Ceketlere taktım demiştim.Bu modeli epey önce Laçin dikmiş ve çok beğenmiştim.Uygulamak şimdiye kısmet oldu.Dikim aşamalarını da ayrıntılı bir şekilde anlatmıştı.Ben pensli kalıp yerine düz bir kalıp kullandım.Kalıp çok eski 60'lı 70'li yıllar burdalarından.


Astar olarak içte ve fırfırlarda beyaz kullandım.Romantik detaylı şeyleri seviyorum.Renk olarak yine pek mevsime uygun değil ama,heryerin sonbahar renklerine boyandığı şu günlerde biraz renk iyi geliyor.Zira hiç sonbahar insanı değilim.Tek sevmediğim mevsim diyebilirim.Sanki insanın içinden enerjiyi alıp götürüyor kapalı havalar.Ve kesinlikle hüzün mevsimi.Yazmak bile içimi karartı ya neyse..
Mutlu haftalar herkese,yeni eğitim yılı da herkes için başarılı olsun umarım..
Sevgiler...

13 Eylül 2012 Perşembe

Sepet Süsleme...


Fikir olması açısından kızımın odasındaki hazırlıkları fırsat buldukça sizlerle paylaşıyorum.Sepetlerin süslenmesi de odanın bütününe uyum sağlamsı amacıyla yaptıklarımdan bir tanesi.


Sepetin ölçüsüne uygun kılıfı diktim.Hem iç hem de dış kısmı kapladım.Ağız kısmına ise dantel şeridi fırfırlı olucak şekilde elde teğelledim ve sıcak silikonla yapıştırdım.Üstten görünümde daha net belli oluyor.


Ve dolu hali,şimdilik kızım için aldığım bazı malzemeleri duruyor. Ve olmassa olmazımız fiyonk detayı.İki yanına da kullandım.



Bu da sepetin önceki hali..


Bir de İkea sepetlerimiz var.Bunlar ıvır zıvırlar için çok iyi bence.Onlara da yine odanın tamamında kullandığım kumaştan kılıflar yaptım.Uç kısmında fisto kullandım.Ve tabiki yine fiyonk..



Tesadüf eseri bir yıl önce Trabzon'dan aldığım saat öyle uyduki odaya,neredeyse kullandığım kumaşın deseni ile aynı..
Sepetleri süslemek küçük bir ayrıntı belki ama genele çok katkısı var..

11 Eylül 2012 Salı

Pembe Ceket...


Havaların gün içinde ve akşam saatlerinde oldukça değişken olduğu bir dönemdeyiz.Akşam üzeri üzerimize mutlaka birşey alma ihtiyacı duyuyoruz.Pembe ceketim tam da bu havalar için uygun oldu.Renk itibari ile ilk bahar için daha uygun olsa da koyu renklerdense tercihim açık renklerden yana.Renk seviyorum.Bence insana pozitif bir enerji de yüklüyor.


Tabi göbüşle belki hakettiği zerafeti kazanamıyor :) Ama ben sonucu oldukça sevdim.Epey uzun zamandır genellikle elbise,bluz vs dikiyordum.Ceket dikmeyeli nerdeyse 2 yıl oluyor.Fakat şimdilerde sürekli bir ceket dikme azmi var içimde :) Sonuç iyi olunca daha çok yapma hevesi geliyor.

 
Kalıbı daha önce belirttiğim gibi Ağustos 2012 Burda'sından.126 Numaralı model.Reglan kollu olması sebebi ile hoşuma gitmişti bu model.


Benim sabrım ancak yaka kısmına yetti boncuk işleme konusunda.Modelde kollarda da çalışılmıştı.İçine beyaz renk astar kullandım..

 

Bu  da vesikalık fotoğrafım :) Şaka tabi eşime yaka kısmının net görünmesi için yakın çek demiştim.Yüzüme odaklanınca yaka flu görünüyor,ve fotoğraf tam vesikalık olmuş :)
Beğendiniz mi bakalım pembiş ceketimi?

9 Eylül 2012 Pazar

Hamileliğimin 34. Haftası ve Biz...


Giderek artan heyecan ve zorlu geçen gecelerle tamamladık 34.haftayı.Son günler oldukça zor geçiyor.Ben hala normal hareket etmeye çalışıyorum ama vücudum hemen uyarı veriyor.Örneğin azıcık birşey yesem bile patlıycak gibi oluyorum.Çorap ayakkabı giymek öyle zor oluyorki.İmkanım varsa eşimden yardım alıyorum.
Bir diğer sıkıntı ise ruh halimde.Her hangi bir nedeni olmamasına rağmen sıkıntılı bir ruh hali içindeyim.O yüzden sürekli kendimi birşeyle meşgul etmeye çalışıyorum.Aslında doğumla ilgili her hangi bir endişe taşımadığımı düşünüyorum.Bu yüzden rahatlamak adına bol bol dua ediyorum.
Bu hafta doktor kontrolümüz vardı yine,ama bu kez aldığım haberler pek mutlu etmedi beni.Minnoşum bu kez fazla kilo almamış.Normal şartlarda artık haftada 200gr alması gerekirken  2 haftada 200gr almış :( Ben de kilo almıyorum zaten.5 kiloda kaldım.Artık almayışım endişelendirdi beni,ama doktoruma göre normalmiş.En fazla 8 kilo öneriyoruz zaten dedi.Gerçi ablamda tüm hamileliği boyunca 5 kilo almıştı.Bir de küçük hanım malesef hala doğum pozisyonunu almadı.Dönebilme ihtimali 37. haftaya kadar varmış.Hayırlısı tabi ama dönmediği taktirde normal doğum yapabilme şansım kalmıyor.
Kızıma kavuşmaya o kadar az zaman kaldı ki.Artık zamanın hemen geçmesini istiyorum.Minik kuşum kollarımda olsun istiyorum :) Odasına her girdiğimde artık sesini orda duymak kokusnu almak istiyorum.Hayırlısı ile çabucak geçsin zaman artık yaaaa :)))
Mutlu haftalar..

6 Eylül 2012 Perşembe

Kalpli Kelebekli Bluz(Tunik)


Dikiş dikebiliyor olmanın en fazla yararını özellikle bu dönemde yaşadım sanırım.Rahat edebileceğim bir çok şeyi(hatta herşeyi) kendim diktim.Özellikle bu  dönem için birşeyler dikmek çok daha basit.Normal döneme nazaran üzerine oturtma derdi yok.Çünkü rahat olması için mutlaka bol veya salaş olması gerekiyor.


Bluz ya da  tunikler de taytlarla bu dönem için rahat tercihlerden biri oluyor.Yapılışı oldukça basit aslında.Dikdörtgen iki parçayı birleştirip.Üst köşelerden kol oyuyu açıyorsunuz.Kol oyuklarına ben kendi kumaşından biye yapıp döndüm.Yaka kısmını ise lacivert bir kumaşla oluşturdum.Ve alt kısmı büzerek diktim.Daha kolay olması adına ön ve arka kısma tünel yapıp kurdela ile geçirilip de olur.Ki buna göre çok kolay olur.

 
Son olarak yakaya minik bir süs ekledim.Kendi kumaşından çiçek yaptım.Özellikle bir kaç sıra ip çektim ki daha doğal görünsün..

4 Eylül 2012 Salı

Buğlem'in Kapı Süsü (Kız Bebek Odası Kapı Süsü)


Merhabalar
İşte kızımın odasının kapı süsü.Daha önce buradaki yazımda dantel minik giysiler örüp sizlerle paylaşmıştım.Genelde bebek şekeri olacağı yönünde tahminler geldi.Ama benim asıl amacım kapı süsünü oluşturmaktı.




Gelelim yapılışına.Ben ördüğüm dantellerin düz durabilmesi için normalde kullanılan kapı süsü tabanı yerine,köpüğü keserek zemini oluşturdum.Kesmek için maket bıçağı yeterli oluyor.Köpüğüm ince olduğu için biraz daha kalın olması adına iki adet kesip yapıştırdım.


Daha sonra tamamının etrafını kurdela ile kapladım.Bundan sonra esas iş zevkli kısmına geldi.Daha önceden ördüğüm dantel giysileri gelişi güzel silikonla yapıştırdım.İncilerle ismini oluşturdum.İlk etapta sarkan bir şey planlamamıştım ama sonradan alt kısma beyaz tül de ekledim.Onun üzerini de pembe incilerle süsledim.Ve işte sonuç.Nasıl beğendiniz mi bakalım :)

2 Eylül 2012 Pazar

Hamileliğimin 33. Haftası ve Biz...


Merhabalar
Son haftaları yaşıyoruz artık kızımla (hayırlısı ile) .Fotoğraflarda görüldüğü üzre artık göbüş kocamaaan.Yerden bişi almak dışında beni çok zorlamıyor aslında ama eğilmek zorunda kalınca işte binbir çare arıyorum.Normalde aynadan farketmiyorum ama fotoğraflarda bakınca sanki göbeğim aşağı inmiş biraz ne dersiniz? Yoksa erken mi gelcek benim prensesim.Artık hareketleri çok sık değil ama oldukça güçlü son dönemlerde.Ben öyle alışmışım ki kıpırtılarına hissetmeyince endişeleniyorum nedense.
Gece uykularım daha önceden de bahsettiğim gibi oldukça sorunlu.Sık sık uyanıyorum.Ya belimin ağrısından yada wc ziyareti sebebi ile.Günde milyon kez tuvaletteyim.Aslında son dönemler sıklaşıyormuş ama benim idrar yolu iltihabı yaşamamdan dolayı nerdeyse 10.haftadan beri çok sıktı zaten şimdi daha da arttı.Ayrıca bir kaç gündür alt kısma doğru sürekli bir baskı hissediyorum.
Ben bu hafta da kilo almadım yine.Sanırım böyle de tamamlanıcak gibi görünüyor.
Önümüzde ki hafta kontolümüz var yine bakalım kızım ne kadar büyümüş :)
Kızımın ve benim hastane çantalarımız artık hazır ne olur ne olmaz..Herşey yıkanıp ütülenip çantalara yerleşti..
Bu sefer fotoğraflar kızımın odasından.İnşallah kısa bir süre sonra kollarımın arasında meleğimle karelerim olur artık :)
Kocaman sevgiler,mutlu haftalar...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...