Sayfalar

14 Mart 2013 Perşembe

Buğlem Elora'nın 5.Ayı...


5 ay geride kaldı,yavaş yavaş büyüyor küçük hanım,ama gerçekten yavaş yavaş :( Bu ay resmen yerimizde saymışız.Koskoca ayda 200gr almış benim prensesim.Oysa son 10 gününde bir de gece çok uyanıyor diye bir kez mamada vermeye başlamıştım.Tabi şimdi çok hızlı bir şekilde ek gıdaya geçtik.Kahvaltılar,meyve suları ve püreler çorbalar..Bütün gün mama hazırlayıp beslemekle geçiyor desem yeri.Hazır püre,çorba ve mamaları zevkle yiyen küçük hanım benim hazırladıklarımı nedense aynı keyifle yemiyor..


Çok fazla oyun yaparak yedirmek istemiyorum aslında ama ağzını bir sıkıyor bir daha açmak ne mümkün.Bir de zor bela ağzına soktuğumu çıkarması cabası.Ama öyle de böylede yediriyorum.Ama sanırım yine pek bir kilo almayacak.Ya günde 4 kez kaka yapmazya bir bebek.Yediğini çıkarıyor.Çıkarsa bir dert,çıkarmasa ayrı.Ben hamileyken eşime bünyesi inşallah sana benzer yer yer kilo almaz diyordum,sanırım öyle de oldu.Ben akşam yemeyini yerken dikkat etmeye çalışyorum.Eşim her gece yatmadan önce yemek yer.Yemeden yatamaz,yediği şeyler de hatrı sayılır şeyler.Hamur işi ne varsa,tost,mantı..vs gibi şeyler yine de hep zayıftır.Sanırım bizim prenses de öyle olucak.İlerisi için olsunda şimdi anne yüreyi alsın istiyor :(
Aslında görüntüde öyle zayıf da durmuyor.Ama inşalalh bu çabalaramın karşılığını alırız..

 

Sürekli kucakta olmak istiyor.Kanguruda dolaştırıyoruz artık.Çok ağır olmasada bir süre sonra yoruyluyor insan.Havalar bir kaç gündür iyi olduğu için bazen kanguru,bazen de arabası ile çok kısa gezintiler yapıyoruz site içinde..

Dışarıda iken çok keyifli,çıtı çıkmıyor.Etrafı inceliyor sürekli..


Artık herşeye saldırıyor.Herşeye dokunmak istiyor,çekiyor,çekiştiriyor.


Binbir surat Elora :)


25 yorum:

  1. Gercekten de zaman ne cabuk gecmis.. blogunu kesfettigimde daha yeni hamileydin, dogum yaklastikca hergun kontrol ediyordum, geldi mi bebek diye. Simdi bes aylik olmus masallah..
    Istahsiz bebek herannenin korkulu ruyasi. Benim kuzenimin cocugu da senin prensesin gibi istahsizdi, zorla yerdi. Doktor telaslanmamasini, bir cocugun bir yumurtayla üç gun dayanabilecegini soylemisti. Gecicek bunlarda buyuycek guzel guzel. Cok saglikli masallah, sıkma canini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür sağlıklı ama,anne yüreyi işte biraz da kilo alsın istiyorum :)SEvgiler.

      Sil
  2. Oyy maşallah kocaman olmuş,sağlıklı olsun da kilosu olmasın dert değil.Benim kuzenim de yemiyordu bebekken çok zayıftı şimdi maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım ek gıdayla inşallah azcık kilo aldırabiliriz küçük hanıma..

      Sil
  3. çok tatlısınız siz maşallah :) sağlığını etkilemediği sürece kilo almayışını dert etme bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür sağlık sorunumuz yok canım..

      Sil
  4. 41 kere maşallah canım :) vallahi yanakları tam ısırmalık olmuş. Kilosu normal görünüyor fotoğraflardan ama sen daha iyibilirsin tabiki. Sağlıklı mutlu günler dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Canim ya, üzülme cok kilolu bebek cok saglikli demek degildir oncelikle bunu unutma! Sonra, bence siz ne yiyorsaniz tuz eklmeden kizin icin ayir ve ona da ver,baharatli falan vermekten hic cekinme bence, bizim dr.umuz dogulu cocuklar once biber yemege alistiriliyor demisti, ondan icim rahat benim! Bizde ek gidaya gectigimizde kabizlikla cok savastik ama bagirsaklarin bir uyum sureci varmis, onu da en gec 15 gune atlatiyor cogu bebek... Az az sik sik yedirmeye calis...kolayliklar dilerim, cok zorlu bir donem bu gecis donemi! Allah sabir versin :) ikinizide kocaman opuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma canım yaa,bütün gün bişiler hazırlayıp yedirmeye çalışmakla geçiyor resmen.Yemek mi yiyoruz savaş mı bilmem,bazen bir sıkıyor ağzını açmak bilmiyor,alışıcak inşallah zamanla.Yazmıyorsun epeydir,özlettin kendini canım,deneyimlerini paylaş bizimle,gerçekten çok faydalı oluyor,öpücükler bizdn de..

      Sil
  6. resimleri pek güzel. inş kg alır cnm.

    YanıtlaSil
  7. Kilo almama huyu babasına benzemiş olsa da kendisi annesine benziyor :)
    Hareketlendikçe kilo alma işi yavaşlar biraz, bir de ne kadar kucağında gezdirebilirsen gezdir derim, yok alışmasın diyenleri dikkate alma çünkü bir süre sonra sen istesende kucağına gelmeyecek, doya doya gezin kucak kucağa. Zaman çok hızlı geçiyor çünkü.
    Taytını yediğimin gamzelerine bittim, nazar değmesin diyerek kırkbir tane maşallah gönderdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hihii,öylemi dersin,bu aralar sıklıkla babasına benzetiliyor zira :)Yakında kol kaslarım oluşur zaten,kucak kucağa gezmeye tam gaz devaam :)Öpücükler..

      Sil
  8. Yahu ben senin saç bantlarını, şaşkın şaşkın bakışlarını yerim kızzz, maşallah sana :)
    Canım yeterli ve dengeli besleniyor ise kilo alması çok önemli değil ama Allah korusun hasta falan olurlarsa işte o zaman kötü oluyo, hemen eriyip süzülüveriyorlar,Selin hastalanırsa 500 gr verio kesin :(
    Bi de o beğenmese de sen evde yap bütün yiyeceklerini, o hazırlara alıştırma sakın ben dışarı çıkarken bile -hatta hala öyle yapıyorum- evde hazırladıklarımı aldım yanıma, sen de öyle yap yavaş yavaş alışır o annesi, zaten sürekli değişiyor istekleri ve seçimleri, bi gün yemediğini başka bir gün silip süpürebiliyorlar :)
    İkinizi de çook çooook öpüyorum.
    GÜLDEN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde kendim hazırlıyorum canım,ek gıdaya geçtiğimiz ilk günler hazırlardan başlangıç yapıp,onları oldukça iştahlı yiyince,aynı isteği kendi hazırladıklarıma da bekledim :)Zamanla alışır sanırım,öeperiz bizde kocaman :)

      Sil
  9. maşallah subhanallah, çok ballandı bu prenses çok.. o güzelim gamzelerinden öpmek istiyorum onu.. kilo konusunda her ne kadar sağlıklı olsun da gerisi dert değil desekte anne yüreği işte istiyoruz ki kilo alsın bebekken :)) sevgiler :) öpücükler :)) en çok da buğlem eloraya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi canım yaa,alsın istiyoruz :) Öpücükler size de :)

      Sil
  10. Maşallah canım çok tatlı..Bayıldım bu şekere kızımın bebekliğini andırdı biran..
    Zayıf diye üzülme sakın önemli olan sağlıklı olması.Bazan yavaş gidip biranda hızlanıveriyorlar.
    Sevgilerimle,
    mutlu pazarlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıklı olsun da ne yapalım,belki dediğiniz gibi zamanla alır,kocaman sevgiler..

      Sil
  11. masallah çok tatlı. büyümeye başladıkça daha yavas kilo alır. kontrolleri normalse sorun etme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür iyi,bakalım ek gıdaya geçişimiz aradaki açığı kapatır umarım..

      Sil
  12. çok tatlı masallah. büyümeye başladıkça kilo alımı yavaşlayacak. kontrolleri normalse sorun etme.

    YanıtlaSil
  13. Ayyy maşallah.Yerim ben bu bücür kızı.Bayıldımmm.Maşallah kuzuya.
    Ben ek gıdaya geçmede sanırım biraz korkak davranıyorum.3gündür çorbaya geçtik.Elma ve havuç suyunu veriyorum birde yoğurt.Önerin varsa sevinirim;)Öptük sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz fena giriştik ek besine canım,bununla ilgili bir post hazırlıycam :)

      Sil
  14. Kuzuu çok tatlı olmuş tabii şimdi 6 aylıktır biz 5 aylık olduk. Aynı kitaptan teyzesi de bize almış, çok eğleniyor, hep ağzında:) Nasıl hızlı büyüyorlar ya maşallah

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...