Sayfalar

21 Mart 2013 Perşembe

Elmalı Tatlar;Elmalı Tart,Elmalı İncili Toplar...

Benim daha önceki yazılarımı okuyanlar bilirler hamilelik döneminde şeker problemi yaşadım bu nedenle o süreçte tatlılardan mahrum kaldım :( Tatlıya bu kadar düşkün olduğumun hiç farkında değildim.Belki de yasak olmasıydı beni bu kadar kendine çeken.Bebeğimin zarar görmemesi adına diyetimi uyguladım ve hep uzak durdum,durdum ama gelin siz bir de bana sorun.Doğum sonrası da kıtlıktan çıkmışa döndüm resmen.Durmadan yapıp yapıp yedim,hal böyle olunca gelsin kilolar.

Tartımızın Yapımına gelirsek..
Malzemler;Yarım paket margarin,4 yemek kaşığı yoğurt,yarım su bardağı pudra şekeri,bir paket kabartma tozu,bir paket vanilya,1 adet yumurta,aldığı kadar un,4 adet iri elma,4 tepeleme yemek kaşığı şeker ve tarçın..
Önce tart hamuru için margarin,yoğurt,yumurta ve şekeri bir kapta karıştırın.Daha sonra un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin.Yoğun bir hmur olması gerekiyor.Hazırlanan hamurun üçte birini daha da katılaşması için dolaba kaldırın.
Elmaları rendeleyim şekerle birlikte tavada suyunu çekene kadar pişirin.Daha sonra tarçın ilave edip,soğumaya bırakın.
Tart hamurunu fırın kabına yağladığınız fırın kabına yayın.Daha sonra elma karımını eşit bir biçimde üzerine yayın.Son olarak buzdolabında bekleyen hamuru tartın üzerine rendeleyin.180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinye kadar pişirin.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve çay yada kahvenizin yanında afiyetle yiyin :)


Elmalı topları daha önce burda paylaşmıtım.Bu sefer minik bir değişilik yapıp kağıt kaplara koydum bir de pasta süsü incilerden yerleştirdim.Fikir olması için sizlerlede paylaşmak istedim..
Sevgiler..

12 yorum:

  1. elmalı tarta bayılırım.çok canım çekti şimdi.Eve gidince yaparım bundan.Elma yerine ayva da güzel oluyor buna tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayvalı hiç düşünmemiştim,deneyeceğim mutlaka :)

      Sil
  2. Ellerine sağlık canm çok güzel görünüyor öperim kızınla sizi;)

    YanıtlaSil
  3. nasıl canm çekt şu elmalı tarttan , hep diyorum bi ara yapayım, bi kısmet olmuyo :(( afiyet şeker olsun sana ( hastalık şekeri değil haaa:))

    YanıtlaSil
  4. Tiene un aspecto estupendo.
    Bss.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar, ellmalı toplarını denemiştim daha önce, gerçekten çok lezzetli oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,görsel olarak hoşuma gidince paylaşıyım dedim :)

      Sil
  6. Merhaba tesadüf eseri blogunuzu buldum. Paylaştıklarınız çok güzel. Sizi takip edeceğim. Bende yeni bir blog yazarıyım. Sizde beni takip edip sitem hakkındaki düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim.

    www.hamarathatunum.com

    Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar güzel duruyor. Rejim rejim olmadı. Ama ben bakmaya alıştım. Artık canım tatlı bilşe istemiyor. Hedefe kilitlendim galiba :)

    YanıtlaSil
  8. Bu arada sana birşey soracaktım resimdeki güzellikler sayesinde unuttum.
    Bana bir konuda ufak bir yardım yapar mısın? Senin diktiğin bir bluzla ilgili birşey sordumda. Azıcık zamanın var mı? bloğumdaki linki şu. http://suhuba.blogspot.com/2013/03/bir-kalpta-2-tane-duz-iplik-yon-oku.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...