Sayfalar

19 Temmuz 2013 Cuma

Çizgili Maksi Elbise...


Merhabalar
Yine daha önceki yazılarımda bahsettiğim elbiselerden bir tanesi.Kumaşım penye olunca dikişi oldukça kısa sürdü.Penye kumaşta,pens,fermuar yani kısacası üstüneze oturtma sorunu olmadan kolayca dikebiliyorsunuz.Pratik kestim.Herhangi bir kalıp kullanmadım.Kumaşım yettiği kadar boyunu kullandım.Biraz daha olsa daha iyi olurdu..
Bu tarz esnek kumaşlarla dikişe yeni başlayanlarda kolayca dikebilirler.Var olan bir bluzdan üst kısmın kalıbı çıkarıp boyunu kumaşın yettiğince tuttum.Dikmek sanırım işin en kolay kısmı (bana göre) Kalıp çıkarmak daha uğraştıcı..
Bugünlerde yine bir çok dikmek istediğim şey var.Fakat hem bizim küçük cadının fazlasıyla hareketlenmesi.Peşisıra durmadan diş çıkarmasının huzursuzluğu bir de oruçlu olmam epey zorlaştırıyor.Akşam uyuduğunda benim de tüm enerjim bitmiş oluyor.Gece de sahura yat kalk olunca biraz daha sıkıntılı oluyor.Zaten ne hikmetse ya bizim duvarlar kartondan yapılmış,ya da sağır komşularımız var.Gece bir tv sesi.Kurduğum saatten önce gürültüye uyanıyorum.Yemek bitip yatıyoruz ama ses kesilmek bilmiyor.Uyku gidiyor :(


Pembe aksesuarlarla biraz renk katıp kullandım.Yaz için oldukça rahat bir elbise oldu.Uzun olduğu için bebekli hayatta kullanımı da rahat oldu..
Mutlu haftasonları herkese..

19 yorum:

  1. çok çok gzel olmuş çok da yakışmış.şimdi beli lastikli ama böyle uzun bi kalıp buldum burda dergisinde bugün onu çıkardım bende bakalım sonuç ne olacak.
    şu ince duvar olayı mı desem çok yüksek sesle dinlenen tv mi desem işte o insanı hayattan soğutuyor şükür taşındım da rahatladım ben.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle teşekkürler canım..
      Yaparsın da olmaz mı canım olur tabi,hadi tamamla da paylaş bizle ;)
      Ses olayını sorma canım,ev sahibi olmalarına rağmen bir kapı kapanıyor,ev yıkılırcasına,hayret ediyorum,ama başka bir ev alana kadar katlanmak zorundayız biz :(

      Sil
  2. Pembelerle nasıl uyumlu olmuş.Çok özendim bende becerebilir miyim ki?Ellerine sağlık canım çokta yakışmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparsan olur tabi canım,biraz cesaret hepsi o kadar ;)

      Sil
  3. canim guzel olmus saglikla geyin rustemovasona.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Spor ve şık. Çok beğendim. :)

    YanıtlaSil
  5. Çocukla dikiş yapmak zor oluyor gerçekten canım Allah kolaylık versin.Elbise güzel olmuş bende kullanıyorum çok rahat oluyor güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,evet şimdiye kadar iyiydi de şimdi öyle hareketlendi ki onla ilgilenmekten birşey yapmak çok zorlaştı :)

      Sil
  6. Çok güzel olmuş canım.Sana da çok yakışmış:))

    YanıtlaSil
  7. sizi olduğunuzdan tombul göstermiş ama yınede yakışmış güle güle kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzerime çok oturan tip elbiseleri kendime yakıştıramıyorum biraz bol tutuğum için belki öyle görünebilir,ama tombula yakınım zaten :)

      Sil
  8. çok yakışmış canım, pembe de tamamlamış elbiseyi. ellerine sağlık, güzel günlerde giy :)

    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. çok rahat bir elbiseye benziyor canım.ellerine sağlık fuşyayla da harika olmuş.

    YanıtlaSil
  10. Penye kumaşı nasıl dikiyorsun büzdürmüyormu makine

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...