Sayfalar

10 Aralık 2014 Çarşamba

Pembe Pötikare

  
Biz evlendiğimiz dönem mobilyada siyah beyaz kırmızı pek bir ağırlıktaydı..O dönem taş duvar pek yaygın değildi şimdi olmayan yer yok..Hatta biz ilk yaptırdığımızda pek yadırgandı..Duvarı füme rengi taşla kaplatınca koltuk kılıfını da öğle almıştık..Ben ona bir süre sonra beyaz kılıf da dikmiştim..ne yalan söyliyim.Genellikle de öyle kullandım..Kendi kılıfları nerdeyse yepyeni..Bir süredir yeni kılıf dikme fikri aklıma yerleşmişti..Ama nasıl olacağına karar veremiyordum..Güzel düz renk istemiyordum..Çiçekli desenlilerden artık görmekten sıkıldım..Bu en  içime sinen oldu..
 


Fotoğraflarda ışık yetersizliğinden ve pötükareli oluşu nedeniyle piksel bozulmalarına yol açtığından aslında pek belli olmuyor..Hava sürekli kapalı ışık yetersiz olunca isoyu açtım o da bozulmalara neden oluyor malesef..
Kumaş İkea'nın döşemelik kumaşlarından..
Minderler ve Arka yastıklar fermuarlı kolaca çıkıp yıkanıyor..Alt etek kısmı komple giydirme yaptım o da yine çıkarılıp yıkanabilir..



Aslında koltuğun orjinal halinde (İkea Karlstad Serisi) böyle etekli bir kılıf yok..koltuğun iskeletine komple kılıf yaptım..Etek kısmını da ara ara pili yaptım..
Böyle çok kullanışlı oluyor çıkar yıka..Çocukla malesef kirleniyor..Bizde her hafta koltuk kılıfı yıkanıyor..Böyle olmasa ne yapardım bilmem..



Sevgiler..
Not;İkea dan kumaş alacaklara tavsiyem %4 lük çekme payı var daha önceden tecrübeli olduğum için kumaşı komple yıkayıp kuruttum ve öyle diktim..Ciddi oranda çekme oluyor..Toplamda 12 metre kumaş kullandım bunun için..

48 yorum:

  1. Süper olmuş. Bende yapmalıyım diyecektim ki içimden geçirince bile korktum. Bitmişini görmek kolayda kimbilir nasıl uğraşmışsındır. ÇOk nizamlı ve profosyonelce olmuş :) Ellerine sağlık. Süper olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım,evet biraz uğraştırıcı ama çok da zor değil..

      Sil
  2. o kadar beğendim ki,daha fazla sözcük az gelir:)

    YanıtlaSil
  3. Ohh misss içim açıldı. Ne güzel olmuş. Keşke Antalya'da böyle beceren birini bulsam benim de isteğim böyle güzel temiz bir iş. Baksana cuk oturmuş hepsi güle güle kullan..
    Bir de ayıptır sorması ne kadara mal ettin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Canım,Kumaş 180 liraya mal oldu..Başka da bir masrafı yok..El emeğim paha biçilmez tabi ;)

      Sil
  4. Ne kadar guzel olmus. Tarzina ve yaptiklarina bayiliyorum

    YanıtlaSil
  5. çok tatlı olmuş huzur veren bir oda olmuş aynen cnm bizim zamanımızda kırmızı pek modaydı benimde koltuklarım kırmızı, tv ünitem ve yemek masam siyah beyaz ilerde değiştiririz artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla sıkılıyor insan,değişiklik istiyor,ahşap mobilyaları neyseki beyaz aldığımda minik değişiklikler yapıp hemen havasını değiştirebiliyorum canım,çok teşekkürler Esra'cım..

      Sil
  6. Nasıl diktin böyle bişeyi ya tebrik ederim, harika...

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş, bayıldım. Çok da şirin durmuş pötikareli kumaş :) Ellerine sağlık ve tebrik ediyorum herkesin yapamayacağı bir şey yapmışsın :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum aslında çok zor değil sadece çok büyük kumaş diktiğim için sürekli elimde taşımaktan yoruldum..

      Sil
  8. Çok güzel ve kullanışlı olmuş, banada gerek aslında böyle bir kılıf. Dikmesi zor oluyormu canım ben denemeye cesaret edemedimde .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım,evet biraz uğraştırıcı ama çok da zor değil..Sen de yapabilirsin bence..

      Sil
  9. Çok güzel olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık çok güzel, sevimli ve sıcacık görünümlü olmuş. Ama tebrik ederim bir hayli uğraştırmış olmalı. Güle güle eskitin.

    YanıtlaSil
  11. size resmen hayranım blogunuza bakmadığım gun yok harıkasız :) misss gıbı şeyler yapıyorsuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum,ne mutlu bana böyle güzel sözler duyuyorum..Sevgiler..

      Sil
  12. Muhteşem dikmişsiniz. Benim de koltuklarıma dikmek istiyorum ama hâlâ cesaret edemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,yapabilirsiniz siz de bence..

      Sil
  13. Harika olmuş.Ellerine sağlık.
    Koltuğun alt kısmındaki pili olan bölümü koltuğa nasıl sabitledin o kısmı anlayamadım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Havva'cım.Koltuk minderlerini ve yastıkları çıkarınca geriye kalan iskelet kısmın tamamını örtecek bir kılıf diktim..Hni klasik koltuk örtüsü yaparlar ya öyle birşey,yani üstüne giydirdim..Oda çıkarılıp yıkanıyor yani,oraya sabitlemedim..Etek gibi görünende komple bütün..

      Sil
  14. Çok güzel olmuş canım. Üzerindeki yuvarlak yastık da çok şeker duruyor:)

    YanıtlaSil
  15. Allah'ım bu ne beceri böyle maşallah size! Kursa mı gıttınız nasıl öğrendınız dikiş dikmeyi bu kadar mükemmel?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,yok kursa gitmedim ama bu konuda çok istekiydim,çok gayret gösterdim kendimi geliştirmek için..

      Sil
  16. ellerine sağlık çok güzel olmuş ben de mutfağıma runner sandalye örtüsü önlük diktim koltuklara da örtü dikmek istiyorum ama şimdilik kursta kıyafet dikmekle uğraşıyorum dikmek çok eğlenceli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dikiş dikmek kesinlikle çok güzel,kendi isteklerinin tümünü karşılayabiliyor insan..

      Sil
  17. çok güzel olmuş çok ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  18. Ellerinize sağlık çok hoşuma gitti. Benim de yapılacaklar listemde bu iş var. Kumaş bilgileri için de teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim,size de kolylıklar dilerim..

      Sil
  19. Ha-ri-ka-sın, ellerine sağlık canım, çok şık olmuş..

    YanıtlaSil
  20. inanilmaz cok begendim elinize saglik. bende ikea tekli koltuklarimi kaplamistim ama giydirme degil. ben bunlara bayildim nasil bu kadar cuk oturmus asama asams resimleseydiniz keske degme koltuk kkilifcilari bu kadar yapamaz inanin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebessüm ettim yorumunuza,çok teşekkür ediyorum..Çok perişan bir halde diktim,fotoğraflamak bir yana uyku uyumadm desem yeri..Bir an önce ortadan pislik kalksın istedim çünkü böyle büyük bir işte ortalık çok kötü dağılıyor..Minder ve yasyıklara ayrı ayrı kılıf diktim fermuarlı,diğer iskelet kısma ise her yerin tek tek ölçüsünü alıp onu saran bir bütün kılıf hazırladım ki en zor kısmı oydu..Onlarca parçayı bir araya getirerek diktim..

      Sil
    2. Ellerinşze sağlık huzurlu günlerde kullanın :)

      Sil
  21. Çok ferah ve güzel olmuş. İyi günlerde oturun ve kullanın inşallah. Son yaptığınız mint yeşili yastık işi de çok yakışmış koltuğa. Sevgiyle kullanın..

    YanıtlaSil
  22. GERCEKTEN HARIKA RENK UYUMUNA BAYILDIM ELINIZE SAGLIK BENDE BEKLERIM

    YanıtlaSil
  23. Canım tek kelimeyle harika , bir benim diktiklerime birde seninkine bakıyorumda benimkilerin lafı bile olmaz bu kılıfın yanında eline emeğine zevkine sağlık dört dörtlük.

    YanıtlaSil
  24. merhabalar ellerinize sağlık bende ikedan bu kumaştan alıp koltukçuya kaplatacağım ancak koltukçu 30 mt gider dedi uzanma koltuğu dahil Karlstad serisi koltuğum var. siz 12 mt yazmışsınız nasıl oluyor ?

    YanıtlaSil
  25. acaba bende yıkayıp mı koltukçuya kumaşı teslim etmeliyim ve ayrıca çekme payı ne kadar bırakmalı acaba siz tecrübelisiniz yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  26. Benin koltuğumda Karlstad'ı ve dediğim gibi 12 metre kullanmıştım..Kesinlikle kumaşı yıkamanızı tavsiye ederim..Eğer koltuk tam olarak benimki gibiyse 30 metre çok çok fazla..Ki benim etek komple kılıf,ve minderler..Hadi maksimum 15 olsun 30 çok yani ama bilemiyorum koltukçu neden bu kadar çok istedi..belki rahat rahat çalışmak için olabilir..

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar, sandalyekilifim.com hakkında pek çok bilgi edindim. Size de tavsiye ederim. Harika ve rengarenk kılıflar var :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...