Sayfalar

28 Nisan 2014 Pazartesi

Beyaz Ceket


Havalar bir yaz oluyor sonra yine kışa dönüyor.Bir önceki postta tshirtlerle poz verirken bu hafta sonu ceketlere kabanlara dönüş yaptık yine.Hava böyle olunca haftasonu da bana yeni diktiğim beyaz ceketimi giyme fırsatı doğdu.Kalıbı somon ceketimle aynı.O yazımda da bahsetmiştim bir tane daha yaptığımı.


Bu kez bir değişiklik yapıp ön kısma tül parça ekledim.Kumaş yine Baykumaş'tan.Jean tarzı bir kumaş.Hafif elastike.Esnek kumaşlar giyimde çok rahat oluyor.Hatta bu kumaştan az bir parça kaldı.Onunla da kızıma pantalon dikiyorum.Çok az bir işi kaldı..
Kırışıklık için kusuruma bakmayın ne olur.Küçük çocukla üstün başın jilet gibi kalması malesef mümkün değil..


Bu da o güne dair anne kız halimiz.Bu arada bu kare evden ilk çıktığımız an.Sözüm ona ben poz vermeye çalışıyorum..En az 50 kare çekmiştir eşim.Ama elle tutulur bir kare bile yok.Hepsinde bir yerlerden ya atlıyor yada koşmaya çalıştığı için biz birşeyler yapıyoruz.Üsttekiler dönüş yolunda küçük hanım yorgunluktan baygın düşmüş oto koltuğunda uykuyla uyanıklık arasındayken çekildi.

24 Nisan 2014 Perşembe

Dünden Kalanlar


Daha önce bu yazımda paylaştığım Baykumaş'ın neon pembe kumaşı ile diktiğim taytlarımızı çocuk bayramında giydik kızımla.


 Dün ondan mutlusu yoktu çimlerde koştururken :)
Peşinde koşmaktan yorgun düştük.Yerlere düştükçe keyiflendi.Düşüyor kahkaha atıyor :)



Bu da düne dair aile saadeti pozumuz ;)


21 Nisan 2014 Pazartesi

Somon Ceket


Somon ceketimi haftasonu giydim
Renk tam bahara yakışır bir renk gerçekten
Dresslily kolyemi taktığım için broşu kullanmadım.Çok yoğun olurdu..


Çantamı geçen yıl Mudo'dan almıştım ..


İyi haftalar olsun..

20 Nisan 2014 Pazar

Çantamdan Ayırmadığım Yeni Bir Şey Var!

Gülüşünüzün imzası dişleriniz derler. Gerçekten de öyle bence. Piyasada bembeyaz dişlere sahip olabilmek için pek çok ürün var, ancak ne yazık ki istediğim sonucu verebilen bir tanesiyle hala tanışamamıştım. Ta ki yakın bir arkadaşım bana Signal White Now Gold’u tavsiye edene kadar. Önceden raflarda olan White Now ürününe oranla White Now Gold’da anında beyazlatma etkisini 3 katına çıkartmışlar.
O ışıl ışıl, bembeyaz dişlere gerçekten de tek fırçalamada bile sahip olabildiğimi gördüğüm anda tamam dedim işte aradığım ürün buymuş. Özellikle “diş macunu” da demiyorum “ürün” diyorum çünkü klasik bir diş macunu banyoda aynanızın önünde durur, ancak Signal White Now Gold benim aynamın önünde duran değil, gün boyu çantamda taşıdığım bir kozmetik ürün gibi resmen. Nasıl ki gün içinde makyajımı tazeliyorum ve yenilenmiş gibi hissediyorum, Signal White Now Gold’la da ne zaman mücevher gibi parlayan dişlere sahip olmak istersem, çantamdan çıkartıp dişlerimi fırçalıyorum.
Ayrıca çok keyifli bir web sitesi var White Now Gold’un. www.pariltilihayatim.com Facebook’unuzla bağlanıyorsunuz ve bir anda kendinizi magazinlerin, paparazzilerin dünyasında buluyorsunuz. Ünlü magazin muhabiri Seyhan Erdağ, size ait milyon dolarlık bir villayı dolaşıyor. Fotoğraflarınız da evin duvarlarını süslüyor. Bu da yetmezmiş gibi www.pariltilihayatim.com ‘a girip formu dolduranlar arasından yapılacak çekilişle 75 adet içi Yves Rocher güzellik ürünü dolu Furla'nın efsanevi Candy Bag çantası hediye ediliyor. Daha ne olsun, Furla çantanıza atın Signal White Now Gold’u ve anında bembeyaz dişlere sahip olun!
Bir boomads advertorial içeriğidir.

18 Nisan 2014 Cuma

Mobilya Boyama


Burada yazmamıştım ama instagramda bahsetmiştim sandalyeleri boyamak istediğimden.Bir süre netten araştırdım.Ve genellikle pek çok kişinin Polisan x1 anti aging boyayı kullandığı ve memnun kaldığı sonucunu ulaştım.Neyse boyayı aldık.Eşimle boyamaya başladık.Geceleri boyuyoruz.Koku hiç yok zaten sorun olmuyor.Bir gece iki gece üç gece her gece ayrı kat atıyor.Tamam siyah çok güzel kapandı.Ama fotoğrafta da göründüğü gibi renkbizim İkea mobilyalar yanında çok opak beyaz kaldı.Diğer bir sorunsa azıcık darbede boya kalkıyor.Ee sandalye de haliyle durmadan yerinden oynatılıyor.
Sonuç mu boyacı arıyoruz :(

Bu da boyanmadan önceki haliydi

17 Nisan 2014 Perşembe

Somon Rengi Ceket


Mevsim ceket mevsimi ise
Dikiş makinam ortalıklarda ise 
Malzemem varsa :)
Bende de bol bol ceket dikerim :)
Hatta bu kalıpla bir ceket daha yolda..
Gercekten hobi odamın olmasını çok isterdim.Vakit buldukça gir biraz uğraş dağınık kalsa da önemi yok.Olmayınca ve çocuklu evde biraz zor olsada ben severek yapıyorum.
Bir nevi terapi bana.
Ürettikçe rahatlıyor,mutlu oluyorum :)


Kalıp 2013 Mayıs Burda'sından 109B numaralı kalıp.Aslında orjinal kalıpta etek kısmında peplumumsu ilave vardı.Geçen buradaki ceketim ona benzer olduğu için ben o parçayı kullanmayıp etek boyunu uzattım..


Astarlama işini ise Baykumaş'tan gelen ince beyaz penye kumaşla yaptım.gerçekten çok rahat ediyorum bu şekilde penye kullanınca..

15 Nisan 2014 Salı

Salaş Ceket


Bu kalıpla birşeyler yapmak uzun zamandır aklımdaydı.Aslında bu kumaşla yapmak hiç mi hiç aklımda yoktu.Güzel bir triko kumaş bulamayınca geçen yıl Baykumaş'tan gelen bu kumaşla yapmaya karar verdim.Aslında kumaş hem yapısından hem deseninden dolayı çok da uydu sanki.
Baharın renkli cıvıl cıvıl havasına uydu.Pijama pantalon da güzel olurdu aslında ama malesef çok az kumaşım kaldı.Belki minnoşa yaparım :)


Dikiş diken pek çok arkadaşım biliyordur bu kalıbı.Ön kısım tamamen dikdörtgenden oluşuyor.Sadece omuz ve kol oyuntusu var.Arka ve kol kısmı normal bir hırkadan kalıp çıkarabilirsiniz.Ben ön kısım dökümlü duruyor diye kumaşımda ince olduğu için iki kat diktim.Hem böylece temiz bir dikiş oldu..

10 Nisan 2014 Perşembe

Çadır Süslemece


Haftasonu bir İkea ziyareti yapmış kızıma bu cadırı ve masa sandalye almıştık.
Tabi daha büyüğü de var ama bizim küçük evimize ancak bu sığardı.
Baykumaş'tan gelen bu şirin otobüslü kumaş bu cadır için yapılmıştı sanki :)
Oysa tamamen habersizce seçmiştim bu kumaşı.Kızıma birşeyler yaparım düşüncesi vardı aklımda elbette de.Cadırı alıp kumaş geldikten sonra bunun için yaratılmış olduğunu anladım :)
Renkler öyle uyumlu oldu ki..
Minder,yastık ve bunting hazırladım..

 Buntingi oluşturduktuktan sonra isminin olduğu kısmı sarı keçeden kestim ve sıcak silikonla yapıştırdım..
Ben birşey yaparken öyle çok müdahale ediyorki.O ''R'' harfi onun yüzünden ters oldu :)Yanlışlıkla tersine silikonu sıktım.Sonrada bir daha uğraşmadım.Farklılık olsun dedim..


 Yastığımız ve minderimiz 
Tabi atımızda yine ellerimden çıktı.Burdan anımsarsınız.


Oldukça sade olan bu cadır böyle daha bir sevimli oldu ne dersiniz..
 

Kumaş hala stoklarda mevcut.Buradan bakabilirsiniz..
Tekrar teşekkürler Baykumaş

8 Nisan 2014 Salı

Pembe Neon Taytlarımız


Baykumaş'tan gelen kumaşların ilk parçaları kızıma ve bana neon tayt.Renk bir harika.Ama ne kadar uğraştıysam doğru ışık ayarını yakalayamadım fotoğraf makinasında.Profesyonel makina da bilgi istiyor işin açıkçası.Bir de ev ortamında yeterli aydınlatma olmadığında malesef tam rengi yansıtan fotoğraf yakalayamadım.Yüzü aşkın fotoğraf çekmişimdir.Zilyon ayar yaptım yok olmadı.En sonunda pes ettim.
Malum önümüz yaz.Neon taytlar yaza uygun birer takım oldu bize..
Pratik kestim ikimizinkinide..
Kızıma bir de fiyonklu bant yaptım.
Kalan parça ile bir de etek dikme planım var..



7 Nisan 2014 Pazartesi

Tefal Akıllı Kontrol Teknolojisi ile Tek Dokunuşta En Hızlı ve En Mükemmel Ütüleme!*

Her kıyafete en uygun ütülüme ayarına sahip Tefal Pro Express Total Auto Control ile ütü yapmayı keyifli bir ev işine dönüştürebilirsiniz.   “Hassas”, “Normal” ve “Kotlar”  olmak üzere farklı kumaş türlerine uygun üç ütüleme ayarı bulunan Tefal Pro Express Total Auto Control ile en hızlı ve en mükemmel ütüleme* artık çok kolay.
                     
                        

Her kumaş türünde mükemmel ütüleme için farklı ısı ve buhar ayarı gerekir. Üç farklı ısı ve buhar seçeneği olan Yeni Tefal Pro Express Total Auto Control, değişik kumaş türündeki kıyafetler için en hızlı ve en mükemmel ütülemeyi* tek bir dokunuşla sağlar.


Her kumaş türü için en uygun ısı ve buhar ayarını sağlayan Tefal Pro Express Total Auto Control Akıllı Kontrol Teknolojisi ile seçilen kumaş türüne göre ‘ekstra hassas ayar yapma’ ve ‘ısıyı sabit tutma’ özellikleriyle de kusursuz ütülemenin keyfini yaşatır.

Tek dokunuşta en hızlı ve en mükemmel ütüleme* sağlayan Tefal Pro Express Total yanma derdini ortadan kaldırır. Size sadece hangi modu seçeceğinize karar vermek kalır.
  *Kullanma klavuzu temel alınarak Mart 2013’te yapılan bağımsız laboratuar test sonuçlarına göre.
Tefal Pro Express Total GV8960
  • 4 6 BAR 4 Kendi kendini temizleyen AutoClean taban
  • 4 120 gr/dak. sabit buhar çıkışı 4 340 gr/dak. şok buhar çıkışı
  • 4 En hızlı ve mükemmel ütüleme için 3 farklı taban ve buhar ısısı
  • 4 Akıllı Kontrol Teknolojisi 4 Yeni nesil kireç toplama çubuğu
  • 4 Taşıma kilidi 4 Otomatik kapanma 4 Elektrik kablosu sarma bölümü

https://www.facebook.com/tefalturkiye

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Baykumaş'tan Gelen Yeni Kumaşlarım


Merhabalar
Yeni haftaya sabah elime ulaşan  Baykumaş'ın güzel kumaşlarıyla başladım...
Bir çoğu için yapılacaklar kafamda planlandı bile.
Mesela şu neon kumaşla tayt yapıcam kızımla bana :)
Turuncu renk kumaşla ise harika bir ceket olabilir.
Otobüslü kumaş minnoşa birşeyler olacak.Ama giymelik değil :)
 


Krem rengi kumaş yine tayt için çok uygun bir kumaş.Kuçu kuçulu :) şifonla güzel bir bluz olabilir..
Leoparla aslında kızıma birşeyler dikme düşüncesi epeydir aklımda bakalım :)


Ben genelde astar olarak polyester astarlıkları tercih etmiyorum.Daha önce pek çok kez yazmıştım.Beyaz bu işe yarayacak yumuşacak bir penye..
Gitarlı olan ise şahane bir penye.İçi pamuklu oldukça kalın,hatta kalın ötesi..Sıcacık tutacak bir eşofman olacak..
Kırık beyaz ise tam ceketlik..Hafif esnek tok bir kumaş..
 
Gri penye yine eşofman olmaya çok uygun..
Bu güne kadar eşime çok nadir birşeyler diktim..Bununla onu birşeyler yapayı planlıyorum..Siyah kumaş da yine jean kumaşı gibi.Ceket sever ben onunla da ceket yaparım düşüncesi canlandı kafamda :)
Hadi bana kolay gelsin ..
Tekrardan çoook çoook teşekkür ediyorum Baykumaş ve Sevgili Tuğçe Hanım...


Sabah gelen maille bilgim olan bu cici Washi Tape (bantları) sizinle paylaşmadan edemedim.Baykumaş'ın hobi malzemeleri bölümüne eklenen yeni ürünleri.Ben en çok sevdiklerimden bir kaç tane seçtim.Daha bir birinden güzel onlarca farklı desen var..

1 Nisan 2014 Salı

Kızımla...


Mint ceketlerimizle bir örnek giyindik bu kez kızımla..
Daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi her ikisinide ben diktim..


DressLily cici küperimi de taktım :) Tabi sadece bir tanesini.Gördüğünüz gibi biri de küçük cadının elinde :)
Herşey onun :)




Mutluluğun karesi :) 
Böyle sımsıkı sarılıp kocaman bir öpücük kondurmuyor mu işte o an akan sular duruyor :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...