Sayfalar

17 Ağustos 2015 Pazartesi

Saray Sarması Tatlısı


En son postu yayınladıktan sonra kabus gibi günler geçirdik :(
Kızımın hiç bir şeyi yoktu..Akşam eşim geldi yemeğimizi yedik..Babası gelince tepesinden inmez sürekli kucağında durur..Eşim sanki biraz fazla sıcak dedi..Hemen kalktım ateş ölçeri getirdim.Ölçtüm ki 39.4 :((
En korktuğum şey ateş.Ve kızım hastalıklarının çoğunu ateşli hastalık olarak yaşıyor..Hemen havuzunu soğuğa yakın ılık su ile doldurduk..Ateş düşürücü şurup filan verdim..Böyle bir saat filan uğraştık ettik yok düşmüyor..Hemen hastaneye gittik..İki ayrı ateş düşürücüyü dönüşümlü 4 saat arayla vermeme rağmen ilk 48 saat ateşi hep inanılmaz yükseldi..Neyse ki sonrasında normale döndü..



Ailecek keyif alarak yediğimiz tatlılardandır kendileri..Hem çok hafif,hem de bol kalorili ;)


Tarifi ise şöyle
Malzemeler
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un 
1 litre süt
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağ 1 paket vanilya
hindistan cevizi
1 paket krem şanti
Hazırlanışı..Un,şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırıyoryuz. 1litre sütten 1 su bardağı krem şantiyi hazırlamak için ayırıp geri kalanı tencereye boşaltıp bir güzel çırpıyoruz..Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz.Pişmeye yakın tereyağ ve vanilyayı ilave ediyoruz..
Fırın kabına öncelikle bolca hindistan cevizini yayıyoruz..Üzerine muhallebiyi döküp soğuması için dolaba alıyoruz..Muhalebi soğuyunca hazırladığımız krem şantiyi döküyoruz.Bu şekilde de bir gece dolapta beklerse rulo haline getirmek daha kolay oluyor..Fırın kabının enine ya da boyuna şerit halinde (ben ortalama 3 parmak kalınlığında) kesiyoruz..Daha sonro rulo yapark servis yapıp afiyetle yiyoruz..



Güzel geçsin haftamız..

4 yorum:

  1. Hasibeciğim öncelikle çok geçmiş olsun Allah esirgesin çocuklar ateşe dayanıklıdır deseerde korkmamak elde değil.. neyse hetrşey normale dönmüş bu sıcaklarda ishal ve kusma en çok görülen rahatsızlıklar .. saray sarması ç.ok iştah açısı duruyor eline sağlık. ben de iyice tembelleştim bloğa koyacak bir şey bulamıyorum ..inşallah önümüzdeki günlerde başlayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Şükran ablacım..Havalar öyle sıcak öyle bunaltıcı ki insanın elini ayağını kesiyor...Birşey yapası gelmiyor,ya da çok zor yapıyor..

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun. Allah nazarlardan korusun yavrularımızı.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...