Sayfalar

17 Ağustos 2016 Çarşamba

Salon Dekorasyonunda Değişiklikler;Beyaz Taş Duvar Kaplama


Merhabalar
Aslında ilk baharda yaptığımız bir yenilemeydi fakat postu ancak hazırlayabildim.
Beni uzun zamandır takip edenler bilirler salon duvarımızın bir tanesi füme taşla kaplıydı.Bu yazımda detaylı anlatımı var.Evlenmeden önce yaptırmıştık.Yani 6 sene önce.Hatta o dönem yeni yeni çıkıyordu.Bir duvar için taşı 3 mağaza gezip alabilmiştik.O zamanda aslında beyaz istemiştik fakat mağaza görevlisinin yanıltmasıyla fümeye dönmüştük.İlk koltuklarımızında füme olmasının etkisi var tabi..Tabi ustanında yanlış uygulama yapmasıyla yıllardır hep gözümüze batan bir duvar oldu kendisi..Bu kez uygulamaya kendimiz yapmaya karar verdik.
İlk iş taşı aldık..Malum yapı marketleri dolaştık.Kalite ve uygunluk açısından karar vermek adına.Sonra netten bir araştırma yaptığımda yapı marketlerin neredeyse yarı fiyatına bir üretici firma bulduk.6 yıl önce bir duvarın maliyeti kadar bir tutara bu kez iki duvarı kapladık.
Parçalar 30*30 karolar halinde ve pazzle parçaları gibi birbirine geçmeli olduğu için ugulaması oldukça kolaydı.Tek sorun köşe kısımlarda kesilmesi gerkenlerdi.Onlarda ince ustalık elime kaldı :) Heykeltraş gibi minik minik taşları oydum :)Tabi bu kısım hiiiç kolay değildi.İtiraf etmeliyim.
Sonra duvar değişince köşe koltuk gözümüzü tırmaladı :) Ve hadi değişelim dedik.
ve pek çok kişinin koltuk kılıflarını kendim dikmem sebebiyle durmadan mail gönderdiği o köşe koltuk gitti artık :).Buradaki yazımdan eski haline bakabilirsiniz.
Bizim evimiz küçücük olduğu için en ufak birşeyi kırk sefer ölçüp biçmeden alamıyoruz..
Birçok firma ve ürüne baktık fakat malesef uyabilen nadir koltuklar bunlar olduğu için tercihimizi bunlardan yana kullandık.
Bu kez beyaz olsun istedim.Kumaşı renk kartelasındaki beyazdı aslında ama grimsi gibi duruyor.



Duvarların görünümünü kapatmamak adına sadece stor perde kullandım.
Ben Taç'dan aldım ama pekçok yerde bulunabiliyor bu model


Duvarı kapatmamak adına English Home'dan aldığım aynayıda çıkartıp sadece çerçevesini kullandım.


Her açıdan bolca fotoğraf çektim :)




Burada önceden tv sehpası vardı fakat evin küçük hanımı büyüme evresinde bolca zarar verdi.Sonra biz oraya İkea'nın dresurarını aldık..Bir süre öyle kullandık.Duvarı beyaz yapınca pek bi garip kaldı.Bu sefer büfeyi buraya taşıdık.Büfenin yerine vitrini yerleştirdik..Asıl amacım dresurı koltuk arkasına yerleştirmekti fakat malesef evin metrekare yapısı yeterli gelmeyince o da büfenin eski yerinde yerini aldı..


Biraz da detay..
Şu kaktüsü ekeli 2 yıl oluyor.Ne öldü ne de dirildi,ektiğim günden beri bu şekil


Bu açıdan mutfağa açılan kısım görünüyor



Mutfağa açılan kısmın diğer bir açıdan görünümü..




Fırfırlı sandalye kılıflarını kendim dikmiştim buradan hatırlarsınız.





Koltuk kırlentleri ve pufa aynı kumaşla kılıf diktim.Koltuğun üretim konseptinde çiçekli kırlentleri vardı.Naturel görünüm olsun istediğimden o şekilde kullanmayı tercih etmeyip bu kılıfları diktim.

13 yorum:

  1. Duvar kaplamanız harika olmuş. Güle güle kullanın. Dekorasyonunuz da çok hoş

    YanıtlaSil
  2. Tek kelimeyle harika bir ev olmuş, ellerinize zevkinize sağlık, bayıldım. Maşallah diyim de nazarım değmesin :)

    YanıtlaSil
  3. Çok ferah olmuş, ben o diktiğin örtülü koltukları da seviyodum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekküler,arasıra değişilik iyi geliyor..Köşe koltuğun kendisi epey eskimişti.Her dakika üstünde zıplaya zıplaya yaylarını mahvetti koltuğun küçük hanım..

      Sil
  4. Çok güzell, güzel günlerde kullanın inşallah... Koltuklar koltuklar derken bu sıra çıldırmak üzereyim... Ev değişiyor bizde ve koltuklarda değişecek, o kadar çok marka baktım ki kararsızlık beni mahvediyor, sizinkiler nerden acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum :) bizimkiler Alfemo'dan .. Karar vermek gerçekten zor,gerçi ev büyükse kolayda,bizimki gibi sığdırma çabası varsa çok iyi anlıyorum..Sevgiler..

      Sil
  5. Duvarlar da dekorasyon da harika olmuş:)

    YanıtlaSil
  6. Koltuklara bayıldım.hatta bi tık gri olması daha hoş durmuş. Yanlız büfe, dresuar, tepsili masa falan hepsini atsanız. Büfenin olduğu duvara sevimli bi şömine yaptırsanız. Önünde sadece masanız olsa. Ne tatlış olur. Temizlikte hiç zorlanmazsınız. Kusura bakmayın sakın öyle içimden geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temizlik konusu zorlamıyor aslında..Hepsini atmasam da evin bi 5 metrekare büyüme imkanı olsa,böyle iç içe durmasa göz yormaz aminim.Mesela dresuarı koltuk arkasına düşünmüştüm ama malesef geriye kalan mesafe el vermedi yerleştirmeye :( Çok küçük evimiz..Umarım yakın zamanda daha büyük bir ev alma imkanımız olur da herşey daa rahat bir alanda kalır..Sevgiler..

      Sil
  7. cok begendim ben de, içim acıldı desem yeridir. cok esya var gbı ama hiçbiri göz yormuyor hepsi yerini bulmuş yakışmış. güle güle oturun inşallah. ben de masasınızı nerden aldığınızı sorsam ? bır de acılıyormu? tesekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...