Sayfalar

23 Ağustos 2016 Salı

Taze Fasulye Dondurucuda Nasıl Saklanır


Yazın da sonuna geldik yine :(
En sevmediğim mevsim geldi çattı :( Sonbaharı oldum olası hiiiç sevmem.Adı üstünde hazan mevsimi,nedendir bilmem her sonbaharda bir hüzün çöker içime..
Yaz sonu eskisine göre artık daha çok kış hazırlığı yapıyorum.Daha önce yapmadığım kış hazırlığını yapar,daha önce yaptıklarımı ise daha çok yapar oldum yıllar geçtikçe.Sanırım anne olmanın da etkisi var.
Bir süredir fırsat buldukça yavaş yavaş birşeyler hazırlamaya çalışıyorum;domates,bamya,barbunya,taze fasulye şimdilik yaptıklarım arasında..
Bizim evde zeytinyağlı taze fasulye çok sevilir.Bundan sebep ben de mevsiminde bolca dondurucuya koyarım..


İlk sefer için taze fasulye 3 kilo aldım.Birden çok yapamıyorum.Hem çok yorucu oluyor,hem kızımla miktar artınca iş yapmam zorlaşıyor,sıkılıyor..Önce güzelce yıkayıp ayıklıyorum.Daha sonra yemeklik doğrayıp yaklaşık 400-500gr gelicek şekilde poşetleyip dondurucuya koyuyorum.
Herhangi bir pişirme,haşlama işlemi yapmıyorum.Dondurucuya çiğden koymak lezzetini koruma açısından bana daha iyi geliyor,pişince lezzette farklılaşma oluyor bence.
Kimileri domates de ekleyip koyuyor ama ben domatesleri konserve yapıp saklıyorum.Pişireceğim zaman bir kavanoz da domates konservesi açıyorum.


Hem böyle hazırlıklar pişirme açısından da kolaylık oluyor.Yemek hazırlama işini de kolaylaştırmış oluyor..


5 yorum:

  1. Ellerine sağlık hasibecigim, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. BOHNEN werde ich nächstes JAHR auch noch anbauen
    heute habe ich KAROTTEN geerntet;;
    MUSS ich auch noch einfrieren,,,

    wünsche noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    YanıtlaSil
  3. tam olarak aklımdaki soru buydu. pişirmek mi yoksa pişirmemek mi diye düşünmekteydim. teşekkürler. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...