Sayfalar

28 Ocak 2016 Perşembe

Rokoko Gül Nakışlı Yaka


Dikiş,nakış,dantel,boya vs şeklinde daldan dala gezen hobilerim arasında dolanıp duruyorum :) Kışın pek bir bereketli oluyor üretme faaliyetleri (tabi küçük hanımdan fırsat buldukça )..Bu yakayı daha önce buradaki yazımda paylaştığım yakanın kalıbını kullanarak hazırladım..Oradaki epey renkliydi.Bu sefer siyah ve lamenin uyumunu kullanarak sade yaptım.


Yapımında rokoko gül nakışı kullandım..Daha öncede çokça tekrarladığım gibi rokoko gül nakışı,nakış çeşitleri arasında en sevdiğim..Bu sebepten nakış çalışmalarımda rokoko gül nakışına daima yer veririm..Fazlasıyla zerafet katıyor bence..


Burada arka kısmı.Arka kısmı daha sade bıraktım..Yakanın dikişini yine temiz bir dikiş olması için astarlı yaptım..

25 Ocak 2016 Pazartesi

Gülümsemeye dair şaşırtıcı gerçekler: Hangi gülümseme ne anlama geliyor?

Vücut dili kullanımının en belirgin özelliklerinden olan gülümsemenin farklı çeşitleri, altında farklı anlamlar barındırıyor. Tıpkı hissederek gülümsemenin ve mutlu olmadığımız halde gülümsemenin karşımızdaki kişiler tarafından hissedilebiliyor olması gibi, nasıl güldüğümüzün de karşımızdaki kişiler tarafından algılanış biçimi farklılıklar gösterebiliyor.
Dudakları kapatarak gülümsemek
Dudaklar kapalı şekilde gülümsemek, gülümsemenin en yaygın olarak kullanılan çeşitlerinden biri. Kolay yapılabiliyor olması, gülümsemek istemediğimiz ancak gülümsememiz gereken durumlarda karşı tarafa kibar ve nazik bir tepki vermeyi daha kolay hale getiriyor. Dudaklar kapalı olarak gülümsemek, çoğunlukla samimi algılanmayan bir gülümseme biçimi. Gerçekten hissederek gülümseyen kişilerden dişlerini göstererek gülümsemelerini bekliyoruz. Her ne kadar orta dereceli bir samimiyet belirtisi olarak algılansa da, karşımızdaki kişinin gülümserken dişlerinin beyazlığına güvenmiyor oluşunun ya da dişlerindeki problemleri gizlemek isteyişinin de dudaklarını sıkı şekilde kapatarak gülümsemeyi tercih etmesinin sebebi olduğunu da aklımızın bir köşesinde bulundurmakta fayda var.
Kendini beğenmiş gülümseme
Kendini beğenmiş ve odağın kendisinde olmasını isteyen insanların çoklukla kullandığı bu gülümseme çeşidinde, dudaklar genelde kapalı ve gülümseme sağa ya da sola çekilmiş olarak bulunuyor. Zaman zaman dudakların aralık olduğu ya da üst dudağın biraz daha kalkık tutulduğu durumlarda da gözlenebiliyor. Dudaklarla birlikte kaşlarda da bir tarafı kaldırmak gülümsemeyi tamamlayıcı olarak kullanılabiliyor.
Kendini beğenmiş şekilde gülümseyen insanların bir çoğu bulunduğu ortamda lider konumunda olmak isteyen ve odak noktası olmak isteyen kişiler. Kalabalık bir ortamda iletişim kurduğunuz kişilere bir süreliğine bu şekilde gülümsemeye devam ettiğinizde sizinle konuşurken çok daha dikkatli ve gergin olduklarını hissedebilirsiniz.
Yarım gülümseme
Kendini beğenmiş gülümsemeye oldukça benzeyen bu gülümseme türü, asimetrik bir görüntü yarattığı ve tam olarak ne yaptığınızın anlaşılmaması nedeniyle en karmaşık ve en farklı tepkiler alabileceğiniz gülümseme çeşidi. Kendine güven, utanma, ilgi, kızgınlık, dominantlık gibi birbirinden çok farklı duyguları yansıtabiliyor.
Ağız açık gülümseme
Ağız açık olarak gülümseme, dişlerin tamamının gösterildiği gülümseme çeşidinden farklı olarak, kahkaha atarken çekilmiş bir fotoğraf görüntüsünü andırır. Bu gülümseme de, şaşırtıcı şekilde çoğunlukla yapay ve samimiyetsiz bir imaj yansıtır. Her ne kadar yapay olsa da, bu şekilde gülümseyen kişiler çoğunlukla umursamaz, ben merkezci ve eğlenceli kişiler olarak tanımlanır. Özellikle fotoğraflarda fotojenik görünmenin en kolay yollarından biri, tüm dişleri göstermek ve ağzınızı olabildiğince açmak. Tabii ki öğle yemeğinde dişinizde maydanoz kalmadığından ve dişlerinizin yeterince beyaz olduğundan emin olduktan sonra:)
Bu içerik http://www.uplifers.com/ tarafından hazırlanmıştır.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

19 Ocak 2016 Salı

Actifry'da Yufka Cipsi (Actifry Atıştırmalık Sepette Ev Cipsi)


Actifry'ın atıştırmalık sepeti yemek pişirme seçeneklerimizi arttırmış oldu..Adı üstünde atıştırmalık sepetya biz de bu sefer kızımla karlı kış gününe yakışır bir atıştırmalık hazırladık..
Yufka cipsini duymuş fakat uygulama fırsatı olmamıştı..Neden Actifry'da olmasın diyip uygulamaya koyulduk..En güzel yanı 3-4 dk gibi kısa bir sürede hazır olması oldu..


Malzemeler
2 adet yufka
1 yemek kaşığı labne peyniri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça (ben biraz domates,biraz da biber salçası kullandım renk katsın diye)
Arzu edilen,damak tadına uygun baharatlar..Ben bolca kekik,nane,karabiber,fesleğen,kırmızı toz biber kullandım..

Hazırlanışı
Öncelikle sos karışımımızı  hazırlıyoruz..Hepsini bir kapta güzelce harmanlıyoruz.
Daha sonra yufkanın birini serip fırça yardımı ile hazırladığımız sosu üzerine güzelce sürüyoruz..
Daha sonra diğer yufkayı üzerine kapatıp güzelce bastırıp iki yufkanın birbirine yapışmasını sağlıyoruz.Son olarak kalan sosu yine üzerine sürüyoruz..
Daha sonra yufkalardan ince şeritler kesiyoruz..Bu şeritlerden ilk olarak kareler,sonrasında da üçgenler oluşturuyoruz..

Pişirme 
Atıştırmalık sepeti yapışmasın diye fırça yardımı ile ilk pişirme öncesi bir kez yağlıyoruz. Daha sonra hazırladığımız üçgen hamurlarını atıştırmalık sepete dizip Actifry'da 3-4dk pişiriyoruz.










Birlikte yemek için dip sos da hazırlayabilirsiniz..Sadece bir kase yoğurt ve bolca nane yeterli..


14 Ocak 2016 Perşembe

El Nakışı İşlemeli Örtü


Merhabalar
Uzunca bir süredir el nakışı yapmıyordum..Elime alınca ne kadar özlediğimi farkettim..Aslında işleyeli epey oldu.Fakat bir türlü fotoğraflamaya fırsat olmadı..El emeklerinin her biri ayrı terapi,yineliyorum..
Bu örtü hazır kit aslında..Eşimin teyzesi Almanya'dan almış.Uzunca bir zaman yaparım diye bir köşede bekletmiş..Yapmayacağını düşündüğü için bana verdi..Örtü,üzerinde cizilmiş deseni,desen için ipleri,iğnesi hepsi vardı..Desen için renkli ipler vardı..Ama benim renkli ve hatta bilhassa pembeli bir çok örtüm olduğu için krem ve kahve renk iple işledim.Böyle çok daha zarif oldu bence..


Desen dört köşesine orantılı olarak çizilmişti..Dolayısı ile çalışması oldukça kolay oldu..







Bu arada yazıyı hazırlarken başıma geleni de paylaşayım sizlerle..O kadar zaman bekledim fotoğrafı çekmek için..Tam yıkadım ütüledim serdim..Görsellik önemli ya,kahveyi de yerleştirdim örtünün üzerine..Sanırım 15-20 kare çektim ki elimin altında sürekli dolanan,anne kek yiycem anne mum,anne şu anne bu diyen minik tavşanı engellemeye çalışırken kahveyi örtü üzerine devirdim :( Yoksa ben bu çektğimin bir 3-5 katı daha çekerdim :( kısmet değilmiş..


Burada daha net belli oluyor..Yaptığım esnada gösterme amaçlı çekmiştim bu kareyi..Mavi ile göründüğü üzre çizim..Yıkanınca gidiyor..


10 Ocak 2016 Pazar

Tefal Actifry'da Misket Köfte Pişirme (Videolu Anlatım)



Merhabalar
Öncelikle Tefal Actifry'ı uzun yıllardır çok severek kullanıyorum..Evimiz amerikan mutfak olduğu için daha evlenmeden almıştım..(Yaklaşık 6 yıldır memnuniyetle kullandığım aletlerden biri)..Malum böyle bir durumda kızartma yapma şansınız olmuyor..Hoş sağlıklı yaşam için de en iyisi bu..Bizim evde hiç kızartma pişmiyor mesela..Pişenlerde böyle bir kaşıkla olan cinslerden..Başkaları ile sohbet ettiğimizde onlar bana ben onlara şaşırıp kalıyoruz aylık ve yıllık yağ tüketimlerimiz hakkında..Pek çoğunun aylık tükettiğini biz bir yılda tüketiyoruz mesela :)


Geçenlerde Tavsiye Kanalı'ndan gelen mail ile aracılığı ile Tefal Actifry Atıştırmalık Sepet'in çıktığını öğrendim.Tabi çıkalı epey olmuşta ben öğrenmekte epey geç kalmışım..Bu sepet öyle kolaylık sağladı ki gerçekten..Sepet olmadığında malesef döndürerek pişirdiği için görsel olarak etkileniyordu pişen bazı yiyecekler..Şimdi ise sepet aracılığı ile hem sağlıklı hem de şekli bozulmadan güzelce pişerebilme imkanına sahip oluyoruz..
İlk denemeyi köfte ile yaptım.En kısa zamanda hamsiyi deneyeceğim..Balıklar arasında çupradan sonra en sevdiğim hamsidir..Ama hemside fırında güzel olmuyor ya da ben beğenmiyorum..Sepet sayesinde artık sağlıklı hamsiler pişirip yiyebiliriz..
Köftelerimi hazırlarken aynı zamanda videosunu da çektim ki nasıl pişirdiğini daha iyi anlayın.
Videoyu yukarıdaki linkten ya da YouTube Kanalımdan izleyebilirsiniz..


Köftemi hazırlarken Tavsiye Kanalı'ndan gelen tarifin aslına sadık kalarak hazırladım..

MALZEMELER:

500 gr kıyma
2 dilim ekmek
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığıkırmızı toz biber
1,5 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı galeta unu

HAZIRLANIŞI:
Bütün malzemeleri yoğurup harcı 30dk dolapta dinlendiriyoruz..Daha sonra harçtan minik toplar yuvarlıyoruz..Actifry sepetini yağlayıp köfteleri sepete diziyoruz..

PİŞİRME:
Tarifte 7-9 dk yazıyordu fakat ben 11-12 dk kadar pişirdim..9dk sonundaki bana görsel olarak yeterli gelmedi..Çok pişmiş severim çünkü..
Sonuç tam da fotoğrafta göründüğü gibi enfes köfteler..her tarafı eşit olarak pişiyor..Izgara köfte gibi bir tadı oluyor yağsız piştiği için..




Okuyucularım arasında Actifry'ı olup Atıştırmalık Sepeti olmayan varsa Tefalshop'tan Atıştırmalık Sepetini  %50 indirimle alabilecekleri indirim kodu verebilirim..Bana mailimden ulaşabilirler..

5 Ocak 2016 Salı

2016'ya Girerken..


Son günlerde huysuzluğu tavan küçük hanımın..Nedir bu çocuklardaki bitmek bilmeyen sendromlar bilmem..Onlar her sendromu atlatırken bizden gidenlerde cabası..Her şeye bi ağlayarak tepki göstermeler,hiç söz dinlememeler,her şeyi bir red ediş :( Sağlıklı olsun da diyip sabırla geçmesini bekliyoruz...


Yılbaşı gecesi her toplu fotoğrafta yer almayı red etti mesela..Tepkisini de sürekli ağlayarak gösterdi..Çocuklar hep bir arada müzik eşliğinde eğlenmeyi tercih ederken küçük hanım hep isyanlarda müziği kapatın başım ağrıyo diye ağlıyordu :(
Yılbaşı gecesi geçen yıl bu yazımda paylaştığım elbisesini giydirdim nihayet..Unutmuşum bile :)
Neyseki hala oluyordu :) Dikerken her daim biraz büyük dikmenin avantajı..Annelerimiz küçükken biraz büyük alalım seneye de giyer teorisini zamanı gelince devam ettiriyoruz ;)
Bi kaç kare fotoğraf çekeyim ki anısı olsun diyorum,küçük hanım hep şebeklik peşinde :)
Fotoğraflar hep bir hareketli,net bir kare yok..




Evidea.com'dan Alışveriş Rezaleti !!!! Alışveriş Yapmak İsteyen Bir Kez Daha Düşünsün

  Yıllardır pek çok online alışveriş sitesinden alışveriş yapıyorum..Sıkıntı yaşadıklarım oldu elbet ama sanırım bu denlisini ilk kez yaşadım..
Şimdi size süreci aktaracağım ki Evidea.com'dan alışveriş yapmak isterseniz bir kez daha düşünün !!! Alışveriş öncesi şikayet sitelerinde ve çeşitli platformlarda çeşitli şikayetleri okumuştum..Ürünlerin eksik gönderildiği,para iadelerinin yapılmadığı vs..Neyseki benim iptal sırasında biraz çemkirince para iadem gecikmedi..
Gördüğünüz gibi alışverişimi Aralık ayının 8'in de yapmışım
1)Sipariş Bilgileri:
Ödeme Şekli: Kredi Kartı
Sipariş Tarihi: 08 Aralık 2015 Salı
Sipariş No: 80696528

2) Bu kez 19 Aralık'ta bu maili aldım
Ürünleriniz Hazırlandı!
Merhaba Hasibe  ,

 80696528 numaralı siparişinize ait Evidea Depodaki ürünleriniz hazırlandı.
Ürünleriniz, kalite kontrolü yapıldıktan sonra paketlenecektir. Kalite kontrol sürecinde size gönderilmeye uygun bulunmayan ürünler önce yenileri ile değiştirilecek, sonrasında ise tekrar kalite kontrolü yapılacaktır. Değiştirilecek ürün eğer stokta kalmamışsa yeniden tedarik edildikten sonra size gönderilecektir.

Siparişiniz içerisinde özel üretim ürünler var ise, bu ürünler tedarikçi firma tarafından kargoya verilecektir. Özel üretim ürünler kargoya verildikten sonra Evidea Depo'da bulunan ürünler, faturanız ile birlikte size gönderilecektir.

Siparişinizi adım adım takip edebilmeniz için detaylı bir tablo hazırladık. Bu sayede siparişiniz içerisindeki ürünler hakkında istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca sipariş süreçlerimizi de okumanızı tavsiye ederiz.

3)Tarih 22 Aralık siteden ürünlerin durumunu kontrol ettim ki ne göreyim..Hazır olan ürünler ne hikmetse yine tedarik sürecine düşmüş..Düşünün hazır mailinden sonra 4 gün geçmiş!!
Tabi hemen siteyi aradım durumla ilgilenecklerini ve bana dönüş yapacaklarını söylediler..Tabi ben sitedeki soru yolu ile de başvuruda bulunmuştum..Bir kez yazdım cevap gelmeyince yine yazdım..Bakın ard arda gelen cevaplara

4)Sayın Hasibe ,

Öncelikle yaşanan gecikmeden dolayı üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Ürünlerinizle ilgili tedarik süreci devam etmektedir. Siparişiniz 25.12.2015 tarihine kadar kargoya teslim edilecektir. Bu süreye kadar beklemenizi rica ederiz. Alışverişlerinizde herhangi bir sorun çıkmaması için bütün ekibimizle çalışmaktayız.

Saygılarımızla,

Evidea Müşteri Hizmetleri

Sayın Hasibe ,

Öncelikle yaşanan gecikmeden dolayı üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Ürünlerinizle ilgili tedarik süreci devam etmektedir. Siparişinizin 26.12.2015 tarihinde kargolanması beklenmektedir. Bu süreye kadar beklemenizi rica ederiz. Alışverişlerinizde herhangi bir sorun çıkmaması için bütün ekibimizle çalışmaktayız.

Saygılarımızla,

Evidea Müşteri Hizmetleri

Tarihlere dikkat lütfen aynı durum için ilk soruma ve ikinci soruma iki ayrı tarih verilmiş..Bu da işin ciddiyetsizliği


5)Tabi ben yine sabırla bu tarihleri de bekledim..25 aralık geçti ses seda yok 26 Aralık'ta yine aradım siteyi düşünüm 18 gün olmuş siparişi vereli telefonu yanıtlayan görevli hazır olan ürünü gönderelim diğeri de haftaya gönderilir dedi pişkince..Tabi sinirden çılgına döndüm..Hangi gün diye sordum yine sakince tarih istedim haklı olarak..Tarih veremem dedi..İstemiyorum iptal edin siparişi dedim haliyle artık..Tamam iptal ediyorum dedi..Ama ne hikmetse etmedi..Bekliyorum sitedeki duruma bakıyorum,yapılmıyor..Sonra kendim iptal ettim..


Ben öncesinde daima araştırırım site ile ilgili yorumları.Aslında şikayet sitelerinde bir sürü yazı okudum..Kendi facebook ve instegram sayfalarına da yazanları okumuştum ama arada olur düşüncesi ile yine de alışveriş yaptım.Sizde benim gibi pişmanlık yaşamak istemiyorsanız..Yazdıklarımı dikkate alın derim..

3 Ocak 2016 Pazar

2016'nın İlk Pazar Kahvaltısı


Merhabalar
Yeni yıla açılışı soğuk karlı kış günlerinin aksine sıcacık,yılın ilk pazar kahvaltısı ile yapmak istedim..
Güzellikler getir bize,ülkeme,dünyaya 2016..Ne kadar beklenti olmasa da bir dilek işte..
Hepinizin yeni yılını kutluyorum..


Beni takip edenler bilirler tabak,çanağa ve süslü sofralara zaafım var.
Her ne kadar eve sığamasamda süreklilik arz eden alma sevdam bitmiyor :)
Tabaklarım kendime yeni yıl hediyelerimden :) Tablo gibi değiller mi gerçketen..
Ev dekorasyon sitelerinden her daim alışveriş yaparım..Yılın son günlerinde başka bir site ile ilgili yaşadığım sıkıntıyı daha sonra başka bir yazı ile paylaşacağım ki başkaları da benim gibi mağdur olmasın..Aklıma gelince bile hala öfkem dinmiyor..
Bu cici tabaklarım Dekorazon'dan.Sadece bu sitede bulabileceğimiz ürünler grubundan.Bu aralar kuşlu her türlü obje ilgi odağımda.Algıda seçicilik sanırım önce onlar dikkatimi çekiyor.Hatta bu yazımdaki kuşlu demlik de yine Dekorazon'dan...Tabkaları daha yaından incelemek isteyenler buradan bakabilirler...Bundan sonra online alışverişte memnum kaldığım ve olumsuzluk yaşadığım şeyleri fikir olsun diye paylaşacağım bu şekilde..


Son ördüğüm dantel servislerim :)
Ah eskiden ne çok zamanım varmış..Yeni yaptığım çalışmaları fotoğraflayıp paylaşıcam,bir türlü vakit olmuyor..Kızımla fotoğraf çekmek imkansız oldu..Sürekli ya beni çek diyor,ya da çekeceğim alanı gelip bozuyor :(
Mutlaka onu oyalayacak bir şart.. 













Söylemiştim kuşlu objeler ilgi odağımda diye..Bakınız kuşlu şişe,Kuşlu şekerlik..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...