Sayfalar

27 Ağustos 2016 Cumartesi

Dikiş;Çizgili,Çiçekli,Fistolu Bluz


Bu yaz bu kalıpla diktiğim bir sürü bluzdan bir tanesi de buydu
Bluz kalıbı 2013 temmuz Burda'sı 130 numaralı retro model.
Daha önce diktiklerim ise;Buradaki Beyaz fırfırlı bluz
                                   Buradaki Lacivert fırfırlı bluz
                                   Buradaki Beyaz Nakışlı Bluz


Kumaşı öyle güzel bir poplin ki,hem lacivert beyaz çizgili,hem fistolu,hem de çiçekli..Malesef çok küçük bir parçaydı..



Küçük hanım olmadam fotoğraf çekinmek ne mümkün,eşimin çektiği 50 fotoğrafın her köşesinde var
Mesela alttak, fotoğrafta eşime burda bi çeksene dedim.O koşturup oynuyodu,Gördüğü gibi koştu,şekilde görüldüğü üzre annesini sevgiye boğuyor (hem gerçek,hem mecazi anlamda ;))



Fikrimühim;Komili Bebek Bezi Kampanyası


Fikrimühim sayesinde biliyorsunuz ki pek çok yeni çıkan yeni ürünü deneyimleme fırsatı elde etmiş oluyoruz.Bu kez kampanya Komili'nin %100 zeytinyağlı içerikli yeni bebek beziydi.Biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda yeni bir prenses aramıza katıldı.İkinci kez teyze oldum :) Bu kez deneyimimizi Naz prensesle yaptık..
Biz anneleri bez konusunda en çok endişelendiren pişik olma ihtimali...Bu yüzden bilinen marka dışındakilere biraz mesafeli yaklaşırız..İlk taktığımızda tabi sıkıntı olabilir düşüncesi ile normal zamandan daha sık bir zamanda değiştirdik..Sonrasında tabi herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı için gönül rahatlığı ile kullanmaya başladılar..

Paket içerisinde ayrıca Yenidoğan Islak Havlu da vardı.Benim kokulara karşı allerjim olduğu için bu ürüne bayıldım diyebilirim.Biliyorsunuz çocuklu annelerin dışarıdayken bilhassa olmassa olmazlarındadır ıslak mendiller.Her ortamda kurtarıcı..Ama koku içerenleri beni mahvediyor..Hoş koku olsa dahi benim midemi bulandırıp bazen baş ağrımı bile tetikleyebiliyor.Parfüm,paraben,boya maddesi ve alkol içermiyor..


Komili Bebek Bezi Hakkında
Komili Bebek Bezi sıvıyı hızlıca emebilme özelliğine sahiptir. Emici bölge şekilleri her numara bebek bezi için ayrı ayrı özel olarak tasarlanmıştır. Buda komili bebek bezinin bebeğinizin hareket kabiliyetini kısıtlamadığının kanıtıdır.
Komili bebek bezi bebeğinizin hareketlerini kısıtlamadığı gibi ekstra kuruluk sağlar. Sap+Pulp seviyesi ekstra emicilik sağlamak için yüksek bileşim oranı ile üretilmiştir. Komili bebek bezi, Türkiye'de ilk ve tek olarak, zeytinyağlı kremli iç yüzey ile bebek bezi üretmiştir. Bebeğinizin cildine yakından temas eden iç yüzey hem yumuşacık, hem de %100 doğal zeytinyağlı krem içerir; aynı zamanda tahriş, pişik, kızarıklık oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
Not,kuzuma bi maşallahınızı alırız ;)

23 Ağustos 2016 Salı

Taze Fasulye Dondurucuda Nasıl Saklanır


Yazın da sonuna geldik yine :(
En sevmediğim mevsim geldi çattı :( Sonbaharı oldum olası hiiiç sevmem.Adı üstünde hazan mevsimi,nedendir bilmem her sonbaharda bir hüzün çöker içime..
Yaz sonu eskisine göre artık daha çok kış hazırlığı yapıyorum.Daha önce yapmadığım kış hazırlığını yapar,daha önce yaptıklarımı ise daha çok yapar oldum yıllar geçtikçe.Sanırım anne olmanın da etkisi var.
Bir süredir fırsat buldukça yavaş yavaş birşeyler hazırlamaya çalışıyorum;domates,bamya,barbunya,taze fasulye şimdilik yaptıklarım arasında..
Bizim evde zeytinyağlı taze fasulye çok sevilir.Bundan sebep ben de mevsiminde bolca dondurucuya koyarım..


İlk sefer için taze fasulye 3 kilo aldım.Birden çok yapamıyorum.Hem çok yorucu oluyor,hem kızımla miktar artınca iş yapmam zorlaşıyor,sıkılıyor..Önce güzelce yıkayıp ayıklıyorum.Daha sonra yemeklik doğrayıp yaklaşık 400-500gr gelicek şekilde poşetleyip dondurucuya koyuyorum.
Herhangi bir pişirme,haşlama işlemi yapmıyorum.Dondurucuya çiğden koymak lezzetini koruma açısından bana daha iyi geliyor,pişince lezzette farklılaşma oluyor bence.
Kimileri domates de ekleyip koyuyor ama ben domatesleri konserve yapıp saklıyorum.Pişireceğim zaman bir kavanoz da domates konservesi açıyorum.


Hem böyle hazırlıklar pişirme açısından da kolaylık oluyor.Yemek hazırlama işini de kolaylaştırmış oluyor..


19 Ağustos 2016 Cuma

Limonlu Etek



Dikiş makinasını her elime aldığımda anne bana mı dikiyorsun,anne bana da dik,anne hani benimki diye peşimde dolanan bir minik cadım var benim..Eminim ilerleyen yıllarda istemeyecek fakat şuan pek bir istekli :)



Bu limon desenli kumaş bu kadarcık bir parça kumaştı.Bu yaz meyve desen ve baskılar pek bir trenddi.
Dikimi oldukça basit dikdörtgen parçanın bir yanını kapatıp,alt eteği önce sürfüle geçip çeviriyorum.Bel kısmına  bu kez tünel yapıp geçirdim lastiği..





Korumasız salıncağa binecekmiş artık büyümüş,hızlı sallanmak istiyormuş,düşeceğinden haberi yok surat asıyor :))



Şebeklik diz boyu :))




Kızımın saçlarından istiyorum..Hiç kestirmedik..Uçlarda hafif dalga..Benimkiler dümdüz pırasa misali..


İyi haftasonları..
Not;Çamurlu beyaz ayakkabılarımızn kusuruna bakmayınız lütfen,sabah bütün çimleri bataklık olana kadar ıslattıkları için çamur içinde kaldık :(

17 Ağustos 2016 Çarşamba

Salon Dekorasyonunda Değişiklikler;Beyaz Taş Duvar Kaplama


Merhabalar
Aslında ilk baharda yaptığımız bir yenilemeydi fakat postu ancak hazırlayabildim.
Beni uzun zamandır takip edenler bilirler salon duvarımızın bir tanesi füme taşla kaplıydı.Bu yazımda detaylı anlatımı var.Evlenmeden önce yaptırmıştık.Yani 6 sene önce.Hatta o dönem yeni yeni çıkıyordu.Bir duvar için taşı 3 mağaza gezip alabilmiştik.O zamanda aslında beyaz istemiştik fakat mağaza görevlisinin yanıltmasıyla fümeye dönmüştük.İlk koltuklarımızında füme olmasının etkisi var tabi..Tabi ustanında yanlış uygulama yapmasıyla yıllardır hep gözümüze batan bir duvar oldu kendisi..Bu kez uygulamaya kendimiz yapmaya karar verdik.
İlk iş taşı aldık..Malum yapı marketleri dolaştık.Kalite ve uygunluk açısından karar vermek adına.Sonra netten bir araştırma yaptığımda yapı marketlerin neredeyse yarı fiyatına bir üretici firma bulduk.6 yıl önce bir duvarın maliyeti kadar bir tutara bu kez iki duvarı kapladık.
Parçalar 30*30 karolar halinde ve pazzle parçaları gibi birbirine geçmeli olduğu için ugulaması oldukça kolaydı.Tek sorun köşe kısımlarda kesilmesi gerkenlerdi.Onlarda ince ustalık elime kaldı :) Heykeltraş gibi minik minik taşları oydum :)Tabi bu kısım hiiiç kolay değildi.İtiraf etmeliyim.
Sonra duvar değişince köşe koltuk gözümüzü tırmaladı :) Ve hadi değişelim dedik.
ve pek çok kişinin koltuk kılıflarını kendim dikmem sebebiyle durmadan mail gönderdiği o köşe koltuk gitti artık :).Buradaki yazımdan eski haline bakabilirsiniz.
Bizim evimiz küçücük olduğu için en ufak birşeyi kırk sefer ölçüp biçmeden alamıyoruz..
Birçok firma ve ürüne baktık fakat malesef uyabilen nadir koltuklar bunlar olduğu için tercihimizi bunlardan yana kullandık.
Bu kez beyaz olsun istedim.Kumaşı renk kartelasındaki beyazdı aslında ama grimsi gibi duruyor.



Duvarların görünümünü kapatmamak adına sadece stor perde kullandım.
Ben Taç'dan aldım ama pekçok yerde bulunabiliyor bu model


Duvarı kapatmamak adına English Home'dan aldığım aynayıda çıkartıp sadece çerçevesini kullandım.


Her açıdan bolca fotoğraf çektim :)




Burada önceden tv sehpası vardı fakat evin küçük hanımı büyüme evresinde bolca zarar verdi.Sonra biz oraya İkea'nın dresurarını aldık..Bir süre öyle kullandık.Duvarı beyaz yapınca pek bi garip kaldı.Bu sefer büfeyi buraya taşıdık.Büfenin yerine vitrini yerleştirdik..Asıl amacım dresurı koltuk arkasına yerleştirmekti fakat malesef evin metrekare yapısı yeterli gelmeyince o da büfenin eski yerinde yerini aldı..


Biraz da detay..
Şu kaktüsü ekeli 2 yıl oluyor.Ne öldü ne de dirildi,ektiğim günden beri bu şekil


Bu açıdan mutfağa açılan kısım görünüyor



Mutfağa açılan kısmın diğer bir açıdan görünümü..




Fırfırlı sandalye kılıflarını kendim dikmiştim buradan hatırlarsınız.





Koltuk kırlentleri ve pufa aynı kumaşla kılıf diktim.Koltuğun üretim konseptinde çiçekli kırlentleri vardı.Naturel görünüm olsun istediğimden o şekilde kullanmayı tercih etmeyip bu kılıfları diktim.

11 Ağustos 2016 Perşembe

Dikiş;Jean Solopet Etek


Bu jean kumaşı alalı epey oldu.Hafif likralı yumuşak bir jean kumaş.Bir sürü şey geçti aslında aklımdan dikmek için yelek,etek,pantalon..En son solopet eteğe karar verdim.


Kalıp olarak 2015 Ağustos Burda'sı 110 numaralı etek modelini kullandım.Etek kalıbını çıkarınca ön paraçayı kendim oluşturup askıları yine o parçaya ekledim.




Dikişleri farklı renk iple yapytım.Malum satın aldığımız jean giysilerde genelde bu tarz oluyor ve çok daha güzel bir görünüm sağlıyor..


Düğme olarak yine dikiş ipinin rengine yakın renk metal düğme kullandım..



Arka kısmı


Fermuarı arka ortada yaptım


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...