Sayfalar

30 Ocak 2013 Çarşamba

Kırmızı Peplum Bluz..


Merhabalar
Peplum bluzlara yazın bakıp bakıp iç çektim. Malum kocaman bir göbüşle dolaştığımdan uygun olmayacaktı bu nedenle yapmamıştım.


Kalıp 2012 Ağustos Burda'sı 114 numaralı model..

Bu arada saçlarım yine uzadı.Uzadığı için kestirdiğim model artık belli bile olmuyor.Kestirmek de istemiyorum çünkü uzun saça alışmışım,açıkçası kısa saç hiç de içime sinmedi :( Uzamasını bekliyorum.Kısa saç şekil vermekte gerçekten çok uğraştırıcı.Fönlesem bile kış olduğundan hemen bozulabiliyor.Sonra saçma sapan bir hal alıyor.Yaza kadar umarım biraz daha uzarlar..
Kocaman sevgiler..

24 Ocak 2013 Perşembe

Cam Boyama;Cupcakeli Servis Tabağı..


Merhabalar
Son dönemlerde cupcake sevmeyen kalmadı sanırım :)
Cupcake aşkına hazır cam boyamanın keyfini sürerken doğumda içi çikolata dolu gelen bu cam tabağı cupcakelerle şenlendirdim :)
 




Uygulamayı tabağın arka kısmına yaptım. Önce peçeteler itina ile kesildi,daha sonra dekupaj tutkalı ile tabağa yapıştırılıp daha sonra boya uygulandı.Ben bu konularda acemiyim.Bu konuda blog arkadaşlarımın güzel anlatımlarından yararlandım.
Ama sonucu pek sevdim :) İnsanın yaptıkça yapası geliyor,çok keyifli bir çalışma :)
Daha önce şişeleri boyamış,burada anlatmıştım..
Nasıl sizde beğendiniz mi bakalım..
 




21 Ocak 2013 Pazartesi

Dantel Amerikan Servis..


Merhabalar
Mutlu haftalar herkese..
Bu servisler Mudo'nun amerikan servislerinden esinlenerek yapıldılar.İlk gördüğümde ben bunu yaparım demiştim,uzunca bir süre yapılmayı bekledi,kısmet bebişle  boş bulunan zamanlara imiş.Dantel dikiş gibi değil,minik fırsatlar ayırabiliyorsunuz.Ama dikiş malesef (hele benim gibi bu iş için ayrı bir odanız yok ise) Makinayı çıkar yerleş et büyük uğraş.
Servisi merserize iple ördüm.


Yapmak isteyenlere yakından görünüş.

18 Ocak 2013 Cuma

Cocostar Kurabiye (Kakaolu Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye)

Merhabalar
Bir haftanın daha sonuna geldik.Zaten zaman kavramı bebekle tamamen anlamını yitiriyor.O uyurken zamanı değerlendiriyim derken bir oraya bir buraya koşturuyorum.Ama gece olunca resmen dağılmış oluyorum.Ondan önce uyuyorum :) Bazen çok kolay geçiyor uykuya ama bazen de uyuyup uyanıyor durmadan.Önceleri sesi hiç farketmezken şimdilerde en ufak sesten uyanıyor.Hele öksürme sesi çok korkutuyor.Oysa sessiz ortama da alıştırmadık :( Ne yapsak ki ?
Gelelim postta ki esas konumuza.Malum hamilelik döneminde uzunca bir süre tatlılardan uzak kalmak zorunda kalmıştım(şeker sorunundan dolayı).Şimdi ise o sürecin acısını çıkarıyorum :)
Sürekli farklı tatlar deniyorum :)
Tatlı haftasonlarınız olsun...

Malzemeler:
  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı  yoğurt
  • 2 yumurta ( 1 yumurtanın akı iç malzemesine)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 - 4,5 bardak un ( kulak memesi kıvamında olacak)
İç malzemeleri:
  • 1su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
  • Öncelikle hamuru bir kapta yoğurdum.
  • İç malzemelerini ayrı bir kapta karıştırdım.
  • Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp, içli köfte gibi içini açıp, 1 çay kaşığı dolusu iç malzemeden koyup kapatıp yuvarladım..
  • Önceden ısıttığım 180 derece fırında 15-20dk kadar pişirdim. 

16 Ocak 2013 Çarşamba

Anvelop Elbise..


Elbiseler en rahat ettiğim kıyafetler beni takip eden çoğu kişi bunu biliyor..Ancak emzirme sürecinde önü açılan elbiseler olması şart.Aksi taktirde giymek pek mümkün olmuyor..Bu nedenle anvelop kesim bu duruma uygun bir model..


Kalıp Burda 2012 Kasım sayısındaki 116 numaralı model.Fakat ben biraz değişiklik uyguladım.Yakayı kullanmadım.Anvelop kesimi sadece üst bedende kullandım.Etek kısmının açılır olması malum bebekle bol bol hareket ettiğimden rahat olmayabilirdi bu yüzden etek kısmı kapalı..

Kullandığım kumaş esnek olduğundan dikişi daha kolay oldu..Yakalarda pervaz yerine ben biye geçtim...

14 Ocak 2013 Pazartesi

Buğlem Elora'nın 3.Ayı..

3.ayımızı tamamladık.Yavaş yavaş büyüyor artık meleğim..
3.ay içerisinde artık çevreye karşı daha duyarlı hale geldi.Gülücükleri daha bir anlamlı,artık sohbet bile ediyoruz minik kuşumla.Öyle keyif alıyorki o da agucuklarla cevap vermekten.Ellerini keşfetti.Ve sürekli ağzındalar.Artık önlüksüz dolaşamıyoruz.


Meleğim uykusunda ve gayet keyifli ve gülücükler saçıyor..


Somurtkan Buğlem Elora...


3.ay sonunda kilomuz 5700gr boyu 59,5 cm'e ulaştı.3.ayda rota virus aşısının ilk dozunu yaptırdık.Normalde aşılarımızı Sağlık Ocağı'nda yaptırıyoruz.Bu aşı Sağlık Bakanlığı'nca aşı listesi kapsamına alınan bir aşı değil.Bu yüzden doktorumuza yaptırdık.Ağızdan verildiği için canı yanmadı prensesimin..
Bense doyasıya keyfini sürüyorum şimdilerde...
Sevgiler,mutlu haftalar...

10 Ocak 2013 Perşembe

Tığ İşi Yelek...


Kışın keyifli uğraşlarından biri hiç şüphesiz yünlerle birşeyler yapmak.Tığ işi şişe nazaran bana daha zevkli geliyor,hem daha çabuk yapılabiliyor..
Tığ iş yapmayı bilenlerin anlıyacağı üzere basit motifli bir model.Tek zorluk motifli işlerde sürekli motif ekleme zorluğu..Yapmak isteyenler için yeleği tek olarak da fotoğrafladım..Ön kısmı motifli arka ise düz..Ön etek kısmındaki ovallik bu modelin en sevdiğim yanı oldu..Ben angora tiftikle yaptım.Tığ işinde tiftik yün kullanılması güzel bir görünüm kazandırıyor..Hem kışın sıcacık tutuyor..


9 Ocak 2013 Çarşamba

Biz geldik :)


Uzunca bir aradan sonra merhabalar.Biraz tembellikten biraz da elimde olmayan sebepler dolayı uzun zamandır yazamıyordum.Öncelikle herkesin yeni yılını kutluyorum.Mutluluk ve güzellik dolu bir yıl olsun inşallah...2012 yılında hayatımın en güzel ve anlamlı hediyesini aldığım için Allah'a şükrediyorum..Meleğimle hayat öyle güzel ve keyifli ki..Dileğen ve isteyen herkese nasip olsun bu keyifli hissi tatmak..
Güzel kızım hala uykudayken bir merhaba demek istedim sizlere,merak eden arkadaşlarıma,takipçilerime..Artık daha sık burada olmaya çalışıcam..


Meleğime maşallah demeyi ihmal etmeyin olur mu :)
Karlı kış gününde içinizi ısıtan güzellikler diliyorum herkese,kocaman sevgiler...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...