Sayfalar

17 Kasım 2010 Çarşamba

Gül Tatlısı (Bayram Tatlısı) :)))

Geçde olsa herkese sevdikleriyle hep beraber olabilecekleri mutlu bayramlar diliyorum...
Çalışanlar için uzun bir bayram tatili oldu.
Daha önce konuklarıma hazırlamış olduğum Gül Tatlısı çok büyük beğeni aldı :) Bende Bayram için bu güzel tatlıdan kayınvalidemler için hazırladım.Hazırlamışkende sizlerlede paylaşmak istedim.
Sizinde hoşunuza gideceğini tahmin ediyorum.
Gerek görüntüsü ile olsun , gerek tadıyla olsun gerekse yemesiyle çok keyifli bir tatlı ;)

MALZEMELER



1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
Yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
Yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık

ŞERBETİ İÇİN

2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Önce bir tencerede şerbeti için gerekli malzemeler konularak şerbet hazırlanır.
Hamuru için ise , karıştırma kabına un,vanilya ve kabartmatozu dışındaki tüm malzemeler konularak karıştırılır.
Malzemeler birbirine iyi bir şekilde yedirildikten sonra un,vanilya ve kabartmatozu ilave edilerek hamur karışımı hazırlanır.
Daha sonra hamur oklava yada merdane yardımıyla yaklaşık 1cm kalınlığında açılır.Açılan hamurdan çay bardağı yardımıyla aşağıdaki fotograftada gördüğünüz daire hamurlar elde edilir.

Sizlere yardımcı olmak amacıyla şekil verme aşamasında fotoğraflarını çektim.










Gül şekillerimizide verdikten sonra önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30dk. pembeleşinceye kadar pişirilir.
Yaklaşık 170 derece ısı olarak yeterli gelecektir.



Tatlılarımızı fırından çıkarttığımız gibi soğumuş olan şerbeti üzerine döküyoruz.
(Tatlının sıcak şerbetin ise soğuk olması gerektiğini unutmayalım)
:)
Afiyet Olsun ..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...