Sayfalar

15 Temmuz 2011 Cuma

Mayalı Börek :)) Yok Yok Açma :))))


Merhabalar
Hayatımda ilk kez yufka açıp börek yapmayı denedim.Tamam öyle çok düzgün yusyuvarlak yufkalar olmadı,kimi beşgenimsi kimi çokgenimsi :)) ama rulo yaptığım için sorun değildi.Sonuç bir bakın bence muhteşemdi,yani ilk deneme için.Eeee bir de nar gibi kızardı..
Ama bir sorun vardı.Eşim ilk lokmasını ağzına attı börek niyetine yiycek ya aa hayatım açman harika olmuş demez mi :))) Ama gerçekten pastanedeki açmalar gibiydi,lezzeti harika ama börek değildi.Ama ben o kadar da inceceik yufkalar açmıştım :( Neyse bir dahaki sefere açma niyetine yapıcam.Tad olarak gerçekten hoş oluyor.Burda netten alınan tariflerde bazen istenilen sonuç çıkmayabilceği sonucuda çıkmış oluyor.





Gelelim malzemelere
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket toz maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 yumurta(akı içine,sarısı üzeri için)
Peynir
Hazırlanışı;Önce ılık suda maya ve şeker eritilir.Daha sonra diğer malzemeler katılarak hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur 30-35dk mayalanması için bekletilir.Daha sonra yumurta büyüklüğünde hamurlar alınarak yufka açılır.Açılan yufkanın içerisine eritilmiş tereyağ sürülür.Daha sonra peynir serpilir ve yufka rulo haline getirilir.Tamamı hazırlandıktan sonra tepsi mayası alması gerekiyormuş bunun için de 30dk bekletilir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında 30dk pişirilir..

Sevgiler...

3 yorum:

  1. ohh ellerine sağlık canım

    YanıtlayınSil
  2. ayyy cnm ÇEKTİ ,ELLERİne sağlık görünüşe bile güzel açmanın :)

    YanıtlayınSil
  3. ayyy cnm ÇEKTİ ,ELLERİne sağlık görünüşe bile güzel açmanın :)

    YanıtlayınSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...