Sayfalar

1 Temmuz 2012 Pazar

Hamileliğimin 24. Haftası Biz ve ŞEKER ....


Merhabalar
24.Haftamızı geride bırakırken kötü gerçekle karşı karşıyayım.Cuma günü daha önce belirttiğim gibi şeker yükleme testi yapıldı ve sonuç yüksek şeker :( Şeker yükleme testi 24-28.haftalarda yapılan bir test.Bana ilk olarak aç karnına 50gr glikoz yüklenerek yapıldı ve malasef şeker oranım oldukça yüksek çıktı.15 gün sonra 4 aşamada uygulanmak üzre 100gr yükleme(OGTT) yapılacak.Ki ben bu sefer 100gr uygulananları görüp epey endişelenmiştim.Sanırım korktuğum başıma geldi.50 gr'da aç karnına içip 1 saat aç kalıyorsunuz,bu kez ise damar yolu açılıp 1'er saat arayla kan alınıp 4 saat boyunca aç kalıcam.İlk kan alımı açlık kan şekerine yönelik daha sonrası ise glikoz yükleme yapıldıktan sonra alınıcak.Şimdi tek dileğim umarım şeker sadece hamileliğime bağlıdır.
Yüksek şekerin en önemli belirtileri,bol su içmek,fazla idrara çıkmak ve çok yemek yemek olarak belirtiliyor.Gerçekten ben de bu belirtilerin hepsi var.Özellikle su örneğin 3 litreyi bile aştığı zamanlar oluyor.Egzersiz ve yürüyüş yaptığım için bu kadar su içmemi normal karşılıyordum oysa.Tabi fazla yememe bağlı kilo alımımda sürekli artış gösteriyor.24. hafta tamamlandığında yarım kilo ilave ile toplamda aldığım kilo 5'e çıktı ve 65kg oldum.Yarım litre dondurmayı bir günde mideye indirmeler,bol bol çikolata yemeler,ağzım hiç boş kalmadan yemeler yok artık.Artık diyetteyiz...Yasak ya şimdide daha çok yiyesim geliyor tatlıları..Sağlık için herşeye katlanıcaz artık.Ben sağlıklı olmalıyım ki bebeğim sağlıklı gelişsin..
Neyse ki prensesim gayet sağlıklı.711 gr olmuş kızım :) Haftasına göre yine önde ağırlığımız.Tontiş kızım benim :) Kıpırtıları ise müthiş uykudan bile uyandırıyor artık :)
Sağlıklı haftalar olsun herkese..

37 yorum:

  1. Yazan: Mağdur Baba Adayı :)1 Temmuz 2012 18:48

    Hayatım o senı uyandıran bebiş değildir ya dönerken ben dokundum sanırım :) hazır sen uyurken kızımı seviyooorum.
    Yazan: Mağdur Baba Adayı :)

    YanıtlaSil
  2. Canım telaşlanma.Birkaç arkadaşımda da hamilelikte şeker yüksekti sonra normale döndü.Bende bu hafta yaptırıcam aynı testi,bakalım sonuç nasıl olacak.Bende çok su içiyor ve çok acıkıyorum.Sende bebeğinde sağlıkla güzel günler geçiririsiniz kavuşursunuz inşallah.Benim bebişte baya tombik olacak,kilosu normalden önde gidiyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimden çok bebeğim için endişe duyuyorum canım.Bebeğimin olumsuz etkileneceği bişey yaşamak üzücü oluyor.İnşallah diyetle bu sorunu aşarım ve durum sadece hamileliğe bağlıdır.inşallah iyi çıkar canım sonuçların.Eminim sen benim kadar yemiyorsundur canım,ben çoook abartıyordum :)Su içmek ise zaten yapmamız gereken şey...Sağlıkla gelsin tosuncuklar canım,hem kilosu iyi olunca ilk zamanlar bakması da rahat olur,öpücükler..

      Sil
  3. endişeye gerek yok, diyet uzmanın burada ;P gestasyonel diyabet diyet ve egzersizle kontrol altına alınabiliyor canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın diyet uzmanım her zaman önerilerinize açığım ;) Söz konusu bebeği olunca insanın endişelenmemek elde değil tatlım,sevgiler..

      Sil
    2. doktorun bir diyet uzmanını görmeni tavsiye edecektir...diyetisyenin uygun kaloride dengeli bir beslenme proğrami yazacaktie canim...ama bu süreye kadar primer olarak dikkat etmen gereken şeyler beyaz unlu ve şeker içeren gıdalar, pirinç, patates gibi kan şekerini yükselten şeyler....tam buğday unlu ekmek, bulgur pilavı, meyve gibi kompleks karbonhidratlar tüketmelisin...ancak meyveleri tek başına değil süt yoğurt ve ayranla veya badem fındık gibi proteinlerle beraber tüketirsen kan şekerini dengeler...3 ana 4 ara öğün beslenmeye çalışmalısın...sormak istediğin birşey olursa çekinme lütfen...öpüyorum...

      Sil
    3. 100 gr'lık glikoz yüklemesi sonrası yönlendirilicem canım diyetisyene.Şimdilik sadece kendim dikkat ediyorum.Tatlı hiçbirşey yemiyerek ve karbonhidrata dikkat ederek beslenmeye çalışıyorum.Egzersizi ihmal etmiyorum,etkili oldu ama,sanırım bu hafatyı kilo almadan kapatabilicem :)Çok teşekkürler tatlım,öpücükler..

      Sil
    4. rica ederim...kendine ve bebişine çok iyi bak canım...diyet stresi altına da girme...ben de öpüyorumm

      Sil
  4. hay Allah yaaa, üzüldüm! ama söylediğin herşey bende de vardı keza benim gebelik öncesi düşük şeker problemim vardı, çok endişeliydim gebelik şekerim çıkacak diye... bir arkadaşım diyete girmek zorunda kalmıştı gebelik şekeri nedeniyle çocukcağız 2500gr doğmuştu:( bu da biraz sıkıntılı elbette... kontrol altına alınabilir bir durum benim bildiğim... endişelenme, canını da sıkma, bu tür stresler bebeğine de yansımasın! çok öpüyorum, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi diyet yapıyorum canım ve bol bol egzersiz,umarım aşıcaz,yani umarım hamileliğe bağlıdır.Yazımda da belirttiğim gibi inşallah ikinci test sonuçları iyi gelir.Bebiğimin etkilenme durumu canımı sıkıyor zaten,çok küçük doğmuş.Sağlıklı olsun büyür diycem ama,bu ilerde bebeğe de etki edip,şeker hastası olabiliyormuş :( söz konusu insanın bebği olunca insan ister istemez panik oluyor canım.
      Sevgiler...

      Sil
  5. canim ins bir sorun felan cikmaz ama sen morelini hep yüksek tut.Ve hamilelik sana cokkkkkkk yakisiyor cok tatli bir annesin :) darisi basimiza

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım,öyle yapmaya çalışıyorum ama işte..İnşallah zamanı geldiğinde sizlere de nasip olur canım.Kimbilir sen ne güzel yetiştirirsin bebeğini,sevgiler..

      Sil
  6. HİÇ KORKMA GEBELİKTEN SONRA GEÇİYOR AMA ÇOK SIKI DİYET UYGULUYORSUN HERŞEYİ GRAMLA YEMİŞTİM ASLINDA BİR ANLAMDA İYİ OLUYOR SADECE YARARLI GIDALARLA ÖLÇÜLÜ BESLENİYORSUN KİLO BEBEĞE YARIYOR SEN ALMIYORSUN BEN TOPLAMDA 8 KİLO ALMŞTIM. SON 1 AY İNSÜLİN KULLANMAYA BAŞLADIM. BENİMKİ KONTROL ALTINA ALINMIYORDU GEBELİK ÖNCESİ DE İNSÜLİN DİRENCİM VARDI AMA HEPSİ GEÇTİ GİTTİ YİNE KONTROL ALTINDAYIM. SEN DAHA KOLAY ATLATIRSIN SADECE BİRAZ DİKKAT SANA VE BEBEĞİNE SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUM...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah benim ki de geçicidir canım yaa..Ben inanılmaz abartıyordum yemeği,yani ilk trimester yiyemedim.Hatta kilo verdim.İkincide rahatlayınca acaip abarttım yemeği,ağzım hiç boş durmuyordu.Hele tatlı gecenin üçünde insan kocaman bir paket çikolata yermi yiyordum.İşte sonuç.Hayırlsı bakalım inşallah diyet işe yarar da herşey normale döner canım..
      Çok teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  7. Canım yine her zamanki gibi çok güzel görünüyorsun...
    Umarım ciddi bişey yoktur, bizim iş yerinde de bi bayan da çıkmıştı ama hamilelikten sonra herşeyin normale döndüğünü söylemişti. Moralini yüksek tut sen yine de...
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler tatlım,umarım öyledir,diyetle halladerim inşallah,zira çevremde olanlardan biliyorum inanılmaz zor bir hastalık.
      Sevgiler..

      Sil
  8. Bu gebelik seni günden güne,
    Daha çok, daha çok güzelleştiriyor :)
    Canım benim bu rahatsızlar çözümü olan şeyler.
    Allah dert verip derman aratmasın.
    Hayırlısıyla sağlıklı mutlu kucağınıza alın yawruşunuzu :)
    Sayın mağdur Baba: Gizli gizli anneyi uyutup kızınızla fısır fısır anneyi çekiştirmeyiniz :) Sonra bakınız annenin kulakları çınlayıp uykudan uyanıyor. Sanıyorki prenses uyandırdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Canım benim çook teşekkür ederim..İnşallah ciddi bişi değildir de diyetle aşarım..
      Babamızı sorma canım,en kısık erkek sesini bile duyuyormuş bebekler diye sessizce konuşup duruyor kızıyla.Uyku sırasında bile zaten bi şekilde ikimizinde eller benim göbüşte :) Kızçeyi koruyup duruyoruz hep :)
      KOcaman sevgiler..

      Sil
  9. bebiskom dogali 16 ay oldu ama o kipirtilari hissetmeyi ozlemedim desem yalan olur. hamileyken bana da iki seker yuklemesi de yapilmisti. cok tirsmistim, eyvah seker hastasi miyim simdi ben gibi paranoyalara kapilmistim. megersem kan sekerim hamilelige bagli olarak cok hizli yukselip cok hizli dusuyormus. tedavisi revakli tatlilardan uzak durup, cok ac kalmamak oldu. hamilelik hormonlari seni boylesi yoruyor.
    hcbirsey gozunu korkutmasin, moralini de bozmasin. ve sakin unutma lutfen, mutlu anne mutlu bebek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi pek çok kimsenin karşılaştığı bir durum bu,ama insan ister istemez endişe duyuyor.Çok teşekkür ederim desteğinize,kocaman sevgiler...

      Sil
  10. Canım uygun diyet ve egzersizle kontrol edilir , sen endişelenme .
    Hamilelikten sonra geçecektir .

    Bu arada kaçırdığım postlara baktım . Çok güzel , çok tatlı olmuşsun canım . Hamilelik nasıl da yakışmış . Maaşallah diyelim .
    Mutlu , sağlıklı haftalar olsun , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah atlatıcam diyet ve egzersizle canım.Hem böylece kilo alımımda kontrol altına alınmış olucak.
      Çok çok teşekkür ediyorum Zeynep'cim,kocaman sevgiler..

      Sil
  11. Bende de çıkmıştı hiç dert etme dikkat ettigin zaman korkulacak hiçbirşey yok çok güzelsin bu arada annelik çok yakışmış :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkat ediyorum şimdi Aylin'cim bakalım ikinci test sonuçları iyi çıkar inşallah da bu durum sadece hamileliğe bağlıdır.
      Teşekkürler tatlım,öpücükler..

      Sil
  12. Canım benim, hiç dert etme kendine, rahat ol, moralini de yüksek tut. Sen ne kadar mutlu olursan, bebeğinde öyle olur. İnşallah mühim bir şey değildir, sağlıkla, mutlulukla hoşçakal ciciş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebiğimin etkileneceği birşey yaşamak istemiyorum,endişem ondan yana,yavrum sağlıklı olsun da,önemli olan o..
      Çok teşekkürler tatlım,öpücükler..

      Sil
  13. maşallah canım daha nekadar güzelleşeceksin böyle.keyfini çıkar,hiçbirşeyi takma,nekadar rahat olursan okadar sağlıklı gecireceksin hayatının bu en özel aylarını.Sağlıcakla kal.özleniyorsun.sevgilwer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman efendim şımartıyorsunuz beni :) Çok teşekkürler tatlım..
      İnşallah diyet ve egzersizle yenerim canım..
      Kocaman sevgiler,öpücükler..

      Sil
  14. MAŞALLAH CANIM...
    SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM..
    ÜYENMİŞİM.
    BANADA BEKLERİM..

    YanıtlaSil
  15. Çok geçmiş olsun Canım.Doğumdan sonra herşey yoluna girer sen üzülme.Bebişte üzülmesin.....Hayırlı Kandiller....:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım,umarım öyle olur,şimdi dikkatli davranıyorum bakalım hayırlısı...

      Sil
  16. Canım İnşallah zamanla düzelir. Ama fotoğrafını yayınlarken lütfen nazar boncuğuda ekle gerçekten şeker gibisin. Bebeğini sağlıkla mutlulukla kucağına alırsın inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok çok teşekkür ediyorum inşallah hepimizin bebişleri sağlıkla gelsin,öpücükler..

      Sil
  17. Aslında sana şuan işkence gibi geliyor olabilir. Hiç kolay değil hamileyken diyet yapmak. Bu bir züğürt tesellisi değil kesinlikle ama emin ol diyetine dikkat edersen sen şanlı gruptansın bile:) Bende de şeker vardı ve hamileliğim boyunca sadece 7.5 kilo aldım. Doğumdan sonra harika fit bir anne oluyorsun. Ayrıca haşlanmış sebzeler, köfteler vs. bunlar bebeğin için daha besleyici. Eğer aklına takılan bişey olursa sorabilirsin. Keyifli günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk zamanlar çok daha zordu şimdilerde biraz daha alıştım.Ama inan bıraksalar bir tepsi baklavayı yiycek potansiyelim var gibi hissediyorum kendimi :) Ne güzel 7,5kg ile tamamlamışsınız.Ben şimdiden daha +5,bakalım nasıl olucak.gerçi kilo bir yana bebeğim sağlıklı olsun en önemlisi o,çok teşekkürler.Sevgiler..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...