Sayfalar

10 Ağustos 2012 Cuma

Hamileliğimin 30. Haftası ve Biz...

Günler geçip giderken heyacan daha çok artıyor :) Kızımı kucağımda görmek için sabırsızlanıyorum.Sanırım kızım artık iyice büyüyor.Çünkü son bir kaç gündür aşağı doğru acaip baskı yapmaya başladı.Hareketleri ise büyümesinin etkisi ile çok daha şidetli oluyor.Bazen aniden öyle bir kımıldıyorki (maşallah) beni şaşkına çeviriyor.Bazen ise özellikle yürüyüş esnasında sancılar yaşıyorum.Aslında normal bir tempo ile yürüyorum .Bu arada yürüyüş yapmayı asla ihmal etmiyorum.Hamile olan arkadaşlarıma da şiddetle tavsiye ederim.Kesinlikle çok yararlı.Ben son dönemlerimde olmama rağmen ilk dönemlerimden daha zinde hissediyorum kendimi.Bir de normal doğum olmasını çok istiyorum ki inşallah olur,yürüyüşün oldukça faydası oluyormuş..
Diyetli hayata adapte oldum sanırım.İlginç ama bu hafta da kilo almadım.İnsan kilo alsa bir dert almasa başka dert.Kendim için değil ama kızım için endişeleniyorum.Umarım kızım alıyordur.Gerçi geçen ay almış normal seyrinden bile biraz üstte idi ama,annelik iç güdüsü sanırım.
Hazırlıklarımız nerdeyse tamamlandı gibi.Son zamana bırakmak istemiyorum hiç birşeyi.Bayram öncesi bir haftalık yazlığa gidiyoruz .Eşim nihayet izne çıkabildi.Bayram dönüşü hastane valizini de hazırlama düşüncesindeyim.Her ne kadar vakit var gibi görünse de ne olur ne olmaz..
Mutlu haftasonları herkese...

17 yorum:

  1. merhaba
    bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah , yaz günlerinde bebekler günlerini daha çabuk tamamlıyorlarmış benim kuzu 18 gün erken doğmuştu eylül de diğer hamile arkadaşlarımda biz 5 kişiydik geçen yıl hamiş gurubumuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,inşallah bakalım,bizim minnoş da erken mi gelicek,sevgiler..

      Sil
  2. Maşallah diye başlayayım cümleye:) Canım ne güzel artık sayılı haftalar kalmış.
    Bende pek cesaret edemesemde normal doğum düşünüyorum ama 2 arkadaşım doğum yaptı biri mayısta biri ağustosta ikisininde sezeryanla doğumları gerçekleşti onlarda normal doğum düşünüyordu ama doktor güya ters duruyor demiş diğer arkadaşada kordonu boynuna dolanmış dedi.
    Çevremde çok duymaya başladım bende büyük konuşmak istemiyorum ama doktorumu dinleyeceğim.
    Allah herkese hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlısı canım ya,allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin,bebişlerimiz sağ salim dünyaya gelsinler de en önemlisi o,kocaman sevgiler..

      Sil
  3. allah kucağına almayı nasip etsin az kaldı gerçekten ama zamn zor geçer tabi.bir bakıcaz 3 yaşına girmiş bugün benim olduğu gibi:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amiin inşallah,ayy o günleri de görücekmiyiz inşallah hayırlısı ile,tekrardan kutly olsun tatlım oğluşunun doğum günü,kocaman sevgiler..

      Sil
  4. hayırlısıyla kucağına alırsın inş..canım.haraket konusuna gelince keşke yakın olsakta ben sana 9.aydaçektiğim videoyu sana gösterebilsem:)korkma herşey yolunda gider ve normal olur in.ş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşalalh canım yaaa,merak ettim bak şimdi o hareketleri :)

      Sil
    2. yani dediğim gibi görmen gerek şok olursun :D ama yakındır sende yaşarsın ya:)

      Sil
  5. maşallah size..inş herşey istediğiniz gibi olur bebeğinizi sağlıkla alırsınız kucağınıza..
    odasını yakından takip ediyorum çok sevimli görünüyor çoook..
    mrw

    YanıtlaSil
  6. Tatlım çantanı hazır et bir an evvel, ne olur ne olmaz, yanında bulundur derim. Hadi bakalım, iyi tatilleeeeeer size ;)

    YanıtlaSil
  7. tatlim yaaa, biraz önce kızımı emzirdim ve yatağına bırakıp direkt olarak senin bloguna girdim, yeni yazını okumak için...en az senin kadar heyecanladığımı hissettim bir anda :) allahım son 10 hafta :) inşallah herşey yolunda gider ve 38-40 arasında çok gecikmeden sarılırsınız birbirinize. malum benim kız bir hafta geç geldi :) artık zaman geçmekte bilmiyordur eminim!! ay nasıl mutluyum senin adına anlatamam! eğer kasılmaların varsa hiç endişelenme, ben son haftaları sürekli ayyy vayyy diye geçirdim :P yürüşlere devam, inan normal doğum için en eşsiz yardım! biraz zor olsa da sancı çekerken de şiddetle tavsiye ederim... dilerim doğumun kolay,bir avazda ve istediğin gibi normal olur! gerçekten çakı gibi oluyor insan! ben şu anda hiç doğum yapmamış gibiyim... öpücükler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel sözler öyle çok işime yarıyor ki canım benim.Ayyy bende pamuğumun koksunu içime çekmek istiyorum artık tabi hayırlısı ile.Yürüyüşün kesinlikle çook faydası var canım.Bazen annelere gidince 1 veya 2 gün aksıyor hemen farkediyorum kendimi daha hantal hissediyorum.Yürüdükçe çok daha dinç oluyorum.İnşallah bana da normali nasip olur ne diyim canım.Bak geç oldu ama güç olmadı senin çok şükür..Kocaman öpücükler yolluyoruz bizde ;)

      Sil
  8. canım ya kıyamam
    inşallah çok kolay bir doğum yapıp sağlıklı sıhhatli minik şirineyi alırsın kucağına
    ii bayramlar

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...