Sayfalar

2 Eylül 2012 Pazar

Hamileliğimin 33. Haftası ve Biz...


Merhabalar
Son haftaları yaşıyoruz artık kızımla (hayırlısı ile) .Fotoğraflarda görüldüğü üzre artık göbüş kocamaaan.Yerden bişi almak dışında beni çok zorlamıyor aslında ama eğilmek zorunda kalınca işte binbir çare arıyorum.Normalde aynadan farketmiyorum ama fotoğraflarda bakınca sanki göbeğim aşağı inmiş biraz ne dersiniz? Yoksa erken mi gelcek benim prensesim.Artık hareketleri çok sık değil ama oldukça güçlü son dönemlerde.Ben öyle alışmışım ki kıpırtılarına hissetmeyince endişeleniyorum nedense.
Gece uykularım daha önceden de bahsettiğim gibi oldukça sorunlu.Sık sık uyanıyorum.Ya belimin ağrısından yada wc ziyareti sebebi ile.Günde milyon kez tuvaletteyim.Aslında son dönemler sıklaşıyormuş ama benim idrar yolu iltihabı yaşamamdan dolayı nerdeyse 10.haftadan beri çok sıktı zaten şimdi daha da arttı.Ayrıca bir kaç gündür alt kısma doğru sürekli bir baskı hissediyorum.
Ben bu hafta da kilo almadım yine.Sanırım böyle de tamamlanıcak gibi görünüyor.
Önümüzde ki hafta kontolümüz var yine bakalım kızım ne kadar büyümüş :)
Kızımın ve benim hastane çantalarımız artık hazır ne olur ne olmaz..Herşey yıkanıp ütülenip çantalara yerleşti..
Bu sefer fotoğraflar kızımın odasından.İnşallah kısa bir süre sonra kollarımın arasında meleğimle karelerim olur artık :)
Kocaman sevgiler,mutlu haftalar...

27 yorum:

  1. çok güzel bir hamilesin masallah, hiç kilo almamıssın kolların filan incecik ve sadece göbeğin var en sevdiğim hamile cinsidir ben de böyleyim çok şükür :) inşallah son aylarda kilo almam. senin karnın aşağıda değil benimki de böyle ve sendne 3 hafta küçüğüz biz. kız karnı aşağıda ve yayvan olurmuş ondan böyle. bizim doktor sezeryan olursa 39. haftada alacağını söyledi bebek erken gelmek istemezse tabi.ben de normal düşünüyorum ama öyle bir korkutuyorlar ki sezeryan mı yapsam diye düşünmeden edemiyorum açıkcası..sağlıkla gelsin de bebişlerimiz gerisi boş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kızım benden götürüyor Handan'cım :) Şaka bir yana cidden öyle.Hamilelik öncesi ve ilk dönemlerime göre epey inceldim kendim.Yüzümden bile belli oluyor.Göbüş sanki benim daha yukarıda idi ne biliyim,sağlıkla kavuşalım da dileğim benim de normal olmasından yana ama,hayırlısı nasılsa öyle olsun inşallah canım..Ben bir yakınım normal doğum yaparken yanındaydım o yüzden sanırım çok stes olmuyorum :)Sen blog yazmıyormusun artık canım yaaa,yazıyorsan beni de ekle demiştim ama okumadın sanırım.Kocaman sevgiler..

      Sil
    2. Sen ilk hallerine göre cok inceldin dedigin
      Gibi suratından belli aman olsun kilo iyi bir şey degil. Tabi sen diyette oldugun icinde alamıyorsun bu da bir nevi iyi en azından dogum sonrası kilo vericem diye ugrasmicaksin :). Ben de kuzenimin doğumunda hasanedeydim ve o günden beridir normal doğumdan korkar hale gelim tabi her bünye bir degil belki benimki cok kolay olacak yaşayıp gorucez inşallah. Canim ben blog yazmıyorum komple kapattım farklı bloğumda yok.

      Sil
    3. Bir de odasını ne zaman yayınlayacaksın canim onu da merakla bekliyorum :)

      Sil
    4. Ben zaten normal kilomun çok üzerinde hamile kalmıştım canım.Yani normalde 52-54 arası dolaşırdım.60'la hamile kaldım düşün.Hamileliğimin başında verdim sonra hızla almaya başlayınca endişelenmiştim,şimdi ise bazen almıyorum diye endişe duyuyorum bebğim için,ama çok şükür ben almasamda o normal bir şekilde hatta önde giderek alıyor.Sahi senin nasıl son kontrolde kilo alımı iyimiydi senin fıstığının.
      Doğuma gelirsek dediğin gibi her bünye farklı,hayırlısı inşallah bir avazda doğumlar nasip olur bizlere :)
      Hep bişiler daha yapıyım derken,onu da yapıyım bunu da yapıyım derken odasını paylaşmak hep kalıyor canım,ama en kısa zamanda tamamlayıp paylaşırım..Öpücükler..

      Sil
    5. Sen cok iyi duruyorsun 60 gibi durmuyordun simdi hic durmuyorsun zaten :) sen aslında cok sağlıklı besleniyorsun bebek senden besleniyor o yuzden de sen kilo almıyorsun. Bizim son kontrolümüzde ben de bes haftadan fazladır hic kilo almamama rağmen bebisim tam iki katı büyümüş. Annem burada ve o dahil herkes kilo almadığım için bebek için endişe duyup bana kızıyorlardı sanki ben bilerek kılo almıyormusum gibi. Bebeğim benim yaklaşık bir hafta kadar onde kilosu da 1600 gr maşallah. Bebeğim ben dahil herkesin korkusuna aldığı kilo ile cevap verdi :)

      Sil
    6. :)) Canım ya çok sevindim,maşallah minnoşa.Ben sana demiştim bebişler almak istiyorlarsa alıyorlar gerçekten.Bizim homili gırtlak yememize hiiiç gerek yok.Çünkü yenen her lokma direk aslında anneye gidiyor,sonrada hem hamilelik dönemi hem de sonrası zorlu oluyor.Ben çok şükür hiç bir işimi yapmakta zorluk çekmiyorum.Hatta eşim başka hamileler seni görse ne der diyor.Çok şükür ne yürüyüşüm ne nefes almam ne de hareketlerimde başkalaşma var.Ama bunu kesinlikle sağlıklı beslenme ve bol bol yürüyüş yapıp hareket etmeme borçluyum.Ama anne yüreği işte insan ne olursa olsun endişe duyuyor yine de kendi içinde..

      Sil
  2. Sabırsızlıkla bekliyoruz artık... :)

    YanıtlaSil
  3. hakkında hayırlısı canmm. ama aşağı inmiş gördüm ben ( pek anlamam ama öyle gördüm:)) artık bebekli fotolarını göreceğiz di mi... blogdan bebiş süreci izlemek çok hoş, aa diyorum bunun bunun...bebeği yoktu, doğuruverdiler, ne de çabuk büyüdü bebekler diyorum kendi kendime:)) neyse canım..herşey gönlüncce olsun..svgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da inmiş gibi geldi fotoğraflardan Burcu'cum hayırlısı.Dilediğin zaman inşallah sizlerede nasip olur bu güzel duyguları tatmak canım.Kesinlikle fazla da ertelemeyin!!!

      Sil
  4. BÖYLE TATLI BİR ANNEYEDE TATLI BİR KIZ YAKIŞIR.41 KERE MAAŞALLAHH SİZE:)) DOĞUMDAN SONRA ÇOK TEMBELLİK EDİP TASARIMLARINDAN MAHRUM BIRAKMA BİZİ AMA ESKİSİ GİBİ VAKTİN KALMAYACAĞI İÇİN SANIRIM ÖZLETCEN KENDİNİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Çok teşekkür ederim,ben bişiler yapmassam öyle huzursuz oluyorum ki günüm boş geçti diye,fırsat buldukça yaparım mutlaka,kızım izin verdikçe de paylaşmaya devam :)

      Sil
  5. seni çok iyi anlıyorum korku, telaş ,heyecan hepsi var karısık duygular Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin hakkınızda hayırlı diyelim:)

    YanıtlaSil
  6. Canım benim günden güne güzelleşiyorsun o kadar yakıştı ki sana hamilelilik gözlerinin içi gülüyor resmen.. Bu arada daha önce de dediğin gibi fazla kilo ile hamile kalmıştım diye ama şimdi hiç kilon yok, ben gözümde korkutuyordum ama seni gördükçe insan moral buluyor;) Maşallah size...
    Bu arada minik prensesin odasını çok merak ediyorum, odasından bi kaç kare koysan çok güzel olur:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstte de yazdığım gibi normalde 52-54 arasıdır normal kilom.Ama ben 60la hamile kaldım düşün artık :) Ama şimdi 65'im yani toplamda 5 kilo aldım.Normalde 10 civarı almam gerekirdi haftam itibariyle,ama biliyosun diyet yapmam gerekiyor şekerden dolayı o yüzden nerdeyse 3 ay olucak artık kilo almıyorum tatlım.İnsan sağlıklı olsun da alsa da veriyor kiloları.Şimdi tek dileğim şu şekerin doğum sonrası kalmaması :( İstediğiniz zaman bu güzel hissleri sen de tadarsın umarım tatlım,odasını en kısa zamanda paylaşıcam...

      Sil
  7. Hamilelik sana çok yakıştı biliyor musun,sanki daha bi güzelleştin :))Maşallah!
    Üzülme! hamilelik şekeri ablamda da çıkmıştı, hatta insülin kullanması gerekti. Ama şimdi hiçbirşeyciği kalmadı. Bol su içmeni tavsiye ederim.
    Kızın perdesi de yıkılıyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah geçer canım yaaa,çok zor bir hastalık.Hayat boyu diyet gerektiriyor.Ama insanın da canı çekiyor işte...
      Perdeyi annesi yaptı biliyon mu ;)

      Sil
  8. merhabalar perdeyle ilgili birşey sorucaktım size.jaluzi metal mi yani işyerlerinde oluyo ya ondan mı yoksa dışı kadife birşeyle mi kaplı acaba.teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jaluzi metal olanlardan.Temizlenebilmesi için öyle tercih ettik..

      Sil
  9. ne çok yakışmışsın o köşeye:) hamilelikte güzelleşenlerdensin sen:)beni görsen öcü gibiydim:)
    perdelerde çok şık ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyosun şekerden dolayı diyetle geçen bir hamilelik olunca,kilo almak yerine verenlerden oldum canım.Hayırlısı bebeğim sağlıkla gelsin de.Güzel bakan gözler güzel görüyor,çok teşekkürler tatlım...

      Sil
  10. Tatlım selam,
    Perdelik kumaşını kaç metre almıştın hemen hemen aynı benim camım da,yalnız pileli ama britsiz kornişe geçmeli olacak kartonpiyerden dolayı, bu çok farkettirir mi bilmiyorum_?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sadece perde için almadığımdan epey fazla aldım canım.15mt kadar.Odada bir çok yerde kullandım.Tavanla zemin arası mesafeyi ölçü olarak al istersen.Benimkine göre çok farkeder.Cam üstünden başlıyor ve asma yerleri de var.Bir de English Home'dan alırsan dşkkat et epey çekiyor kumaş..

      Sil
  11. Çok sağol güzelcim, benim tavandan olacak doğru. Aynen English Home'dan alıcam sanırım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...