Sayfalar

9 Eylül 2012 Pazar

Hamileliğimin 34. Haftası ve Biz...


Giderek artan heyecan ve zorlu geçen gecelerle tamamladık 34.haftayı.Son günler oldukça zor geçiyor.Ben hala normal hareket etmeye çalışıyorum ama vücudum hemen uyarı veriyor.Örneğin azıcık birşey yesem bile patlıycak gibi oluyorum.Çorap ayakkabı giymek öyle zor oluyorki.İmkanım varsa eşimden yardım alıyorum.
Bir diğer sıkıntı ise ruh halimde.Her hangi bir nedeni olmamasına rağmen sıkıntılı bir ruh hali içindeyim.O yüzden sürekli kendimi birşeyle meşgul etmeye çalışıyorum.Aslında doğumla ilgili her hangi bir endişe taşımadığımı düşünüyorum.Bu yüzden rahatlamak adına bol bol dua ediyorum.
Bu hafta doktor kontrolümüz vardı yine,ama bu kez aldığım haberler pek mutlu etmedi beni.Minnoşum bu kez fazla kilo almamış.Normal şartlarda artık haftada 200gr alması gerekirken  2 haftada 200gr almış :( Ben de kilo almıyorum zaten.5 kiloda kaldım.Artık almayışım endişelendirdi beni,ama doktoruma göre normalmiş.En fazla 8 kilo öneriyoruz zaten dedi.Gerçi ablamda tüm hamileliği boyunca 5 kilo almıştı.Bir de küçük hanım malesef hala doğum pozisyonunu almadı.Dönebilme ihtimali 37. haftaya kadar varmış.Hayırlısı tabi ama dönmediği taktirde normal doğum yapabilme şansım kalmıyor.
Kızıma kavuşmaya o kadar az zaman kaldı ki.Artık zamanın hemen geçmesini istiyorum.Minik kuşum kollarımda olsun istiyorum :) Odasına her girdiğimde artık sesini orda duymak kokusnu almak istiyorum.Hayırlısı ile çabucak geçsin zaman artık yaaaa :)))
Mutlu haftalar..

20 yorum:

  1. canım benım masallah göbeğin iyice büyümüş orada prensesin olması ne kadar güzel bir duygu değil mi? Ben 31. haftamı bugün bitirdim şimdiden cok zorlanıyorum nefes alma ve uyuma konusunda, ayrıca dediğin gibi bir lokma bir sey yesem patlıycakmıs hissi oluyor ileriki haftalar nasıl geçer korkuyorum acıkcası. biz dün doktor kontrolundeydık ilk nstmize de girdik bizim minnoş da iyi gidiyor maşallah, kilosu 1913 gr olmuş şimdiden bizimki de tombiş olacak sanırım. senin benden az kaldı, eğer sezeryan olursa birkaç hafta daha erken kavusacaksın kızına :) hayırlısı ne ise o olsun sizin için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlım ya göbüş kocaman oldu :) Hareketler gittikçe kısıtlanıyor.Maşallah minnoşuna çok iyi alıyor son dönemde.Benim prensesime nazar değdi önden önden giderken kilosu son kontrolde az almıştı :( Çok takıldı kafama.Sağlıklı olsun da,insan alsın istiyor.Hayırlısı canım yaa,normal olsun istiyordum ama dönmesse mecburen sezeryan olcak.Dediğin gibi öyle olursa bi kaç hafta sonra gelebilir,hayırlısı artık.Bizim için de sizin için de..Öpücükler..

      Sil
  2. Nasıl tatlısın ya hamilelikte çirkinleşmeyen ( hani bebeğin etkisiyle olur ya bayanlarda ) gördüğüm nadir insanlardansın. Rabbim bir avazda kurtarsın inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yaaa,bu güzel sözler için çook teşekkürler..İnşallah amiiin..

      Sil
  3. Ne güzel yazmışsın öyle, çok içten... Rabbim her işini kolaylaştırsın, bebeğini doğumda seni en rahat ettirecek pozisyona getirsin :) Amin...

    YanıtlaSil
  4. Allah kurtarsin, bebegini simdiden saglikla kucagina almani diliyorum!
    Bana hamileyken herkes bu anlarin tadini cikart bol bol uyu dinlen derdi ne demek istediklerini pek anlamazdim simdi anliyorum ;) Minisler gelince tum dunya onlarin etrafinda donuyor bu yuzden simdi bu ozgur anlarin tadini cikart, bebis gelince yapamayacagin herseyii yap derim ;)
    Nil ve bizden kocaman sevgilerle!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Noni'cim.Aslında az çok tahmin ediyorum gelişi ile hayatımdaki olası değişikliği ama benim şu anlarımı en yakın yaşıyan biri olarak tahmin edersin ki zaman daraldıkça heyecan artarken son dönemlerin zorluğu ile insan bir an önce gelsin istiyor :)Bir de böyle sizleri gördükçe kıskanıyorum :) Ay ben o minnoş Nil'i kocaman koklarım,sevgiler bizden de..

      Sil
  5. canım bende 27.haftamdayım..Hiç canını sıkma dua etmeye devam et..Mevlam hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa hayırlısı olsun tatlım sanada.İnşallah sağlıkla gelsin de yavrularımız.Bol bol dua ediyorum zaten canım,ancak öyle rahatlıyorum..Sevgiler.

      Sil
  6. görmeyeli ne kadar güzel şeyler yapmışsın tatlım ya maşallah :)
    hiç endişelenme dua en güzel ilaç en iyisini yapıyorsun.
    kg hiç dert etme anne sütü ile kendine gelip hemen toparlanıyorlar...Kuzenimin minnoşu 1,600 doğdu biliyor musun maşallah şuan 2 yaşında cimcime gayette sağlıklı.Diyeceğim o ki kg düşünme sen sağlıkla kavuşun birbirinize inşallah :) moralini mümkün olduğunca yüksek tut ama buna en çok ihtiyaç duyacağın dönemdesin,düşünsene annesinin yaptığı cicileri giycek annesi ona postlar hazırlicak :) tatlı yiceniz yani herşey çok güzel olucakkkkkk :))öpüyorum sizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler tatlım :) Ayyy çok küçük doğmuş ama yaaa.Ne biliyim insan istiyor ki kilo alsın,hep güzel haberler duysun.Sağlıkla kavuşalım da inşallah tabi en önemlisi o.İnşallah şekerde bırakıp gider de bizi,senin o lezzetli tatlılarından doya doya yeriz :)Öpücükler..

      Sil
  7. korkma canım içini rahat tut o minik kuş biliyordur ne yaptığını...benim oğlum 3.800 doğmuşdu ama beni benden etmişdi yani...çatlamadık bir yerim kalmadı yani... :)

    YanıtlaSil
  8. Hayırlısı tabi ama,ne biliyim insan kilo alsın istiyor,gerçi en önemlisi sağlık,sağlıklı olsunda ne yapalım..

    YanıtlaSil
  9. valla şapka çıkartıyorum karşınızda hamılelıgın sonlarındasınız ama güzelliğinizden birşey eksilmedi aksine dahada güzelleştiniz:) canınızıda sıkmayın belkıde sıkıntılarınızn nedenı mevsım degısıklıgındendır..banada her mevsım degısımınde bır sıkıntı gelır oturur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de öyledir,zaten sonbaharı hiç sevmem,hazan mevsimi,hüzün mevsimi derlerya bende de böyle bir etki uyandırdı sanırım.Güzel düşüncelerin için de ayrıca teşekkürler tatlım..

      Sil
  10. hasibecim bende o sepetlerden ısrarla istiyorum çok güzel olmuşlar ama bana faydaları yok neyazıkki ablanıda mutlu etmeye nedersin SENI SEVİYORUM ÖPTÜM EBRU

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen o sepetlerin çok daha güzellerini yaparsın ben biliyorum ablacım :) Öperim bende...

      Sil
  11. benden kurtulmak için iyi taktik ama hiç kurtuluşun yok şekerim...bende istiyorum :) :)

    YanıtlaSil
  12. Bloğunuzu yeni keşfettim...Bebeğiniz sağlıklı olarak kollarınıza alırsınız işallah....Çok heyecanlı bekleyişler olsa gerek..... Bana da beklerim. fatoşun mutfak günlüğü

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...