Sayfalar

6 Eylül 2012 Perşembe

Kalpli Kelebekli Bluz(Tunik)


Dikiş dikebiliyor olmanın en fazla yararını özellikle bu dönemde yaşadım sanırım.Rahat edebileceğim bir çok şeyi(hatta herşeyi) kendim diktim.Özellikle bu  dönem için birşeyler dikmek çok daha basit.Normal döneme nazaran üzerine oturtma derdi yok.Çünkü rahat olması için mutlaka bol veya salaş olması gerekiyor.


Bluz ya da  tunikler de taytlarla bu dönem için rahat tercihlerden biri oluyor.Yapılışı oldukça basit aslında.Dikdörtgen iki parçayı birleştirip.Üst köşelerden kol oyuyu açıyorsunuz.Kol oyuklarına ben kendi kumaşından biye yapıp döndüm.Yaka kısmını ise lacivert bir kumaşla oluşturdum.Ve alt kısmı büzerek diktim.Daha kolay olması adına ön ve arka kısma tünel yapıp kurdela ile geçirilip de olur.Ki buna göre çok kolay olur.

 
Son olarak yakaya minik bir süs ekledim.Kendi kumaşından çiçek yaptım.Özellikle bir kaç sıra ip çektim ki daha doğal görünsün..

34 yorum:

  1. Çok güzel olmuş bu modelin yaka kısmı daha basit olanını yapılacaklar listeme eklemiştim hatta kumaşı hazır ama sabahtan akşama kadar işte olunca ayaklarım şişiyor eve gelince dikiş dikmeye halim kalmıyor.

    Güle güle kullan,ellerine sağlık;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım,aman dikkat et fazla da yorma kendini,son dönemlerde olsa dikkatli olmak lazım tatlım..

      Sil
  2. BAYILDIM BAYILDIMM BAŞKA BİR ŞEY DİYEMİYORUM ARTIK MAAŞALLAH SANA

    YanıtlaSil
  3. En şık bebek senin kızın olacak ! Sen kendine bunca güzel şey dikiyorsun kızına daha neler neler dikersin kim bilir? Sağlıkla giy canım! Çok tatlısın maşallah!

    YanıtlaSil
  4. Çok yakışmış ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Çok şeker olmuşsun yine canikom ama cingifilliye akıl vereceğine sen de artık kendini yorma bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben bişi yapmassam içim rahat etmiyo ki onu ne yapacağız :) Teşekkür ederim Funda'cım..

      Sil
  6. cnm benım hamılelık nasıl yakısmıssa sana, dıktığın, urettığın hersey bır o kadar yakısıyor.. ellerıne ve emeğıne sağlık :D

    sevgıler
    fıda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bakan güzel görürmüş çok çok teşekkür ederim canım :)

      Sil
  7. yaa ne güzel dikiş dikmeniz ben neden dikiş bilmiyorum ,bu blog hayatına girince baktım herkes dikiş biliyor ben neden merak salmamışım kendime sasırıyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. isterseniz yapabilirsiniz siz de..Biraz emek,bolca sabırla yapılmıycak birşey yok..

      Sil
  8. her zamanki gibi çok hoş olmş, geüle güle giy canm:))

    YanıtlaSil
  9. maşallah ikinize de.çok tatlı oldun iyice.inşallah sağ salim kavuşursun meleğine.Buğlem de çok şanslı,annesi pek becerikli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım,çok teşekkür ediyorum..

      Sil
  10. aşkolsun benim yorumumu yayınlamamışsın bende yazmam artık :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasıtlı yapılmış bir durum değil canım.Yorumun spam kutusunu düşmüş.Oraya da pek bakmadığımdan şimdi gördüm.Ağır hakaret içeren yorumlar dışında(ki onları bile yayınladım daha önce) eleştiri yorumlarını da yayınlayorum zaten.Böyle güzel şeyler yazan bir yorumu yayınlamaz olurmuyum.

      Sil
    2. yaptığınız herşey çok güzel beğeniyle takip ediyorum herşeyi:) fakat şu salaş kelimesini kullanmasanız daha iyi olmazmı? hiç sevmiyorum çünkü:(

      Sil
    3. Çok teşekkür ediyorum :) Kötü anlamı olan bir kelime değil aslında bol ve rahat kıyafetleri belirtmek için kullanmıştım.Malum bu dönemde kıyafetlerde rahatlık en önemlisi...

      Sil
    4. :)) ben sadece kelimeyi sevmiyorum demiştim anlamını biliyorum:)) birde hemşehrimsiniz bende bulgaristan göçmeniyim ismim Özge eviniz çok güzel güle güle oturun inşallah yeni gelecek bebeğinizle, eşinizle ve tüm sevdiklerinizle, benim kızımda 11 aylık 10.10.2012'de 1 yaşına girecek en güzel dönemleri inşallah sizde o günleri göreceksiniz. birde o güzel yemekleri yaptığınız mutfağınızı görmek isterim:)) sağlıkla sıhhatle dünyaya gelsin inşallah buğlem bebek...

      Sil
    5. Çok teşekkürler Özge'cim güzel dileklerin için.Sağlıkla büyüsün inşallah senin prensesinde.Kimbilir belki benim yavru kuşum da 10.10'da gelir :) Muhtemel tarih 18'i ama erken gelicek hissi taşıyorum :)Zaman zaman paylaştım zaten mutfak fotoğraflarını,topluca olmasa da.Yine de fırsat bulunca paylaşırım,sevgiler..

      Sil
  11. tamam o zaman tatlı anne sizi çok sevdiğimi belitmek isterim bu arada sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Tahmin ediyorum Yasemin'cim öyle olmasa alınmazdın zaten,kocaman öpücükler...

      Sil
  12. güzel haberlerinizi sibel'den alıyoruz...merakla beklemekteyiz minik prensesi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İnşallah zamanında ve sağlıkla gelir canım :)

      Sil
  13. hamilelik bir insana ancak bu kadar yakışabilir çok güzelsin:))
    sağlıkla kucağına alacağın günlere:)
    bu arada bluz da çok güzel olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Aylin'cim ne hoş sözler bunlar..

      Sil
  14. elbisen süper olmuş canım ellerine sağlık...benimde böyle reglan kol olarak kestiğim ama tek kolunun arka kısmını yanlış kestiğim bir elbisem var...yakan şahane olmuş bende bu elbiseye uygulayım diyorum ...arka kısmında brit varmı yakanın bide nasıl kestin biraz açıklarmısın seni yormayacaksa...sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Aslında benimki reglan kol gibi görünsede öyle değil .Sadece hafif kol oyuntuları var.Ön ve arkada bir.Daha sonra diğer kısımları oval olarak oluşturduğum yaka kısmına büzerek ve de ortalayarak diktim canım.Umarım anlaşılır olmuştur anlatımım.Aklına takılan birşey olursa sorabilirsin yine,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım en kısa zamanda tamamlamaya çalışacam sevgiler...

      Sil
    2. Rica ederim umarım açıklama işinize yarar...

      Sil
  16. Ellerine sağlık çok yakışmış.:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...