Sayfalar

13 Eylül 2012 Perşembe

Sepet Süsleme...


Fikir olması açısından kızımın odasındaki hazırlıkları fırsat buldukça sizlerle paylaşıyorum.Sepetlerin süslenmesi de odanın bütününe uyum sağlamsı amacıyla yaptıklarımdan bir tanesi.


Sepetin ölçüsüne uygun kılıfı diktim.Hem iç hem de dış kısmı kapladım.Ağız kısmına ise dantel şeridi fırfırlı olucak şekilde elde teğelledim ve sıcak silikonla yapıştırdım.Üstten görünümde daha net belli oluyor.


Ve dolu hali,şimdilik kızım için aldığım bazı malzemeleri duruyor. Ve olmassa olmazımız fiyonk detayı.İki yanına da kullandım.



Bu da sepetin önceki hali..


Bir de İkea sepetlerimiz var.Bunlar ıvır zıvırlar için çok iyi bence.Onlara da yine odanın tamamında kullandığım kumaştan kılıflar yaptım.Uç kısmında fisto kullandım.Ve tabiki yine fiyonk..



Tesadüf eseri bir yıl önce Trabzon'dan aldığım saat öyle uyduki odaya,neredeyse kullandığım kumaşın deseni ile aynı..
Sepetleri süslemek küçük bir ayrıntı belki ama genele çok katkısı var..

34 yorum:

  1. Hepsi çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. hepsi de çok uyumlu ve çok hoş objeler, güle güle kullanmanızı dilerim.

    YanıtlaSil
  3. umarım doğumdan sonra da bunları nasıl dıktın anlatırsın bize yol gosterme açısından super olur ;)
    Imrenıyorum senı gordukce yapasım gelıyor ama nasıl yapılır bılmıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat bulursam mutlaka paylaşırım canım,her aşamayı yaparken fotoğraflamak çok zaman alıyor ama o da bir gerçek.Bunu yapan arkadaşlarımı tebrik ediyorum.Bir de ben fotoğraf konusunda da oldukça titizim.Zilyon tane fotoğraf çekmessem içim rahat etmiyor,sonra bir de onları düzenlemek var..

      Sil
  4. Şanslı bir prenses olcak senin gibi bir annesi var, cok güzel olmuşlar canım ellerine emegine saglık

    YanıtlaSil
  5. Ayyyy pek şeker olmuş , sen ve şirin bebişin sağlıklı günlerde kullanın,kavuşmanıza az kaldı heyecen dorukta dimi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet çok az kaldı,içimdeki his sonuna kadar beklemiycek diyor hayırlısı bakalım :) gelsin artık :) teşekkürler tatlım..

      Sil
  6. elllerine sağlık canım çok şık ,çok şirin, çok zevkli olmuş...:)40.0000000000000000000000000 kere maşallah...

    YanıtlaSil
  7. bebişin çok sanşlı böyle marifetli bir annesi olduğu için , ellerine sağlık çok güzel olmuş güle güle kullanın prenses ile sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,inşallah,kocaman sevgiler..

      Sil
  8. BIRBIRINDEN GUZELLER. GULE GULE KULLANSIN MINIGIN ODASINDA.

    YanıtlaSil
  9. harika olmuşlar.....çok beğendim.Her şey birbiriyle uyumlu oda aydınlık ferah daha ne olsun:))Ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım herşey bir biri ile fazla uyumlu oldu :) Teşekkür ediyorum..

      Sil
  10. dün tesadüf eseri siteleri dolaşırken sizin bloğunuza denk geldim. dikiş dikmeyi çok severim, elim de yatkındır ama bu becerim sadece sökük dikmekle ya da paça kıvırmakla kısıtlı kalmıştır. ancak bu bloktan sonra içime bir şevk geldi :) emeklerinize bayıldım.

    benim de 5 yaşında bir kızım ve 7,5 aylık da bir oğlum var. Allah size de yavrunuzu kucağınızda görmeyi nasip etsin.

    bebişin perdeleri de benim evimin bir odasında mutlaka kullanmak istediğim perdelerden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birşeyler katabildiysem ne mutlu bana :) Sizin yavrularınızı da Allah bağışlasın...
      Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum..
      Umarım sizde uygulayabilirsiniz perdeleri,insanın kendinin yaptığının keyfi ayrı güzel gerçekten,sevgiler..

      Sil
  11. aaahhh Buğlecim ne kadar şanslı ona böyle güzel ciciler yapan ve onu sabırsızlıkla, sevgıyle bekleyen bır annesi var maşallah maşallah...Allah sizi nazarlardan korusun.Sizin her postunuzu gördüğümde içim açılıyor güzel şeyler görmek insanda güzel duygular uyandırıyor :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler tatlım,senin de birbirinden güzel yorumlarını okumak büyük keyif,sevgiler..

      Sil
  12. canim benim, tatilde oldugum gunlerde yorum yazamasam da tum postlarini her gun takip ettim....masallah hazirlilar cok guzel gidiyor....sayende bizlere de dikis hevesi geliyor ;) bebis cok sansli....benim blogumda bulabilecegim kirpi ipli sepetler de aklinda olsun....istedigin kutuyla istedigin ebatla ve renkle yapabilirsin....ben yegenime, banyodaki sampuanlarini koymasi icin yapmistim, cunku plastik yogurt kabi ve kirpi iple yapilinca, islanmasinda hic mahsur olmuyor, kolayca da kuruyor...aklinda olsun canim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu fikri uygulamak ardiyedeki ıvır zıvırlar için aklımda çoktandır,ama bir onu bir bunu yapıyım derken yetişemiyorum canım,gerçekten çok hüş bir fikir..

      Sil
  13. ebru(görümcek)15 Eylül 2012 00:00

    canım tekrar nice mutlu beraber güzel yıllara iyiki birbirinizi bulmuşsunuz geçde olsa senin gibi bir kız kardeşe sahip oldugum için çok şanslıyım ikinizide gerçekten çok seviyorum mutluluklar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz ablacım,güzel dileklerin hepimizin yuvaları için geçerli olsun inşallah..

      Sil
  14. O beyaz hasır sepetleri ben de çok seviyorum. Hatta bohçaları onlara koymuştum ya :) Kendime de yığınla o sepetlerden alasım var da frenliyorum kendimi işte *-* Yalnız, içine diktiğin kılıflarla öyle cici olmuş ki; saatle olan uyumu da ayrı bir alkışı hak ediyor bence :) Herşey çok güzel canım, ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten biz bayanların alma hevesi yokmu,aldıkça alasımız geliyor bir de :) Teşekkür ederim Demet'cim..

      Sil
  15. cok guzel olmus canım ellerıne saglık, sepet odadaki hersey ile uyumlu olmuş. hamarat ve güzel anne :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Handan'cım kim bilir sen neler yaptın prensese,öpücükler..

      Sil
    2. canım ben de birşeyler yaptım ama oda yapmadık biz kendi evimize taşınana kadar da yapmayı düşünmüyorum kullanmayacağı odayı dekor edip bir kac ay sonra tasındıgımızda kullanılmamıs mobilyalar sökülüp tekrar monte edilirse haşat olur diye düşündüm. ev tipi ana kucagı ve sepet beşik aldım, şimdilik odamda uyuyacağız inşallah.diğer doğum için şeker, çikolata, mevlidi için çok güzel şeyler planladık bu hafta malzemeleri ailem alıp yapıcaz kısmetse.

      bu arada senin için dün çok endişelendim. ilk defa hamileliğimin haftası postu yapmadın pazar günü , bir şey oldu diye çok korktum :) çok şükür burdaymışsın. ben normal doğumu düşünürken günler yaklastıkca korkmaya basladım ve kendımı hıc hazır hissetmediğim için sezzaryende karar kıldık. zaten bel fıtığım oldğu için riske girilmemesi adına da bu kararı verdik. kısmetse erken gelmediği takdirde 29 ekim'de doğum var. Sizin ne durumda, bebiş baş aşağı döndü mü ?

      Sil
    3. Bende çok tefferuatlı bebek odası almayı gerek görmüyorum canım.Zaten çocuk küçücük bazen yatmıyorlar bile yalnız ve öylece kalıyor,kendi birşeylerin bilincine varınca alınması ve kendi istediği gibi olması daha mantıklı.Doğum konusunda hayırlısı canım yaa,sağlıklı bir şekilde olsun da,öyle uygun görüyorsan sezeryan olsun.Bizim küçük hanımım dönüp dönmediğini ancak bu hafta öğrenicez,dönsün diye hep dua ediyorum canım ama hayırlısı öyle ise öyle olsun tabi...Ayyy tarih bile belli desene :) Benim içimdeki his (ki tabi hayırlısı) bizim kız bu ay sonu gibi gelicek :) Ayyy yazarken hafta yazdım önce hayırdır inşallah :)Tüm hazırlıklarda kolaylıklar diliyorum canım,en keyifli aşamalardayız gerçekten...

      Sil
    4. ben de senın gıbı dusunuyorum oda konusunda canım aslında sabretsem kendısı secmesı ıcın buyumesını beklesem ama o kadar da bekleyemem :) doğum konusunda ınsallah tum hamılelere hayırlısı olur ve saglıkla dunyaya gelırler. senın zaten 18 ekım dı sanırım yanlıs hatırlamıyorsam ve genelde bebekler erken doğuyor cok nadır haftasını doldurup ınatla gelmek ıstemeyen bebekler var. ay sonunda doğabılır ne buyuk bir mutluluk vakit yaklastıkca günler gecmek bilmiyor. herseyın hayırlısı olsun ınsallah. öpüyorum cok.

      Sil
    5. Nedendir bilinmez bende sezeryandan korkuyorum hiç istemiyorum canım yaa,hayırlısı tabi..O zaman inşallah en kısa zamanda kendi evinize taşınırsınız ve sende içine sinen şeyleri alırsın canım.Evet 18 ekim muhtemel tarihimiz,hayırlısı bakalım,prensesler hangi günü seçicekler gelmek için :) Bazen sezeryan için günü beklerken bile doğum başlayabilip erken alıyorlar,hayırlısı tatlım hepimiz,tüm hamileler için,sağlıkla kavuşalım inşallah minnoşlara..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...