Sayfalar

11 Eylül 2013 Çarşamba

11.Ay'ında Buğlem Elora..


Nasıl da çabucak geçiyor zaman.Daha dün gibi burada hamilelik notlarımı yazıyordum,şimdi ise 11 ayını geride bırakan meleğimden bahsediyorum :) Zaman kavramım değişti kesinlikle.
Bol fotoğraflı bir post oldu :)


Bu ay kesin yürür gözüyle bakıyordum ama korkusunu bir türlü yenemedi.Bazen oynarken unutup iki elini bırakıyor ama sonrasında yani bi kaç sn sonra öyle bir korkuyla tutunuyor kii.Sadece son iki gündür ben mekik çekerken :))) yanıma gelip olduğu yerde ayağa kalkmaya çalışıyor.Kalkıp bi kaç sn durup popo üstü düşüyor.Ama yılmadan devam ediyor.Bakalım belki 1 yaşını doldurmadan ayaklanır.Bu iyi birşey mi değil sanırım.Emeklmeye başladığından beri kurcalamadığı yer girmediği delik yok.Ama ben yine sabırsızlıkla yürümesini bekliyorum :)


Yeme olayımız hala sorunlu :( Bazı günler hiç birşey yemek istemiyor.Sadece devam sütü içiyor.Ve hala kahvaltımızı karışım halde yiyoruz.Ara ara deniyorum tek tek vermeyi.Peyniri yiyor,ama yumurtayı ağzına sürdürmüyor.Ama kaşımın içinde yiyor.Beyazından midesi kalkıyor,tiksiniyor.
Çorbası hala püre kıvamında olmassa yiyemiyor.Katı şeyleri tek tek yiyor.Ama sulu yemek biçiminde katıyı yutmuyor,çıkarıyor.Pilav,makarna vs yiyebiliyor.Ekmek,bisküvi..Ama ekmeği birşeye bandırıp verince yemiyor çok tuhaf.


Yaramazlık yaptığının farkında :) Daha kızım dediğim an sıçrıyor :) Ama yapacağından da geri kalmıyor.Prizlere taktı bu aralar.Öyle kızıyorum ki.Sürekli anlatmaya çalıyorum.Ama izin vermeyişim daha çok çekici kılıyor.İlk fırsatta erişebilceği bir prizde soluğu alıyor :(


Bazı eşyaların isimlerini öğreniyor yavaş yavaş..Nerede diye sorduğumda bakıyor ve kocaman gülümsüyor..
Yastık gördüğü anda hemen kafasını yastığa koyuyor :) Hoş hala yastıkla uyumuyor ama :)
Yada babası yatış yap kızım dediğinde hemen yatıveriyor.Ama beni dinlemiyor :)


Oyuncaklarla hiç işi yok.Kendini ev keşfine adadı.Kucağa alınmayı hiç sevmiyor mesela.O yüzden bebek bekliyenlere ve bebği küçük olanlara tavisyem bol bol kucağınıza alın,aman kucağa alışır diye korkmayın,sonra kendileri istemiyor zaten..
Tv artık hiç izlemiyor.Önceden reklamlar dikkatini çekiyordu artık kesinlikle bakmıyor.Reklamlar yemek yedirirken çok iyi oluyordu.Malesef hiç dikkatini çekmiyor.Zaten biz de tv izleyen evebeynler değiliz..


11 ayı da geride bıraktığımıza göre başlasın doğum günü hazırlıkları :)


Hayattaki onca zorluğa rağmen gözlerinin içi bile hep gülümsesin bebeğim.Canım kızım benim..

15 yorum:

  1. Allahim esirgesin.ne guzel anlatmissin.ayni duygulari yasadim ama tekrar yasayacagim icinde cok mutluyum:))))

    YanıtlaSil
  2. nasil tatli bir cocuk yaaa masallah nazar degmesin :) bu minnos gibi bir kizim olacagini bilsem hemen anne olmak isterim inanki :))

    YanıtlaSil
  3. son fotosunu pek beğendim. maşallah cnm. çocuklara yemek yedirmek dünyanın en zor işi zaten :)

    YanıtlaSil
  4. Yerim ki ben onu maşallah çok tatlı :)

    YanıtlaSil
  5. Hakikaten zaman nasıl hızlı geçiyor. İnsan dönüp baktığında film karesi gibi geçiyor gözlerinin önünden. Buğlem kocaman kız olmuş annesi 41 kere maşallah :) İlk adımları hemen gelsin inşallah :)

    YanıtlaSil
  6. Maşallah sana da, kızına da..
    Doğumgününü sabırsızlıkla bekliyoruz kesin çok güzel şeyler düşüneceksin:)

    YanıtlaSil
  7. Canım ya Maşallah kocaman olmuş :)

    YanıtlaSil
  8. RABBİM hep güzel günler göstersin evlatlarımıza..ALLAH bağışlasın çok tatlı:)yemek konusuna gelince bende iki çocuğumdada yemiyorlar diye o kadar kastım ki ben dert ettikçe onlar iştahtan kesildi:)bakıyorum çevreme pek umursamayanların çocukları maşşallah kendi alıpgötürüyor yemeği ama benimkilere zorla bin nazla ve anladım ki fazla kafaya takmayacaksın acıkınca yiyor gerçektende ama gelde bunu anne yüreğine anlat:(

    YanıtlaSil
  9. maşallah canım kocaman oldu hakikaten.yumurtayı daha önce dedimmi bilmiyorum ama biz tavada domatesli pişiriyoruz yumuşak olduğu için yutması zor olmuyor.domatesi rendeleyip az sıvı yağ ya da tereyağı ile biraz kavurup yumurtayı kırıp karıştırıyoruz homojen bir karışım oluyor yani.bir dene istersen.bir de gurme bebekte değişik yumurta tarifleri var.İrmik-yoğurt-su-dereotu(maydonoz)-yumurta bir tarif denemiştim onu da sevdi İrem.

    YanıtlaSil
  10. allah nazarlardan saklasın çok şirin :)maşallah maşallah 41 kere.

    YanıtlaSil
  11. oy çok tatlı ya gülen yüzünü öperim.. son poza bayıldım..

    YanıtlaSil
  12. gerçekten o gözlerindeki pırıltı herşeye değer dedirtiyor di mi:) maşallah :))

    YanıtlaSil
  13. Maşallah, Allah bağışlasın.
    İsmi de güzelmiş minik bebeğin...

    YanıtlaSil
  14. ne kadar tatlı maşalah nazar değmesin :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...