Sayfalar

14 Kasım 2013 Perşembe

Kilo,Diyet,Ben


Farkedilmiştir belki.Bir süredir kendime birşeyler dikmiyorum.Cezalandırdım kendimi :)
Aslında hamilelik öncesi de normal kilomun epey üzerindeydim.Evlndiğim zaman 51 kilo olduğumu düşünürsek 60 kg ile hamile kaldım.Neyse hamilelik döneminde gastesyonel diabet problemi yüzünden diet yapıp hamilelik boyunca 5kg almış 65 kg ile doğuma girip 57 kilo ile çıkmıştım.Vel hasıl benim onca ay herşeyden mahrum kalmam zamanla bir iki en sonunda 61,8 e ulaşmama kadar sürdü.En sonunda kesin kes bir diyete girdim.Tam iki haftadır kararlılıkla sürdürüyorum.Aslında instagramda paylaşmıştım oradan takip edenler bilir.Hatta bugün ulaştığım kilo 58,1.İki hafta için gayet iyi bence.Ben daha uzun sürede gider diye düşünüyordum.Aslında kilo verme işi tamamen beyinde bitiyor.Karnımzı tok da gözümüz hep aç nedense.
Şöyle bir anımı paylaşıyım aklıma gelmişken.Ben hayatım boyunca her zaman kilo almaktan korkan bir yapıya sahibim.Biraz alıyım hemen diyete girerim.Bilenler bilir.Çok mu kiloluyum yok değil.Hatta hayatımda ilk kez 60 üstlerini gördüm.Neyse anıma gelelim.Nikah hazılıkları sırasında doktordan rapor almak için gittik.Doktor raporu hazırladı verirken de şöyle dedi.Beni yanlış anlamayın size bi kaç tavsiyede bulunucam.Kızım sen sakın kilo alma!! Ama düşünün ben 50 kilo birşeyim o zaman..Ama tabi eşim 1.86 ve 70 kilo falan :) Bir de düşünün ben zaten kiloyu problem eden bir yapıdayım .Neyse hep o doktorun lafı aklıma gelir.Tabi eşime de tavsiye de bulundu ;) Onu yazmıyım :)
Neyse bu yazı da biraz benden oldu.Kendimi mutlu hissedeceğim kiloya ulaşmaya epey var daha ama sabırla ve azimle devam ;)
Not yazı fotoğrafsız olmasın diye instagramda paylaştığım bir kareyi sizlerle de paylaşayım :)

20 yorum:

  1. ayy bir ölelim o zamannn
    doktorun da işgüzarlığı bence :D
    beni görse at kendini şurdan aşağı derdi herhalde ahahhahha
    77ile hamile kalıp 95le doğuma girip 86 ile çıkmıştım ödemi atınca tabii :D
    59u görsem göbek atıcam :D

    YanıtlaSil
  2. canım ben de diyete girmeyi düüşünüyorum ama emziriyorum gündüz bir kere akşam da yatarken. ondan çekiniyorum. sen sanırım emzirmeyi bırkmıştın öyle hatırlıyorum. acaba ben yapabilir miyim ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emzirirken de yapabilirsin tabi,bol bol su için derim.Hamileyken bile yapılıyorsa emzirmeye ne kalmış ama öyle değil mi ;)

      Sil
  3. ah şu kilolar. bende çok kilo aldım cnm. vermek te zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor ama vermek lazım canım yaa,yoksa aldıkça alıyor insan , dur demessem duracağı yoktu ;) İnşallah sen de kendini mutlu hissetiğin kiloya ulaşabilirsin cnm.

      Sil
  4. Niye öyle dedi ki doktor.İşgüzarlık yapmış bence.

    YanıtlaSil
  5. bence biz hanımlar abartıyoruz .. önemli olan en başta sağlık hem sonra size biracık kilo yakışıyor diye düşünüyorum :) :) en kısa zamanda dikişlerinizi bekliyoruz ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyormusunuz kilo almanın bana yakıştığını çevremde öyle çok kişi söyledi ki ben 60lara ulaştım :) En yakında yeniden dikmeye başlıyorum..Bir iki kilo daha gitsin ;)

      Sil
  6. Bende sendenim ve seni anlıyorum. Hakikaten zihinde bitiyor bu iş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemeyeceğim değince pekala yemeyebiliyor insan dimi canım,hiç doymam denilen minik porsiyonlarla çok da güzel doyuluyor,öpücükler...

      Sil
  7. azmini takdir ediyorum,ben beceremiyorum diyet işini:(bebeikin de ayyynı sen!maşallah..

    YanıtlaSil
  8. Ahhh diyet!Ben de bu aralar niyet ettim diyet etmeye ...Tan 2 hafta oldu 2,5-3 kilo gitti çok şükür.Toplamda 8-9 kilo vermek istiyorum,durmak yok,verene kadar ve sabitleyene kadar devam.Herkesin kendini sağlıklı mutlu hissettiği bir kilo vardır ya o kiloya düşeceğim inşallah...Sevgiler,http://benbuara.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hepimiz kendimizi mutlu hissetiğimizz kilolara ulaşırız canım,sevgiler..

      Sil
  9. Ben de senin gibi bebis buyutuyorum canim ama maalesef buralardan cok uzak kaldim. neyse lafi uzatmayayim. Diyecektim ki kizinin fotolarini gordum, cok tatli masallah :) Koklaya koklaya op onu benim icin. Sevgiler :) Şeyda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyda'cım sen de güle güle büyüt yavrunu inşallah..Kocaman öpücükler bizden de..

      Sil
  10. ah bu kilolar istiyorum ki hep eskisi gibi olayım olmuyor hedef kilo 55 bakalım ne zamanda olacak sen harika gidiyorsun bu arada haklısın sadece gözümüz aç :)

    YanıtlaSil
  11. merhabalar sizi verdiğiniz kilolardan dolayı tebrik ediyorum bende doğum yapalı nerdeyse 11 ay oldu ama hiç kilo veremedim.hatta aldım nasıl verdiğinizi biraz anlata bilirmisiniz.sizi sadece bloğunuzdan takip ede biliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle az ve sık beslenin.Mutlaka 3 ana 3 ara öğün olsun.Bol su için. Yapabiliyorsanız spor yada hiç değilse yürüyüş.Ben her ikisinide malesef yapamıyorum.Ama porsiyonlarımı oldukça küçük tutuyorum.Sık sık yendiği için açlık hissi zamanla azalıyor.1 hafta 10 güne alışıyor insan.Ama ben emzirmiyorum.Emziriyorsanız biraz daha zor tabi.Emzirdikçe insanın içi kazırnıyor.Bir de benim şeker problemim var o yüzden karbonhidratlı besinleri hiç yemiyorum.Tatlı hiç yemiyorum.Çok canım çekerse çok minik bir parça atıyorum ağzıma o kadar.İnşallah sizde verebilirsiniz.Sevgiler,yavrunuza şimdiden mutlu yaşlar..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...