Sayfalar

18 Nisan 2014 Cuma

Mobilya Boyama


Burada yazmamıştım ama instagramda bahsetmiştim sandalyeleri boyamak istediğimden.Bir süre netten araştırdım.Ve genellikle pek çok kişinin Polisan x1 anti aging boyayı kullandığı ve memnun kaldığı sonucunu ulaştım.Neyse boyayı aldık.Eşimle boyamaya başladık.Geceleri boyuyoruz.Koku hiç yok zaten sorun olmuyor.Bir gece iki gece üç gece her gece ayrı kat atıyor.Tamam siyah çok güzel kapandı.Ama fotoğrafta da göründüğü gibi renkbizim İkea mobilyalar yanında çok opak beyaz kaldı.Diğer bir sorunsa azıcık darbede boya kalkıyor.Ee sandalye de haliyle durmadan yerinden oynatılıyor.
Sonuç mu boyacı arıyoruz :(

Bu da boyanmadan önceki haliydi

34 yorum:

  1. bence yine gayet başarılısın bende evimde zigon sehpalarımı ve kocaman ayakkabılığımı boyamıştım ama sağlam verniklemek gerekiyor sanırım 5-6 kat vernik geçtim sprey vernik deneyin derim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renk tonuda hiç uymadı o yüzden de sıkıntı yaşıyoruz.Aslında vernik de rengi epey kırıyormuş sanırım.Yani hafif bir sarartma oluyormuş diye okumuştum bir yerlerde

      Sil
    2. Şu an senin adına düşünüyorum da acaba ne renge boyatacaksın diye. Ya eski rengine döneceksin ya da acaba sen mint yeşili ve toz pembelerle çok içli dışlısın ya öyle bir renk olsa eve samimi ve masalsı bir hava verir mi acaba? Ya da turkuaz?
      Yada klasik renkler eskisi gibi. Şu an ne renk yapacağını çok merak etti canım.

      Sil
    3. Renk konusunda biraz endişeliyim açıkçası.renk tavisiyeleri göze çok hoş geliyor ama bilmem ki

      Sil
  2. Sen boyamak istediğinden bahsetmiştin ama bu kadar çabuk yapmaya kalkışacağını düşünmemiştim.
    Ben sandalyelerinin eski halini çok beğeniyordum açıkçası. Bir de boyama başarılı bile sonuçlansaymış
    ben yine beğenmedim. Odan çok renksiz olmuş. Beyaz güzel de içine başka renk girmeyince albenisi kalmamış :(
    İnşallah kısa sürede boyacı bulup ucuza halledersin.

    YanıtlaSil
  3. x1 zamanla sararmada yapmayan panel kapı boyası oldugundan, kesin boyatıcaksanız krem sprey boyayla renk kırması yapabilirsiniz renk tonu bariz devam ederse zaten boyatmayı göze almıştım dersiniz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde uygun yerimiz olsa sprey boya düşündük ama malesef.Bir balkonumuz bile yok :( O yüzden mecburen boyatıcaz..

      Sil
  4. Ben çok beğendim çok zor bir işi başarı ile yapmışsınız ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum :) Aslında boya olarak iyi oldu gerçekten ama işte..

      Sil
  5. neyse hayırlısı olsun üzülmeyin buda bi tecrübe oldu bence. Tabiki insanın içine sinmeyen şeyin gözünün önünde durması gözünün içine içine batar ama olsun bu riski alıp boyamasaydınız hep aklınızın bi kenarında keşke boyasaydım fikri kalıcaktı en azından artık fikriniz net bundan sonra ev eşyalarına dokunulmayacak :) değişebilcek - düzelmesi mümkün ve geriye alınabilir hatalar için sakın moralinizde en ufak bir bozukluk yaşamayın acizane bir tavsiye ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi biraz can sıkıyor.Ama evet elimizden geleni yaptık,aklımızda kalmasındansa.bundan sonrasına ders oldu :)

      Sil
  6. tatlım bence hazır siyah renk tamamen kapanmışken pes etmeden birde kırık beyaz krem rengi ( ikea mobilyalarının rengi ) ile bir kat daha boyayıp 5-6 kat mat vernik atın o zaman ton farkı olmaz bence, hem vernik boyanın kalkmasını önlüyor daha sağlam oluyor

    YanıtlaSil
  7. canım sana mesaj da attım diğer bir alternatif bence sandalyelerde beyaz dan vazgeç, mint yeşili, turkuaz gibi çarpıcı bir renge boya bence, ve 5- 6 kat mat vernik şart vurmalara karşı boyayı daha sağlam tutuyor. bende geçen gün şifonyerimi boyadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar'cım biz evde boyuyoruz o yüzden malesef evde balkon filan olmadığından kokulu şeyler kullanamıyoruz.renk tavsiyeleri çok hoş da.baya marjinal bi değişiklik olucak.Ben göz önünde çok renk olunca daralıyorum ev de çok küçük bakalım.Tavsiyelerin için çook teşekkürler..

      Sil
  8. Bir sitede en son üzerine sentetik boya geçince sağlam olduğunu okumuştum. Ben de şu an zigonumu boyuyorum, öyle yapacağım. sanırım sentetiğin rengi uygun olursa sıkıntı olmaz. Tabi şu da var, ton farkı illa ki oluyor. Ben evdeki çoğu şeyde bu sorunu yaşıyorum ama artık takılmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında boyacıdan bu konuda tavsiye aldık.Ama sentetik boyalar kokulu olduğundan evde boyama imkanımız malesef yok.Evet ne kadar istese de insan rengi tutturması zor.Beyaz bile olsa..

      Sil
  9. Zımpara veya chalk paint yapıp üzerini boyarsan boya kalkmaz. Tonu için bişey diyemiyorum tabi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) zımpara işi bize öok zor geldi canım.malum sandalye de bu iş baya zor

      Sil
  10. ben senin blogu sevdim biliyon muuu :)
    değişik,sevimli fikirlerin var,beyaz güzeldiiirrr,en masum renk
    boya kokusu için fısfıslı şişeye kolonya koyup sıkıyorum,yani tamamen almıyorsa da hiç yoktan iyidir
    kolay gelsin,sevgiler

    YanıtlaSil
  11. offf cok can SIKICI birsey :( bende cok takarim böyle seyleri icime sinmeyen bir sonunc olursa hic duramam esime saldiririm :) ama sen söylemeseydin farketmezdim resimden renk tonunu ama eminim yakindan bellidir.Olsun boyaci halleder istedigin tonda

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  12. aynı hataya 2 yıl önce bende düştüm malesef ve sonuç hüsran...boyatmaya kalktığımda ise astarı bezinden pahalıya geliyor neyazıkki .kolsylıklar diliyorum.vernikleseniz dahi boya kalkacaktır bence hiç uğraşmadan kesin sonuca varmanız dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa boyacılar çok para istiyor cidden.Ondan kalkıştık zaten.Biz mesela bu sandalyeleri alırken 30tlye almıştık ama eminim boyamaya en az 2-3 kat para isterler :( İnşallah..

      Sil
  13. bence de en sağlamı boyatman:))denemişsiniz istediğin gibi olmadıysa boyat gitsin..

    YanıtlaSil
  14. beyaz almışsınız sanırım beyazın içine keten rengi kattırıyorsunuz daha kırık bir renk oluyor , boyacılar neredeyse mobilya fiyatına boyuyor .
    bilginize

    YanıtlaSil
  15. aslında siyahken bence daha farklı ve orjinal duruyordu, bir arkadaş da yorumunda bahsetmiş, contrast oluşturması açısından beyaz değil de farklı bir renge boyayabilrisin cnm kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında göze hoş gelir ama,böylesi marjinal bir değişiklik nasıl olur beynimi kurcalıyor bakalım.şimdilik hala beklemedler..

      Sil
  16. Malzemeden malzemeye farklılık olduğundan ya da zımpara yapılmadığından dolayı da sorun olmuş olabilir. Yorumlarda belirttiğiniz gibi bazı durumlarda astarı yüzünden pahalıya gelebiliyor. Sıfır sandalye fiyatından bile yüksek fiyat verebiliyorlar. Umarım en kısa sürede probleminizi giderebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...