Sayfalar

19 Ocak 2016 Salı

Actifry'da Yufka Cipsi (Actifry Atıştırmalık Sepette Ev Cipsi)


Actifry'ın atıştırmalık sepeti yemek pişirme seçeneklerimizi arttırmış oldu..Adı üstünde atıştırmalık sepetya biz de bu sefer kızımla karlı kış gününe yakışır bir atıştırmalık hazırladık..
Yufka cipsini duymuş fakat uygulama fırsatı olmamıştı..Neden Actifry'da olmasın diyip uygulamaya koyulduk..En güzel yanı 3-4 dk gibi kısa bir sürede hazır olması oldu..


Malzemeler
2 adet yufka
1 yemek kaşığı labne peyniri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça (ben biraz domates,biraz da biber salçası kullandım renk katsın diye)
Arzu edilen,damak tadına uygun baharatlar..Ben bolca kekik,nane,karabiber,fesleğen,kırmızı toz biber kullandım..

Hazırlanışı
Öncelikle sos karışımımızı  hazırlıyoruz..Hepsini bir kapta güzelce harmanlıyoruz.
Daha sonra yufkanın birini serip fırça yardımı ile hazırladığımız sosu üzerine güzelce sürüyoruz..
Daha sonra diğer yufkayı üzerine kapatıp güzelce bastırıp iki yufkanın birbirine yapışmasını sağlıyoruz.Son olarak kalan sosu yine üzerine sürüyoruz..
Daha sonra yufkalardan ince şeritler kesiyoruz..Bu şeritlerden ilk olarak kareler,sonrasında da üçgenler oluşturuyoruz..

Pişirme 
Atıştırmalık sepeti yapışmasın diye fırça yardımı ile ilk pişirme öncesi bir kez yağlıyoruz. Daha sonra hazırladığımız üçgen hamurlarını atıştırmalık sepete dizip Actifry'da 3-4dk pişiriyoruz.










Birlikte yemek için dip sos da hazırlayabilirsiniz..Sadece bir kase yoğurt ve bolca nane yeterli..


8 yorum:

  1. ben bu tefalin actifry ürününü zaten almayı kafaya koymuştum hatta geçenlerde tefale gittiğimde birçok çeşidi olduğunu görünce aklım karıştı almadan geri dönmüştüm en iyisi biraz araştırayım demiştim:) varmı önerin..
    muhteşem görünüyor cipslerin alırsam hemen deneyeceğim:)
    sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir sürü modeli çıkmış.Benim ki ilk çıkanlardan.Neredeyse 6 yıldır kullanıyorum.Evlenmeden önce almıştım.Amerikan mutfaklı bir evde inanılmaz rahat ve kullanışlı bir ürün.Sağlıklı yiyecekler yiyebilme imkanımızsa cabası..Ben alırken sadece bu modeli vardı.yani en ilkeli oldu şimdi :) Maddi imkanlar doğrultusunda diğerleri de olabilir elbet..Ama diyebilirim ki bu modeli de gayet kullanışlı..Doldur Actifry a o pişirsin.Sen salatanı hazırla..Bu yeni çıkan sepeti ile çok daha kullanışlı oldu..

      Sil
  2. Ben de böyle bir ürün almaya niyetlenmiştim ama vazgeçtim nedense zamanında, alacağım sanırım, çok kullanışlı görünüyor.Bayıldım bu arada çıkan sonuca^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum,çalışıyorsanız eğer ekstra kolaylık sağlıyor..Hem mutfak kirlenmiyor,hem sağlıklı yiyorsunuz,hemde çak daha çabuk yemeğiniz hazır oluyor..Ben yıllardır memnuniyetle kullanıyorum gerçekten..

      Sil
  3. Nefis görünüyor :) bende yer kaplıyor diye almadım ama ara ara akşıma düşüyor bu actifry

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok pratik bir yardımcı..Ben yıllardır kullanıyorum,evlenmeden önce almıştım,koku vs gibi sebeplerden,iyiki almışım dediklerimden oldu canım...Tavsiye ederim..

      Sil
  4. Hiçç yufkadan cips olurmu ve olmuş :) makinasına sahip olsaydım kesinlikle denerdim afiyet olsun size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırında da yapabilirsin canım öyle de nefis oluyor..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...