Sayfalar

14 Ocak 2016 Perşembe

El Nakışı İşlemeli Örtü


Merhabalar
Uzunca bir süredir el nakışı yapmıyordum..Elime alınca ne kadar özlediğimi farkettim..Aslında işleyeli epey oldu.Fakat bir türlü fotoğraflamaya fırsat olmadı..El emeklerinin her biri ayrı terapi,yineliyorum..
Bu örtü hazır kit aslında..Eşimin teyzesi Almanya'dan almış.Uzunca bir zaman yaparım diye bir köşede bekletmiş..Yapmayacağını düşündüğü için bana verdi..Örtü,üzerinde cizilmiş deseni,desen için ipleri,iğnesi hepsi vardı..Desen için renkli ipler vardı..Ama benim renkli ve hatta bilhassa pembeli bir çok örtüm olduğu için krem ve kahve renk iple işledim.Böyle çok daha zarif oldu bence..


Desen dört köşesine orantılı olarak çizilmişti..Dolayısı ile çalışması oldukça kolay oldu..







Bu arada yazıyı hazırlarken başıma geleni de paylaşayım sizlerle..O kadar zaman bekledim fotoğrafı çekmek için..Tam yıkadım ütüledim serdim..Görsellik önemli ya,kahveyi de yerleştirdim örtünün üzerine..Sanırım 15-20 kare çektim ki elimin altında sürekli dolanan,anne kek yiycem anne mum,anne şu anne bu diyen minik tavşanı engellemeye çalışırken kahveyi örtü üzerine devirdim :( Yoksa ben bu çektğimin bir 3-5 katı daha çekerdim :( kısmet değilmiş..


Burada daha net belli oluyor..Yaptığım esnada gösterme amaçlı çekmiştim bu kareyi..Mavi ile göründüğü üzre çizim..Yıkanınca gidiyor..


6 yorum:

  1. Elinize sağlık, harika olmuş! Bayıldım... Ama daha buraya eklemeden nazar değmiş :) İnşallah başka bir şey gelmez başına.. Hakikaten çok sevdim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum,gerçekten öyle oldu :)

      Sil
  2. Çok çok kibar bir örtü olmuş nakış yeteğin oldukça başarılı sunumun ise mükemmel ötesi , işleyen ellerine nazar değmesin.

    YanıtlaSil
  3. Ayy bakmalara doyamadım, bakmalara kıyamadım. Nasıl güzel ve zarif bir çalışma olmuş, tıpkı sizin gibi. Hay maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy nasıl içten bir yorum bu böyle,çok teşekkür ediyorum Funda Hanım'cım..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...