Sayfalar

23 Şubat 2012 Perşembe

Yaban Mersinli Kek (Ekmek Yapma Makinası'nda)

                                          
                                                             Merhabalar
Bir süredir.Ekmeğimiz artık evde pişiyor.Doğum günü hediyelerimden biriydi ekmek yapma makinası.Ben almayı düşünüyordum tereddüt ediyordum.Eşimin ablası da sağolsun almış. İnanılmaz lezzetli bir ekmeği oluyor.Hele o mis gibi ekmek kokusu etrafa yayılınca müthiş..Ama ben sizlerle öncelikle kekini paylaşmayı uygun gördüm.Çok uzun sürede pişirse de (3 saat) lezzetli bir kek oluyor.
Islak kek misali.Aslında 3 saati de pişirme süresi değil.İçine sadece malzemeleri koyup pişmesini bekliyorsunuz.Çırpıyor ve pişiriyor.
Tarifi ben buradakini kullandım.Tek farkı ben yaban mersinli yapacağım için kakao ve çeviz değil iki avuç kadar yaban mersini ilave ettim.Ben kek ve kurabiyede kuru meyvelere bayılırım sade yerine böyle meyveli kek ve kurabiyeler tercihimdir.Bir de reçelle yemeğe bayılırım.Herkez yadırgıyor ama ben seviyorum :)

13 yorum:

  1. Kek süper görünüyor.. Ben de bir süredir ekmek yapma makinası bakıyorum internette, ama çok büyük ve çok yer kaplaması beni hep geri çekiyor evim ufak olduğu için. Sen nasıl memnun musun?
    Not: Senin mutfak düzenin o kadar hoşuma gitti ki kendime seninki gibi kavanozlar alınacak diye not ettim:) Mutfağından daha çok kareler koymalısın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım :) Makinanın marifeti :) Benim ki öyle çok büyük değil canım Arçelik'in.Şimdilik gayet memnunum.Ekmeklerin ne kadar sağlıksız ortamlarda yapıldığını gördükçe hep aklımda olan birşeydi.Gayet güzel ve en önemlisi zahmetsiz.Sadece malzemeleri içine koyuyorsun o kadar.Karıştırma mayalama pişirme hepsini hallediyor..
      Cam kavanozlar çok kullanışlı oluyor gerçekten canım.Hatta ben baharat takımı almıştım ama kaldırdım,bu şekilde çok daha rahat,fırsat bulunca fotoğraflar paylaşırım tatlım..

      Sil
  2. kek nefisssssssssssssss, ellerine saglik canim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,ama dediğim gibi makinanın marifeti :)

      Sil
  3. Ekmek yapma makinesinden ben de almak istiyorum , geç pişiyor ama ekmekler çok lezzetli oluyor , kekin süper görünüyor canım eline sağlık , çiçekli tabağına bayıldım , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet epey uzun sürüyor ama çok doyurucu bir ekmek oluyor,çok da lezzetli,hem de mis gibi gönül rahatlığı ile yeniliyor canım..Tabağı ben de çok severek almıştım,teşekkürler canım..

      Sil
  4. şu makineden bende almak istiyorum ama nereye koyacağımı bilmiyorum sığmıyorum da artık:)
    kek çok güzel görünüyor ellerine sağlık:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sığamama sorunu bende de var canım hiç sorma,ama gözüm hala almakta.benim makinam öyle çok büyük değil ama,almak istersen tavsiye ederim tatlım :)

      Sil
  5. Nefis görünüyor,hemde yabanmersinli....
    mmmmmm kokusunu aldım,gidiyorum.
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy sizin lezzetlerin yanında lafı bile olmaz bunun :) Kocaman sevgiler..

      Sil
  6. nasıl bir görüntü bu, uazan al beni ye diyor:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) buyrun efenim,alınız.Zira öyle bir kek ki herkese yeter :)

      Sil
  7. Çok görünüyor elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...