Sayfalar

11 Haziran 2012 Pazartesi

Hamileliğimin 21. Haftası ve Biz...


Merhabalar
Mutlu haftalar herkese..
Sanırım okulların tatil olması ile herkes bir tatil moduna girdi.
Ben de 21.haftamızı kayıt altına alıyım dedim :) Fotoğraflarda görüldüğü üzre şişmeye devam :) Ne hikmetse ben daha çok enlice genişleyip gidiyorum.Yemek yediğimde göbüş biraz daha fazla fırlıyor.Son dönemlerde bizim küçük hanım epey hareketli.Hatta geçen gün aniden öyle bir kıpırtı oldu ki sanki nefesim kesiliyor gibi hissettim :) Hareketleri artık nadiren gözle bile görünüyor.Hareketlenmeye  başladığı anda eşime söylediğimde durup izliyoruz ama o zaman da naz yapıyor küçük hanım hareket etmiyor :)
Son günlerde daha önceki yazımda da bahsettiğim gibi yattığımda inanılmaz sırt ağrısı yaşıyorum.Ve bu durum gittikçe daha da ağrılı olmaya başlıyor.Bazen nefes almakta bile zorlanıyorum.Bu hafta doktora gidicem,gerçi internetten araştırdığım kadarı ile normalmiş.Bebek büyüdükçe bele ve omura baskı yapıyormuş.
Bir de inanılmaz yemek yiyorum :) Aklım hep yiyeceklerde :) Doğuma kadar 100 kilo olucam sanırım :) Ama gerçekten engel olamıyorum.İlk dönemlerde yemediklerimin acısı çıkıyor şimdi.Doktorum uyarmadan kendimi frenlesem hiç fena olmaz.Özellikle şeker konusunda dikkatli olmam lazım.Mevsim itibari ile meyve çeşidi bol.Ben de bol bol yiyorum ama yine de tatlı ihtiyacımı gidermiyor,mutlaka çikolata veya başka tatlı yeme ihtiyacı duyuyorum.Hatta son günler favorimiz.Damla çikolatalı irmik helvası :) Bittikçe yapıyorum.Hatta artık yapmıycam desem de canım çekiyor yine yapıyorum :) Bahanemizde hazır ''kızım istiyor'' sanırım .
Sabahları yürüyüş yapmayı ihmal etmiyorum bir de bol bol su içiyorum.Önceleri 2litre kadardı fakat şimdi havaların ısınması ile 3litreyi bile geçiyor.


Bizden kocaman sevgiler..

35 yorum:

  1. çok tatlı görüyorsun eminim kızın da çok tatlı olacak annesi gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler tatlım,güzel bakan güzel görüyor sanırım :)

      Sil
  2. maşallah çok güzel görünüyorsun cnm. tadını cıkara cıkara gecır hamılelıgını bosver herşeyi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ediyorum :) Çok şükür herşey yolunda ve inanılmaz keyifli bir süreç :) Sevgiler..

      Sil
  3. Canımmmm 41 milyon kere maşallah diyorum ikinize de.Bu hamilelik sana yaramış güzeldin daha güpgüzel oldun.

    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim,senin öyle güzel bir kalbin var ki,güzel görüyorsun,kocaman öpücükler bizden de :)

      Sil
  4. çok güzelsin; maaşallah.. ben izne ayrıldım eve transfer oldum 33.haftaya girdim.. sıcaklarla başım dertte; bide göbekle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy ne güzel azıcık kalmış kavuşmaya,bizim epey var daha.Bu sıcaklarda göbüşlerle işim zor,Allah kolaylık versin,kocaman sevgiler..

      Sil
  5. Canım resimler bnde açılmıyor ama eminim çok tatlısınızdır.sağlıklı şeyler yedikten sonra varsın kilo alalım canım sonuçta biz büyüdükçe bebişlerimizde büyüyor.Bende 30.hafta içerisindeyim.Ayacıklarının altına bi yastık koyup yüksekte tutarsan bide ağırlıklı sol tarafa yatarsan iyi geleceğine inanıyorum.Rabbim kolaylık sağlık versin Öpooom

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun canım,seni de çok tebrik ederim,ne güzel çok az kalmış sizin kavuşmanıza :)Genel olarak sol tarafa yatma öneriliyor ama ben sağda daha rahat ediyorum canım ya..Zaten bebeğimi de sürekli sol tarafımda hissesiyorum,önerin için teşekkürler,hepimize kolaylıklar versin canım,zira bu halde sıcaklarda işimiz biraz zor,sevgiler..

      Sil
  6. çooook tatlı olmuşsun,hamilelik çok ama çok yakışmış...hani kız annenin güzelliğini alır derler ya....sen bunun tam tersinin ispatı olmuşsun...maşallah size...her şeyi bir kenara bırak,hamileliğin tadını çıkar :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çook teşekkür ederim :)Çok şükür keyifler yerinde şimdilik :) Kocaman sevgiler..

      Sil
  7. Çok güzel gözüküyorsunuz ikinizde maşallah subhanallah :)

    YanıtlaSil
  8. Maşallah tatlım.Ne güzelsin.Benim göbüş aldı başını gidiyor,son ayı merakla bekliyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkek adam kendini belli ediyor yani :) Şiştikçe şişiyorum ben de,son ayları tahmin bile edemiyorum canım :)

      Sil
  9. Harika görünüyorsun,Allah saglikla kavustursun. Lohusalikta kilolari veriyorsun su anda moralini bozma hic.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,amiin inşallah,genelde öyle söyleniyor bakalım hayırlısı,sağ salim gelsin de minnoş :)

      Sil
  10. Vauuuw! Harika gorunuyorsun! Masallah!!! Bak artik yarilamissinda hamileligini, bu haftalarda sirt agrisi cok normal, giderek artadabilir maalesef! Bende hizla sona yaklasiyorum, bunlar en güzel günlerin, keyfini bolca, doya doya çikar! Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ayyy ben bu şişko halimle bugün şımarıcam :) Çok şükür canım ya,yarıyı aştık hayırlısı ile.Evvett sizin kavuşmaya çok az kaldı,sağ salim gelsin inşallah yavrun canım.Sırt ağrısına gelince sanırım artıcak gibi,her gece ağrı çekmek,sabah ağrıyla uyanmak çok zor olsada prensesim için herşeye değer :)Kocaman sevgiler..

      Sil
  11. maşallah çok güzel görünüyorsun.sağlıkla kavuşun inşallah birbirinize..

    YanıtlaSil
  12. canım bizim aramızda ben 4 hafta kadar var biliyordum. ben de bugün 18+1 oldum yani 19. haftadayım sen 21 haftayı bitiriyor musun yoksa yeni mi girdin.

    bu arada ben de inanılmaz sivilce, bacaklarımda lekeler ve tüylenme oldu yüzümde vs sen cok güzelsin masallah nasıl yaramıs hamilelik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an 22.haftanın içindeyim(21+4) canım :)Sonrası için kendime de kayıt olsun diye 21.haftayla ilgili yazdım.18 Ekim bizim için muhtemel doğum tarihi.
      Çok şükür şu anlık benim ciltle ilgili bir sorunum olmadı canım.İnşallah olmaz da.Ama yazıda belirttiğim gibi çok kötü sırt ağrısı yaşıyorum geceleri :(
      Yaradı yaradı sorma :) Bir gram et bin dirhem kusur kapatır diye boşuna dememiş büyüklerimiz canım :)
      Şaka bir yana sağlık olsun,sağlıkla gelsin prensesler canım..

      Sil
  13. Canım beniiiim, çok tatlı görünüyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim,o senin tatlılığın canım benim :)

      Sil
  14. mrblar..çok şeker bi anne adayısısınız:) ayrıca samimiyetle söylüyorum resimlerden hiç de kilolu görünmüyorsunuz:))
    bugünleri keyifle yaşayın inş..güzel kızın odasını merak ediyorum valla..
    buarada özel olmazsa bişiy sorabilirmiyim? istemezseniz yanıtlamayın tabii
    kaç kilı ile hamile kaldınız? bizde istiyoruz ama ben şuan 62 kg:( zayıflasam mı azcık:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok çok teşekkür ederim :)22.haftamda olduğumu yani 6.ayda olduğumu düşünürsek aslında sanırım iyi sayılır.Aslında ben normal kilomun oldukça üzerinde 60 kg ile hamile kaldım.Ki normal kilom 52-54 arasıdır.Belki eski yazılarımı okumuş olabilirsiniz,bu hamileliğimden 6 ay önce malesef ilk hamileliğimde sorun yaşamıştım :( O dönemden kalan bir kilo artışı oldu.Ama diyet falan yapmadım.Ki çok fazla kilo olmadığı taktirde diyet yapıp hamile kalınması pek uygun görülmüyor.Diyet yapıldığı taktirde ister istemez kimi vitaminlerden yoksun kalınıyor ve bu da çocuğun gelişimi için pek uygun bulunmuyor.Belki sadece spor ile bir kaç kilo verebilirsin.Bir de tavsiyem bol bol su iç canım.Şimdiki kilom 63,600.Son hafatalarda kilo almaya başladım.İlk haftalar hatta çok rahat yiyemediğimden kilo vermiştim.İnşallah istediğiniz zaman bu güzel duyguyu sizlerde tadarsınız canım.Kocaman sevgiler..

      Sil
  15. teşkkr ederim yanıtınız ve samimiyetiniz için..
    ben biraz tombiğim galiba..yapımda çok müsait:(
    size hayırlı doğumlar diliyorum..çok iyi görünüyorsunuz çok maşallah:))
    mrw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler tekrardan.İnşallah hayırlı zamanda size de nasip olur bu güzel duyguyu tadmak..

      Sil
  16. Canım benim Allah nazarlardan korusun seni inşallah sağlıcakla alırsın bebeşini kucağına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım,inşallah.Hayırlısı ile hayırlı zamanda size de nasip olsun inşallah..

      Sil
  17. maşallah size..allah nazarlardan saklasın...inş kavuşursunuz sağlıcakla bebeğinize..ben uzun yıllar ve uğraşlar sonucu kızıma kavuştum..şimdi o benim herşeyim..anne olunca kalbinizin aslında ne kadar büyük olduğunu daha iyi anlayacaksınız...

    YanıtlaSil
  18. selamalr..Hamilelerinde şık olabileceğini kanıtiyor fotografınız. Kırmızılarda nazarlardan korusun sizi ve bebeğinizi (nazara çok inanırım) Maşallah
    Bazıları hamilelikte biraz çil basar yüzleri şişer ama siz ne kilo fazlalığınız var ne de güzelliğinizde değişme daha da güzelleşmişsiniz. (sessiz takipçilerinizdendim bende küçük hanımın hazırlanan odasını hep takip ettim)

    YanıtlaSil
  19. Nasil guzel bir annesin sen canim benim! Maasallah maasallah deyip duruyorum seni gordukce;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...