Sayfalar

24 Haziran 2012 Pazar

Hamileliğimin 23. Haftası ve Biz...


23.Haftayı geride bıraktık kızımla.Herşey yolunda çok şükür.Artık çok daha hareketli minik prensesim.Sanırım gerçekten tam balayı dönemlerimizi yaşıyoruz birlikte.Sorunsuzca geçiyor günlerimiz.Kızımla hep konuşuyoruz :) Bazen gerçekten tepki veriyor sanki.Biz birşeyler söyleyince daha bir hareketli oluyor :) Yemek yediğimde ise hemen payına düşeni almak için başlıyor kıpırdanmaya :) Sadece dün gece katıldığımız düğünde uzun süredir topuklu ayakkabı giymeme bağlı olarak inanılmaz bacaklarım ve ayaklarım şişte.Çok komik bir hal aldılar.Resmen dolma gibi oldu parmaklarım :) Ama sabaha birşeyim kalmadı neyseki.
Bir önceki postta sizlere danışmıştım tetanoz aşısını.Pazartesi gidip yaptırcam.Önlemimizi alalım.Sanırım bu dönemde internetten çok okumak kafa karıştırıyor.Bazen belki de yanıltabiliyor.Yorumları ve mailleri ile bana yardımcı olan herkese tekrar çok teşekkürler.
Önümüzdeki hafta kontrolümüzde şeker yükleme testi yapılacak.Umarım sonuçlar iyi çıkar.Açıkçası iştahımın açıklığı ve tatlıya düşkünlüğüm biraz endişelendiriyor beni.Mesela dün gecenin üçünde bir paket çikolatayı indirdim mideye :) Kan şekerim düştü herhalde diye de kendimi avutuyorum bu arada :) 23.hafta tamamlandığında 500gr daha eklenerek toplamda 4,5kg oldu artış.Genelde bu konu ile ilgili sorular geldiğinden,ben 60kg idim hamile olduğumu öğrendiğimde.Nihayetinde 64,5 olduk :)
İyi haftalar olsun herkese...

30 yorum:

  1. Harika görünüyorsun! Tetanus asisi hakkinda birsey söylüyemiyecegim bilgim yok bu konuda, ama sahsen her türlü ilactan kacinirdim sanirim hamile olduktan sonra : ( Doktorlarda yanilabiliyor bazen, en iyisi sadece birinin dedigine degil, ikinci ve hatta ücüncü bir baska doktor fikri almaktir sanirim. Umarim hersey güzel olur sizin icin ♥ : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) İlaçlar konusunda ben de çok hassasım,şiddetli migrenim tuttuğunda dahi minoset bile almadım şimdiye kadar...Dikkat etmek lazım tabii,sevgiler..

      Sil
  2. Hamilelik yakışmış size... :)

    YanıtlaSil
  3. hamilelik hakkında hiç bir fikrim yok daha doğrusu çekindiğim ve ertelediğim bir konu ama sizleri gördükçe özenmeye başladım annelik güzelleği başka bişey sanki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler.Birşey itiraf ediyim hamile olana dek o çekince devam ediyor emin ol,ama öğrendiğinden anda herşey inan bambaşka oluyor,istediğiniz zaman size de nasip olsun bu güzel hissi tatmak inşallah,sevgiler..

      Sil
  4. Tetenozu her iki çocuğumdada yaptırdım. İnternetten sakın bir şey okuma. ben paranoya geçirecektim az daha. İnsanı çok yanıltabiliyor. Doktoruna güven allaha emanet et sonra keyfini çıkar. Allah eline ayağına kavuştursun sağlıkla inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,evet çok haklısınız insan endişe duyuyor okuduklarından sonra ister istemez..

      Sil
  5. Bu ne güzelliik böyle.. Maşallah

    YanıtlaSil
  6. Canııım, ne güzel olmuşsun sen böyle, maşallah ikinize deee :))
    Bu arada ben tetanoz aşısı da olmadım, şeker yüklemesi de yaptırmadım hamileliğimde :)Öpüyorum ikinizi dee...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tetanoz neyse de şeker yükleme neden yapılmadı ki...Yaptırdım tetanozu bu sabah hayırlısı artık.Kocaman öpücükler,teşekkür ederiz hayatım :)

      Sil
  7. Çok hoşsun her zamanki gibi.Maşallah.
    Tetanoz ile ilgili bir önceki yazında yanlış yazılan bir yorum için ek yapmak istiyorum.Çünkü iyi araştırdım.
    Hamilelikte ilk doz yapılıyor.tam1ay sonra2.doz yapılıyor.İsteyen bu aşamada bırakıyor.3.doz 2.dozdan6ay sonra.ve diğerleri1yıl arayla4.ve5.
    eğer bu 5doz tamamlanırsa bir daha bebiş düşünürse kişi aşı olmuyor.Ömür boyu koruyuculuk denen şeyin amacı bu zaten.Doktorondan da dinleyip içini rahatlatabilirsin.
    Sağlıklı mutlu günler;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım,o senin hoşluğun...Bu sabah yaptırdım bende,hatta dediğin gibi devam edicem tamamlanana kadar.İkincisi için zaten bir ay sonrasını söylediler tatlım,çok teşekkürler desteğin için.Oğluşunla sizlerede sağlıklı günler canım,öpücükler...

      Sil
  8. Ne kadar tatlı olmuşun, gittikçe daha da güzelleşiyosun canım:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle güzel sözler duymak çok hoş :) Teşekkür ederiz şeker :)

      Sil
  9. hamilelik pek yakışmış, güzele ne yakışmaz hesabı:)))internetten çok okumak kafa karıştırıyor gerçekten, doktora güvenmek lazım sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim efenim,şımarırım ben böyle valla :) Gerçekten öyle binbir çeşit yazıyı okudukça kafam karışıyor,dikkatli olucam artık,kocaman sevgiler..

      Sil
  10. ne güzel az kilo almışsın,elbisende sana çok yakışmış,pardon ikinize :))

    YanıtlaSil
  11. elbisenin rengine ve modeline bayıldım... sana da çok yakışmış canım, şimdiden bolca giy bunları çünkü yavaş yavaş hiç biri olmayacak maalesef:( acı ama gerçek! ayakların içinse çok ciddi bir şekilde uyarmak isterim seni benimkiler berbat durumda, tuzu daha şimdiden kesmelisin, sonra çok faydasını göreceksin emin ol, tetenoz aşısı kesinlikle okuldayken yapılmıştır ama yenilemekte fayda varmış sonuçta olası bir sezeryan operasyonu için tedbir ve bebek içinde daha anne karnında bir bağışıklık oluşumuna yardımcı :) şeker yüklendiği zaman kıpır olacak bebeğin hayretler içinde kalacaksın, çok sevimli oluyor :) ben İranda duymuştum kız çocuğuna hamile kadınlar çok tatlı isterlermiş, gerçekten ayrı bir zaafiyet oluyor bu dönemde, ben de çok endişelenmiştim şekerim çıkacak diye ama bir şey olmadı çok şükür sana da olmaz Allah'ın izniyle :) bol bol faydalı faydalı şeyler ye, sağlıkla gelsin bebeğin dünyaya :) çok kilo almamışsın bu arada hatırlatırom canım! haftana göre gayet normal yaniiii :)sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben normal kilomun üzerinde hamile kaldığım için nerdeyse hiç bişeyim olmuyor canım.Olsada çok sıkı ve ben rahat edemiyorum.Genele bakarsam evet çok değil ama son dönemde almaya başladığım için canım sıkılıyor.Tuzu aslında ben çok az kullanırım ama uzun zamandır topuklu ayakkabı girmiyordum,şişmeleri ona yordum.Umarım sorunsuz geçer şeker yükleme testimiz.Hepimizin bebişleri sağlıkla gelsin inşalalh canım,kocaman sevgiler..

      Sil
  12. çok güzelsin maşallah:)))
    fazla okumamak en iyisi kafanı karıştırma:)
    bende şeker çıkmıştı bol bol tatlı tüketmekten korkulacak bir şey yok dikkat etmiştim sadece geçiyor hepsi bu zamanların çok güzel:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım :) Hayırlısı inşallah sorunsuz çıkar,kendi kendime ne kadar dur desem de canım çekiyor yiyorum :(
      Sevgiler :)

      Sil
  13. Canım selam,
    Zor ama çok keyifli bir süreç. Sağlıklısınız en önemlisi bu :) Bir gülücüğün şimdiye kadar yaşadığın tüm güzellikleri ve kötrülükleri yokettiği sihirli ana az kaldı :) Süperya. Bebek yapasım geldi :) Artık seninkini severiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap yap kesinlikle tavsiye ederim tatlım :) İçindeki kıpırtısı bile muhteşem :) İlla zorlukları olucak ama masum bir gülümseme eminim herşeyi silicek :) Seversin tabi teyzesi :)

      Sil
  14. ya ben seni daha yeni (uc bes ay once)tanimis olmama ragmen hemen hergun tiklar oldum acaba bisey yazmismi diye hatta butun blogu iki gunde incelemistim ilk bloguna dustugumde:) cok tatlisin Allah saglikla kucana almak nasip etsin kizini cok uzaklardan takipcin sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah çok teşekkürler,kocaman sevgiler :)

      Sil
  15. Selam birşey sormak istiyorum

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...