Salataların her türlüsünü ailecek pek severiz..Farklı lezzetleri denemeye bayılırım.Maş fasulyesi ülkemizde çok yaygın bir bakliyat değil,öyle kolay kolay bulunamıyor.Obezitenin giderek yaygınlaşmasından sebep sanırım daha çok sağlıklı beslenmeye yönelik gıdaların artmaya başladığını görüyoruz.Yada belki de algıda seçicilik benimkisi..Son dönemde daha dikkat eder oldum yediklerime..
Bakliyat salataları hem doyurucu hem hafif olması sebebiyle diyet döneminde en tercih edilebilir yiyeceklerden.
Salatanın Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı maş fasulyesi
1su bardağı haşlanmış mısır
1 adet kırmızı kapya biber
5 adet salatalık turşusu
arzuya göre istenilen miktarda maydanoz
tuz
limon
zeytinyağı
Hazırlanışı
Maş fasulyesi bir gece önceden ıslatılır.Suda beklemiş fasulye ertesi gün 10-15dk kaynatılır.Soğuduktan sonra haşlanmış mısır,minik minik doğranmış salatalık turşusu ve kapya biber eklenir..Limon,tuz ve zeytinyağından hazırlanan sos da eklenince bir güzel karıştırılır ve afiyele yenir..
Ana vatanı Hindistan olan maş fasulye 4500 yıllık bir tarihe sahiptir. Hindistan’dan diğer ülkelere yayılan ve bugün Çin, Güneydoğu Asya Ülkeleri, Güney Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinde de üretilen maş fasulye; yüksek oranda lif, protein, demir, potasyum, magnezyum, fosfor ve manganez içerir.
Sağlığa Faydaları
kaynak;yaylabakliyat.com
Bu da fotoğrafları hangi zorluklarla çektiğimin kanıtı.
Fotoğraf makinasını görür görmez önümde bitiveriyor.anne şöyle çek,böyle çek..ama nedense hep anormal pozlar..Sebebini henüz çözemedim :)
Güzel yarınlara inşallah..
Onca zorluklardan sonra ülkemin yarınları yavrularımız hep gülsün umarım..