Sayfalar

2 Temmuz 2016 Cumartesi

Ispanak ve Domates Krepli Labneli Rulo


Labne peyniri hiç şüphesiz Pınar'la girdi hayatımıza.Önceleri sadece kahvaltıdayken şimdilerde pek çok tarifte kullanır olduk.Tavsiye Kanalı'nın Pınar Labne kampanyası sayesinde Sahrap Soysal ve öncü melekler sayesinde bir çok farklı labneli tarifi öğrenmiş olduk..


Kahvaltıya ya da davet sofralarına yakışacak süslü sunumuyla kesinlikle denenmesi gereken bir tarif..Hem çocukların bayılarak yediği lezzeti biraz daha vitaminli hale getirmiş oluruz.


Malzemeler
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
bir tutam tuz
1 tutam şeker
1 kase ıspanak
2 adet domates

Hazırlanışı
Öncelikle ıspanakları suda haşlayıp süzüyoruz..
Domatesleri de rendenin en ince kısmı ile rendeliyoruz.Böylece çekirdekler içine kaçmıyor.Bir miktar tülbentte süzdürüyoruz.
Daha sonra diğer tüm malzemeleri bir kapta birleştirip güzelce çırpıyoruz.
Bu karışı ikiye ayırıp bir kısmına domates rendesi,diğer kısmına ise ıspanağı katıyoruz.Ispanaklı karışı bu kez bir kez daha blenderden geçiyoruz ki daha homojen bir karışım olsun.
Daha sonra ısıtığımız yapışmaz tavaya bir kepçe yardımı ile hamurumuzu döküp kısık ateşte ön ve arka kısmını güzelce pişiyoruz.Ben hiç yağ sümüyorum.
Soğuduktan sonra pınar labne peynirini sürüp rulo yapıyoruz.Daha sonra 2-3cm genişliğinde kesip sunum için dilerseniz kürdan da geçirebilirsiniz..





2 yorum:

  1. Görüntü harika eminim tadıda harikadır ellerine sağlık canım... izninle google+ paylaşıyorum unutmamak adına çünkü denemek istiyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...